Rickshaw, transportasi tradisional Tionghoa

transportasi cina tradisional

Ing negara-negara Asia Kidul lan Wétan, saka India menyang China, alat transportasi tradisional sing dikenal minangka becak.

Sejatine sarana transportasi sing aneh iki kalebu jinis roda roda loro sing dikendhaleni wong siji. Évolusi desain asli, sing kalebu kranjang kayu sederhana sing ditarik wong mlaku-mlaku.

Dina iki, sapa wae sing lelungan menyang tujuan wisata sing paling tradisional saka raksasa Asia, bisa ndeleng akeh kendaraan kasebut. On Beijing contone, ing ngendi becak mung dikenal minangka taksi sepeda. Atusan kendaraan kasebut lelungan ing lurung-lurung ing pusat ibukutha Tiongkok saben dina, dipandu pilot sing rajin lan ahli sing ora wedi mlebu huru-hara kutha kasebut.

Iki dudu cara sing paling nyaman utawa paling cepet kanggo ngubengi kutha, nanging turis seneng banget.

El rega Mlaku becak sakjam udakara 30 yuan (udakara 4 euro kanthi kurs saiki). Ing kutha-kutha liyane ing negara kasebut, kayata Langkawi o Shenzhen, regane malah luwih murah.

Sejarah becak ing China

"Becak Tionghoa" dadi populer minangka alat transportasi sing digunakake dening wong Tionghoa sing sugih ing pungkasan abad kaping XNUMX. Pakaryan para sopir (sanajan luwih bener yen diarani "penembak") mobil kasebut kayane angel banget kanggo kita, nanging luwih-luwih ing jaman mbiyen, nalika wong sugih lan kuat diangkut nganggo kelinci.

Model pertama wiwit nyebar ing Tiongkok ing taun 1886. Mung dasawarsa mengko digunakake minangka sarana transportasi umum dadi umum. Becak minangka elemen penting ing pembangunan kutha China ing abad kaping XNUMX. Ora mung minangka sarana transportasi, nanging uga minangka sarana nafkah kanggo ewonan wong.

Sejarawan ngramal yen udakara taun 1900 ing Beijing mung udakara 9.000 mobil kasebut sing sirkulasi, nggunakake luwih saka 60.000 wong. Nomer iki ora mandheg saya akeh, tekan 10.000 ing tengah abad kasebut.

Nanging, kabeh owah sawise perang lan kekuwatan Mao Zedong. Kanggo komunis, becak minangka simbol penindasan kapitalis tumrap kelas pekerja, mula dheweke ngilangi sirkulasi lan nglarang panggunaan ing taun 1949.

Tur ing Beijing nganggo becak

Becak sing mlaku ing lurung-lurung ing Tiongkok saiki wis ora ditarik maneh wong lanang, nanging sopir nganggo sepeda. Isih kerja keras, sanajan ora angel kaya sadurunge.

En Beijing Perlu dibedakake antarane becak sing nawakake layanan sing padha karo taksi lan sing ditawakake para turis minangka cara sing apik kanggo ngunjungi monumen utama kutha kasebut. Mangkene iki becak turis padha mlebu ing hutong, lorong sisih paling tuwa saka ibukutha Tiongkok.

Pengalaman kasebut hebat banget, sanajan penting wong lelungan ngerti sawetara perkara sadurunge mlebu ing salah sawijining kendharaan kasebut.

Kanggo miwiti, sampeyan kudu ngerti rega murah. Akeh driver sing nyoba nggawe kita mbayar nganti 500 yuan (luwih saka 60 euro) kanggo kulo sakjam, yaiku ragad sing akeh banget. Yen kita tetep mantep lan ngerti cara tawar-menawar, rega sing disepakati bisa diturunake nganti 80 yuan, malah luwih endhek.

Babagan liyane sing kudu dingerteni yaiku supir sing biasane bakal mampir ing kanca utawa toko kerabat. Gagasanipun yaiku para penumpang mbuwang sawetara dhuwit ing kana sadurunge nglajengake rute monumental liwat kutha kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*