Kutha Kanada kanthi iklim paling apik

Lansekap es ing Kanada

Kanada minangka negara sing amba banget, kanthi topografi sing beda banget yen ora ana siji 'iklim Kanada.'Wilayah pesisir beda karo provinsi padang rumput lan pegunungan ing sisih kulon, mula suhu lan cuaca sing bisa ditemokake ing dina sing padha ing macem-macem papan beda-beda beda karo wilayah alas sing wetan. ¿Kutha endi ing Kanada sing paling disaranake dikunjungi miturut wektu taun?

Mei nganti September umume minangka musim sing digunakake populasi lan pariwisata Kanada kemah lan plancongan ing njobo; Ing pirang-pirang wulan ing tanggal kasebut, sampeyan bisa lelungan menyang endi wae sing isih kepenak, sanajan wiwit ana paningkatan suhu, amarga katon ing padang rumput, sing dadi papan pertama nalika anget wiwit wiwitan taun lan sing bakal dadi luwih anget mengko, yaiku ski lan salju papan antara November lan Maret, bisa nganti April gumantung karo udan lan / utawa badai. 

Kasunyatan sing nggumunake babagan iklim Kanada

Beda kutha ing Kanada

Kanada minangka negara paling adhem, saingan karo Rusia sing nomer pisanan minangka negara paling adhem ing saindenging jagad, kanthi suhu saben dina rata-rata -5 / -6ºC.

Akeh warga Kanada sing mati saben taun amarga kena hawa adhem sing ekstrem tinimbang kedadeyan alam liyane, miturut data saka Statistik Kanada. Rata-rata 108 wong mati saben taun amarga kadhemen, nanging mung 17 wong sing tundhuk karo kedadeyan liyane sing ana gandhengane karo alam.

Bank-Bank Gedhe saka Terranova dianggep minangka papan sing paling adoh ing jagad iki. Wilayah kasebut ditutupi kabut 40 persen ing musim salju lan nganti 84 persen ing mangsa panas.

Kanggo bangsa sing mesthi wae misuwur Cuaca segerKayane rada ngagetne wong Kanada minangka panemu indeks UV, ukuran intensitas radiasi ultraviolet srengenge ing spektrum sunar srengenge. Nalika UV nambah, sinar srengenge bisa luwih ngrusak kulit, mata, lan sistem kekebalan. Ing taun 1992, Lingkungan ilmuwan Kanada indeks digawe minangka alat kanggo nglindhungi kesehatan wong Kanada, lan saiki digunakake udakara 48 lokasi ing saindenging negara.

Ana paribasan ing Kanada sing ujar "Yen sampeyan ora seneng cuacane, enteni limang menit." Ora bisa luwih truer tinimbang ing Pincher Creek, Alberta; ing endi pangowahan suhu paling ekstrem ing sejarah Kanada dicathet: merkuri mundhak saka -19ºC dadi 22ºC ing dadi mung siji jam

Sabanjure kita bakal ngerti sing dadi kutha paling anget ing Kanada sajrone mangsa adhem utawa adhem nalika musim panas, mula kita bisa ngrancang rute gumantung karo wektu taun nalika ngunjungi negara kasebut.

Kutha Paling Anget ing Kanada Sajrone Mangsa

Lansekap es ing Kanada

Kanggo nemokake iklim sing anget nalika musim salju ing Kanada, kutha gedhe sing bisa ditemokake ing sisih wétan Pegunungan Rocky, sing dadi alangan sing sampurna kanggo njaga panas srengenge sajrone musim iki, telung kutha gedhe ing sisih kidul-kulon columbia british sampurna kanggo nemokake apa sing digoleki: Victoria, Vancouver lan Abbotsford.

Ing kutha-kutha Kanada iki mesthi Kita bakal nemokake bengi mangsa sing anget lan anget tinimbang ing pirang-pirang wilayah ing negara iki, kurang dina kanthi hawa salju lan bengi kanthi suhu kurang sithik.

Ing bagean liya ing Kanada, kutha paling anget kanggo musim salju ana ing Provinsi Kanada ing Ontario lan provinsi laut. Antarane, Kutha-kutha ing Ontario saka Toronto, Windsor lan St. Katulik, sing misuwur amarga duwe iklim mangsa sing terus-terusan anget tinimbang liyane.

