Pariwisata menyang pulau Monserrat

Pulo vulkanik cilik, asline digawe dening imigran Irlandia sing mlayu saka buron, yaiku Montserrat, sing ora bisa dilacak ing Karibia.

Ukurane cilik (39 mil persegi). Kasedhiya pantai, bukit, alas, kali lan air terjun sing apik. Kutha iki dikenal minangka "Emerald Isle of the Caribbean" lan dadi siji-sijine pulo ing Hindia Kulon sing duwe Hari St. Patrick minangka preinan nasional. Hiking, nonton alam, lan pendakian minangka cara sing paling disenengi kanggo nyinaoni pulau kasebut. Minangka wilayah Inggris ing jaban rangkah.

Jeblugan sawijining gunung berapi gedhe sing diwiwiti ing taun 1998 wis ngrubah urip dramatis ing pulau kasebut. Ibukota Plymouth Ditutupi awu lan aliran piroklastik lan rusak kabeh. Akses menyang luwih saka setengah pulau kasebut dilarang. Ledakan utama pungkasan kedadeyan ing Juli 2004 nalika pulau kasebut ditutupi awu maneh. Kegiatan gunungapi kasebut dipantau dening Observatorium Gunung geni Montserrat.

Amarga jeblugan kasebut, pedunung wis mudhun saka udakara 11.000 dadi 4.500. Nanging, urip ing sisih Lor Montserrat isih subur maneh. Ora ana korban korban sing ana ing njaba wilayah sing ditutup. Bandara lawas rusak dening letusan, nanging ana bandara anyar kanthi penerbangan biasa saka Antigua.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*