Budaya panganan saka masarakat adat ing Amazon

wong asli

Alam urip bareng klompok sing kalebu kulawarga linguistik primitif kayata Nukak, sing isih nomad, Huitotos, Yaguas, Tucanos, Ticunas, Camsás lan Ingas sing, amarga alas sing kandhel, bisa ngirit adat lan tradhisi.

Panganan, sing diwiwiti saka dhasar, iwak, disiapake kanthi macem-macem cara: digoreng, diresiki, ing siko lan broths, diiringi selebriti gedhe saka farina - tepung singkong sing dadi panganan pribumi -, aguadepanela lan chicha de platano.

Nanging luwih apik yen ndeleng "teknik telung watu" kanggo manggang lan nggodhok panganan; Casabe, sawijining jinis arepa gedhe sing digawe karo glepung yucca liar, uga ora bisa dilalekake, uga roti gandum lan woh-wohan eksotis kayata arazá, kopoazú lan buah apel Amazonian.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Ludis Koloné Lambang ngandika

    carane digoreng