Beaver, kewan nasional Kanada

beaver-kewan-nasional-Kanada

Miturut Undhang-undhang Simbol Nasional Kanada, ukum sing diumumake ing taun 1975, diakoni lan dinyatakake wedang (Castor canadensis) kaya lambang kedaulatan saka Inggris.

Rodent sing ramah, tukang mbentuk bendungan ing kali lan kolam ing Amerika Utara, minangka salah sawijining spesies paling khas ing negara kasebut. Lan uga salah sawijining sing paling disenengi. Iki crita lan hubungan istimewa karo Kanada:

El Castor canadensis uga dikenal minangka American Beaver. Beaver Eropa dibedakake (Serat kastor) amarga ukurane rada gedhe lan bentuk buntute, sing luwih jembar lan rata.

Kira-kira ana udakara 10-15 yuta kéwan iki ing tanah Amérika Lor. Umume disebarake antarane Amerika Serikat lan Kanada, sanajan uga ing sawetara wilayah sisih lor Meksiko Sanajan wis diburu pirang-pirang taun suwene (wulu kasebut regane larang regane), spesies kasebut ora dianggep langka.

Beaver ing Sejarah Kanada

Ana akeh sebab sing nerangake sebabe merang kasebut minangka salah sawijining kewan sing paling dikenalake wong Kanada. Nyatane, kewan iki ana ing pirang-pirang wong kawujudan budaya negara lan, kanthi cara, uga wis protagonis critane.

Wis ing jaman kolonial, wiwit abad kaping pitulas, ing dagang wulu (lan ing antarane para wong wedhus) duwe modal sing penting ing pangembangan ekonomi, sosial lan politik Kanada. Ekspedisi komersial kanggo nggoleki wulu milih eksplorasi wilayah sing ora dingerteni lan promosi akeh pemukiman manungsa.

Como anekdot saka periode sejarah iki, kudu dielingake yen uskup Quebec njaluk pitulung saka Greja Katolik kanggo nemtokake manawa bisa mangan daging wedhus Jumuah ing dina nyilihake. Dokter Vatikan mrentah ya. Alesané yaiku, miturut undang-undang panganan, rodent iki, sing ngentekake umure ing banyu, bisa dianggep iwak.

coin-beaver-canada

Beaver kasebut wis ditampilake ing kuwalik dhuwit recehan 5 sen Kanada luwih saka satus

Sabanjure, ing taun 1849, perwakilan para peternak nghias prangko pos kanggo negara iki kaping pisanan. Malah saiki citrane katon ing nikel.

Ana pengait ing tameng resmi provinsi Manitoba, Alberta y Saskatchewan, uga ing kutha Toronto; Uga, Beaver minangka maskot saka sawetara badan militer ing negara kasebut Insinyur Militer Kanada lan lambang kasebut Perusahaan Teluk Hudson. Beaver kasebut uga katon suwe ing logo saka Wong Kanada, salah sawijining koran pisanan ing negara kasebut.

Lan kita aja lali yen jenenge tukang ayu sing grapyak Amik (tembung sing ing basa Algonquian tegese berang-berang) minangka kewan pilihan sing dipilih Olimpiade Montreal ing 1976.

Kanthi kabeh bantahan kasebut, Kepiye carane nolak manawa manuk tukon kasebut minangka kewan nasional Kanada dhewe? Sing jelas kabeh wong pungkasane digawe resmi ing taun 1975 karo Undhang-undhang Simbol Nasional Kanada kasebut ing wiwitan posting.

The Polar Bear, simbol anyar Kanada?

Nanging, merang iki dudu siji-sijine kewan sing bisa dianggep minangka perwakilan Kanada. Ana wong liya sing nyoba mbantah pakurmatan kasebut: sawetara warga alas kaya Aku wungu Lan bajing, utawa kewan khas fauna arktik kayata paus beluga, sing puffin utawa Bear kutub.

bruwang kutub canada

Bear kutub, calon kanggo ngganti Beaver minangka simbol saka Kanada

Antarane kabeh, mung Bear kutub wis bisa mbantah judhul "simbol kewan Kanada" sing dikepengini kanthi bangga. Sanajan dheweke ora ngerti, kalorone saingan ing jantung wong Kanada.

Bears putih gedhe (sing uga katon ing koin, ing koin $ 2) nyebar ing saindenging negara. Dheweke manggon ing sisih paling lor wilayah Labrador lan Newfoundland, Manitoba, Québec, lan uga Ontario. Pancen ana ing kana Taman Provinsi Polar Bear, ing gisik Teluk Hudson lan ora bisa diakses kanthi dalan.

Apa Beruang Kutub bisa sukses nggenteni Beaver dadi kewan simbolis Kanada? Sawetara taun kepungkur, senator Nicole eaton Dheweke menehi daya tarik semangat marang kanca-kancane supaya menehi suara supaya Polar Bear minangka kewan nasional. Ora puas karo dheweke, dheweke wani ngina beaver, sing diarani "Tikus cacat gigi". Nanging, dheweke muji bear putih, diwenehi seri kualitas (kekuatan, wani, kecerdasan lan martabat) sing miturut senator iki bakal nggawe dheweke pantes dadi simbol Kanada sing sampurna.

Ing proposal iki, proposal ditolak, sanajan ana akeh wong ing negara kasebut sing setya nggawe bear putih (kewan sing, beda karo Beaver, diancam kepunahan) minangka simbol anyar Kanada.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*