Monumen Madrid sing ora bisa dilalekake

Monumen Walikota Madrid Plaza

Sanajan musim panas sing masarakat luwih seneng drive menyang pesisir, Madrid kebak rencana lan, utamane, papan sing bakal dikunjungi ing ibukota. Apa sampeyan melu ngunjungi wong-wong ing ngisor iki Tugu Madrid?

Plaza Mayor

Walikota Plaza Madrid

Dumunung ing jantung Madrid, Walikota Plaza lair ing abad kaping XNUMX saka pasar gedhe dununge ing antarane lurung-lurung Atocha lan Toledo. Sawise pengadilan dipindhah menyang kutha, Felipe II miwiti rekonstruksi alun-alun ing taun 1590 madeg gedhong pertama, Omah Roti, sketsa ikon pisanan kanthi gaya Baroque sing saiki dadi salah sawijining monumen paling penting ing Madrid. Kajaba iku, ing taun iki Walikota Plaza mbukak hotel pertama.

Taman El Retiro

Taman El Retiro ing Madrid

Paru-paru utama Madrid dibangun ing wiwitan abad kaping pitulas dadi wilayah ijo saka Istana Buen Retiro, sanajan ing pungkasan abad kaping 118 dadi taman kutha kaya ngono. Kanthi jembar XNUMX hektar, taman El Retiro minangka taman bermain kutha sing sampurna kanggo nikmati kegiyatan, bukak ikon kayata Kraton Kristal, dibangun sajrone Pameran Universal taun 1887; utawa numpak prau ngubengi Monumen kanggo Alfonso XII.

Museum El Prado

Museum Prado ing Madrid

Papan sing paling sering dikunjungi ing Madrid Iki uga minangka salah sawijining museum paling penting ing Eropa. Dumunung ing narik Paseo del Prado, museum khusus kanggo Lukisan Eropa antawis abad kaping XNUMX lan XNUMX, kalebu karya para seniman terkenal kayata Goya, El Greco, Velázquez (lan Meninas), El Bosco (sampeyan ora bisa ketinggalan triptych The Garden of Earthly Delights) utawa Titian. Kaya dene museum liyane sing misuwur kayata Louvre, Prado diwiwiti kanthi nyakup macem-macem karya para raja nganti dibukak ing publik ing taun 1819.

Puerta del Sol

Jam Puerta del Sol

Alun-alun sing paling misuwur ing Madrid ana wiwit taun 1950 kilometer 0, dadi jantung negara sing ana ing sacedhake tandha mitos Tío Pepe sing saiki mitos, rame lan rame, para seniman nyamar dadi karakter bocah-bocah utawa anane patung sing asli kaya sing Bruwang lan wit stroberi. Jeneng kasebut, asale saka srengenge sing nghiasi lawang alun-alun minangka bagean saka orientasi menyang Levante, dina iki kalebu Kantor pos sing jam menara dheweke tanggung jawab menehi lonceng taunan.

Plaza de Cibeles

Mancur Cibeles

Matur suwun sing misuwur kanggo Tim Sepakbola Spanyol sing seneng bisa adus kanggo nganakake kemenangan, ing Plaza de Cibeles Dununge ana ing antarane Calle Alcalá, Paseo del Prado lan Paseo de Recoletos wis dadi ikon kutha. Dibangun minangka bagean saka proyek pembangunan kutha ing abad kaping XNUMX, sumber kasebut ngasilake dewi Cybele, dianggep minangka ibu bumi, babagan kreta ditarik dening rong singa, sing makili karakter mitologis Atalanta lan Hypogenes, loro penyayang sing dikutuk dening Zeus kanggo narik kreta dewi kasebut kanggo kalanggengan.

Gerbang Alcala

Gerbang Alcala

Saka Cibeles dhewe, sampeyan bisa mikirake salah sawijine gerbang lawas menyang kutha Madrid kanggo para plancong saka Prancis lan Aragon. Didhekake ing taun 1778 ngetutake pola lengkungan kemenangan Romawi sing khas lan kanthi gaya neoklasik, Alcalá dadi, pendahulune lambang liyane kayata Arc de Triomphe ing Paris. Salah sawijining monumen sing, ora bisa dielak, bakal nggawe sampeyan eling babagan lagu tradisional.

Royal Palace

Istana kerajaan Madrid

Dianggep minangka papan resmi Raja Spanyol sanajan kasunyatane dheweke urip ing Palacio de la Zarzuela, Istana Kerajaan papan sing dadi tuan rumah mayoritas acara lan upacara negara ing negara kasebut. Dianggep minangka istana kerajaan paling gedhe ing Eropa Kulon Ing ndhuwur Versailles utawa Buckinham dhewe, kompleks iki diprentah dibangun dening Felipe V ing taun 1734, kanthi Alfonso XIII minangka raja pungkasan sing manggon ing kutha kasebut. Kanggo nyorot interior ing endi lukisan dening Goya, Velázquez utawa Caravaggio minangka bukti rasa mewah raja-raja kuno. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining monumen sing paling penting ing Madrid.

Katedral La Almudena

Katedral La Almudena

Sisa saka mesjid lawas dadi kanvas sing sampurna kanggo katedral La Almudena sing diadegake ing antarane abad XNUMX lan XNUMX ing macem-macem gaya sing sugih (saka Neo-Gothic nganti Ner-Romanesque) sing dadi salah sawijining monumen paling apik ing Madrid. Antarane Parque de las Vistillas lan Kraton dhewe, La Almudena minangka inti utama saka Keuskupan Agung Madrid lan diberkahi dening Paus John Paul II ing 1993.

Candi Debod

Candi Debod

Eksotik lan ora bisa diprediksi, Kuil Debod dununge ana ing sisih kulon Plaza de España lan kalebu beda-beda kapal sing diwenehi hadiah kanggo Spanyol menyang Mesir ing taun 1968, taun ing negara kita kerja sama ing panjaluk Unesco kanggo njaga candhi-candhi Nubia. Papan sing ajaib sing ngajak sampeyan njupuk foto sing paling apik, luwih-luwih nalika wayah surup srengenge nggawe barang-barang ing Afrika dadi emas kanggo fokus nalika ngombe utawa mlaku-mlaku karo pasangan.

Gran Vía

Gran Via ing Madrid

Dalan sing paling misuwur ing Spanyol Diwiwiti ing Puerta de Alcalá lan pungkasan ing Plaza de España nampilake toko, restoran lan pertunjukan sing ora ana enteke kaya para pengunjung sing kelangan kesibukan lan proposal. Kanggo nyorot ing Alun-alun Callautawa, dianggep minangka Broadway tradisional kanggo akeh musik lan muter ing tagihan, ing teras saka Círculo de Bellas Artes utawa ya, malah Primark sing hebat.

Monumen-prasasti Madrid iki sing ora bisa dilalekake, nuwuhake daya tarik ibukutha ing endi pilihan santai, budaya lan gastronomi ditambah karo sejarah sing kudu dikunjungi paling ora sepisan.

Mesthi wae, aja lali mandheg mandhiri kanggo ngicipi sandwich cumi paling apik ing Walikota Plaza.

Apa monumen favorit sampeyan ing Madrid?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*