Sejarah Kanada | Panemuan Kanada

Sawise ing Viking bakal tekan gisik Inggris udakara taun 1000, tekane saka kapal eropa sing teka ing pantai iki percaya yen dheweke ana ing papan liya.

Iki kedadeyane wong Italia John cabot Aku mlayu saka Inggris amarga panjaluk raja, golek rute perdagangan anyar menyang Wetan, nalika tekan ing gisik wétan Cabot panginten dheweke wis nemokake rute menyang Asia, nanging nalika dheweke ngerti yen dheweke salah, dheweke terus njelajah tanah-tanah anyar iki sing narik kawigatene wong liya Pelaut Eropa.

Mangkene cara Prancis teka kanthi misi eksplorasi menyang tanah anyar lan nyiyapake koloni Prancis uga Inggris, wayahe iki angel banget wiwit kahanan cuaca Dheweke ora seneng banget lan nyusahake permanen penjajah, nganti ewonan wong Prancis sing mati, Francia mutusaké kanggo ninggalake tanah anyar mung bali menyang Inggris sawise 60 taun kanggo mbalek maneh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   uga ngandika

    uga aku seneng

  2.   Dadi ngandika

    Aku seneng nanging kudune luwih akeh