Victoria, minangka kutha utama sing ora dibantah ing antarane kutha gedhe ing Kanada kanggo anget ing mangsa adhem. Udakara sawetara derajat lan dina luwih dhuwur tinimbang sing liyane amarga hawa panas. Victoria minangka siji-sijine kutha Kanada sing cukup amba supaya suhu bisa mudhun kurang saka -10 derajat Celcius (14 derajat Fahrenheit) nalika musim salju.

Lan ing mangsa panas? Kutha Kanada kanthi iklim paling adhem

Tulip ing Kanada

Saint John saka Newfoundland Kutha Kanada paling penting yen ngobrol babagan kutha kanthi iklim paling adhem nalika musim panas. Suhu paling dhuwur ing saben dinane paling dawa ing wulan Juni, Juli lan Agustus.

Brunswick anyar, ora mung liyane kutha paling gedhe ing Kanada, nanging uga digunakake kanggo ngetrapake pangukuran suhu musim panas kanggo ngetung rata-rata paling murah ing negara kasebut lan dina paling panas.

Uga terus-terusan ing sepuluh kritéria ndhuwur digunakake kanggo nemtokake manawa kutha bakal menehi "Musim panas kadhemen" yaiku Calgary, Alberta; Edmonton, Alberta lan Victoria lan Vancouver ing British Columbia. Kutha-kutha Kanada sing kalebu ing rangking kasebut minangka wilayah metropolitan paling gedhe ing negara kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Lourdes Rizo ngandika

    Halo, aku kepengin kerja ing Victoria, aku ora ngerti kepiye bisa ditindakake.

  2.   Gambar placeholder Carmen Morales ngandika

    Aku wanita Meksiko sing tentrem
    Aku duwe idin kanggo lunga menyang Kanada
    Aku ora ngerti sapa wae sing bisa nyengkuyung nginep nalika golek gaweyan, tulung !!

  3.   Maria Lopez ngandika

    Kita pengin manggon ing Kanada. Bojoku pengacara. Aku minangka akuntan lan duwe 3 anak umur 17 lan 14 lan bayi umur 4 wulan. Apa kemungkinan?

  4.   Mauricio ngandika

    Fabiana, aku kaya kahanan sampeyan. Sampeyan saka kutha ngendi? Aku wis kepengin lunga menyang Kanada nanging siji-sijine sing kuwatir aku yaiku sampeyan ora duwe wong ing kana. Oalah, isih negara maju

  5.   KASUS DASAR ELDY MILENA ngandika

    Hai, aku Miilena saka profesi Bolivia. komersial Aku kerja ing institusi finansial lan aku kepengin banget menyang Kanada amarga ana masa depan ekonomi sing luwih apik kanggo uripku lan anakku, sing sejatine yaiku ing kene ing Bolivia, wong sing profesional ora dihargai, gajie sithik banget lan ora cukup malah ora kanggo gawe omahmu dhewe.
    Aku pengin manggon lan makarya ing Ontario ing kutha-kutha ing Toronto, Windsor lan Katolik

  6.   Lizbeth engel ngandika

    Aku kepengin lunga menyang Kanada kanggo urip lan makarya, aku dadi profesional ing universitas lan umur 57 taun ing negara ku ing umur iki sampeyan ora bisa entuk kerja kaya bojoku lan putra ing umur 17 taun kepiye ngerti apa nindakake

  7.   Elvy Del Carmen Doria Ll ngandika

    Aku pengin lunga karo kulawarga lan manggon ing Kanada, apa sing kudu aku lakoni?

  8.   Jhon jairo garcia ngandika

    Sugeng sonten, kula Kolombia, nami kula Jhon lan kula minangka guru konstruksi lan manajer kerja. Umur kula 48 taun lan garwa 31 duwe anak alit. Kita pengin lelungan menyang Kanada.

  9.   Paris Antoniano ngandika

    Wigati
    Aku warga Meksiko / Spanyol sing dununge ing Meksiko sing kepengin golek gaweyan dadi tukang kayu, (diarani konstruksi utawa perabotan). Aku duwe pengalaman 12 taun.
    Vancouver utawa Toronto minangka tujuan sing disenengi, nanging aku mbukak wilayah liyane.
    Aku ngurmati komentar apa wae.
    Matur nuwun.

  10.   Diana Duran ngandika

    Halo, aku pengin kerja ing Kanada kanggo dihubungi