Kutha ing Kanada kidul: Windsor

Windsor minangka kutha paling kidul ing Kanada lan dununge ing sisih kidul-kulon Ontario ing pungkasan kulon Kutha sing padhet pedunung Quebec . Windsor entuk julukan "Pink City." Uga, masarakat sing manggon ing Windsor diarani 'Windsorites.

Sadurunge eksplorasi, uga pamukiman Eropa, wilayah Windsor wis dikuwasani dening Penduduk Asli Amerika lan Bangsa-Bangsa Pertama. Kutha iki pisanan dijajah ing taun 1749 kanthi wujud salah sawijining pamukiman pertanian Prancis, dadi kutha paling tuwa kanthi pedunung ing Kanada.

"Petite Côte" minangka jeneng pisanan. Banjur, banjur dikenal kanthi jeneng 'Pesisir Kasengsaran', 'Pesisir Kemlaratan', amarga saka lemah pasir LaSelle sing jejer.

Objek wisata kayata Caesars Windsor, kutha sing rame, Little Italia, Galeri Seni Windsor, Taman Patung Odette, lan Taman Ojibway. Minangka pamukiman wates, Windsor minangka lokasi konflik sajrone Perang 1812, titik mlebu utama ing Kanada kanggo para pengungsi saka perbudakan liwat Underground Railroad, lan sumber minuman keras utama sajrone Larangan Amerika.

Loro situs ing Windsor wis ditunjuk minangka Situs Sejarah Nasional Kanada: Greja Baptis sing didegake para pengungsi saka Railway Underground lan Rumah Sakit Bayi François, omah gedhong wiwit taun 1812, situs sing saiki dadi Museum.

Capitol Theatre ing kutha Windsor wis dadi lokasi film, drama lan atraksi liyane wiwit taun 1929, nganti diumumake bangkrut ing taun 2007. Ing taun 2009, Capitol Theatre mbukak, nampilake macem-macem fitur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*