Kutha abad pertengahan sing paling apik ing Eropa

Kutha abad pertengahan sing paling apik ing Eropa

Penggemar sejarah nemokake jaman abad pertengahan, utawa jaman Abad Pertengahan, salah sawijining sing paling nyenengake nalika nikmati pariwisata budaya. Yen ngono, sampeyan mesthi bakal seneng kaya bocah iki kutha-kutha abad pertengahan sing paling apik ing Eropa.

Carcassonne (Prancis)

Kutha abad pertengahan sing paling apik ing Eropa

Dianggep salah siji saka kutha abad pertengahan sing paling apik ing EropaCarcassonne dununge ing sisih kidul Prancis, khusus ing wilayah Occitania, nampilake potensial sing diwiwiti nganggo tembok sing jembar, sing bentuke Benteng sing misuwur. Saka lawang mlebu kanthi mitos Gerbang NarbonneCaranya yaiku nyasar ing jaringan gang-gang labirin sing ngatonake ikon kayata kastil Comtal, sing layak kanggo film Disney, utawa Katedral St. Nazaire. Komplek sing dipisahake karo kali Aude lan ditunjuk Warisan kamanungsan dening unesco ing taun 1997, sampeyan ora bisa kliwat yen sampeyan kepengin lelungan maneh liwat pariwisata.

Bruges (Belgia)

Aula Kutha Bruges

Sampeyan kudu liwat ibukutha Brussels Witches (sing asline Bryggia, utawa "jembatan", babagan jumlah struktur kali sing ana), nyenengake banget. Kutha sing diumumake Situs Warisan Dunia lan lair ing abad kaping XNUMX sing, sanajan evolusi, diowahi dadi gaya neo-gothic ing abad kaping XNUMX kanggo ngurmati estetika umume ing kutha lawas. Aja nganti kliwat mitos Menara lonceng Belford utawa Katedral Pamarta sadurunge njupuk prau lan kesasar ing akeh kanal sing nyebrang "Venesia Lor" iki.

Ávila (Spanyol)

Kutha abad pertengahan sing paling apik ing Eropa

Ing pinggir kali Adaja, Ávila terus nambah status dadi kutha abad pertengahan sing ora bisa dibantah ing negara kita wiwit Dhuwur 1131 meter, posisi sing menehi karakter epik liyane. Dikuwasani wong-wong Roma, Visigoth lan Muslim nganti ditelukake dening wong-wong Kristen ing abad kaping XNUMX, Ávila minangka tujuan ziarah sing penting ing abad kaping XNUMX amarga ana Saint Teresa Yesus, sing bakal nambah kekuwatane kutha sing ditemtokake dening tembok sing hebat, sing paling apik ing Spanyol. Ing njero, ora ana sing luwih apik tinimbang ngesanake ikon kayata katedral Gothic sing gedhe banget lan sing paling tuwa kanthi gaya iki, uga Plaza del Mercado Chico utawa Gereja San Pedro sing apik.

Siena (Italia)

Siena ing Italia

Kaagungan Tuscany nemokake ing Siena minangka duta abad pertengahan paling apik ing kabeh Italia. Kutha sing ngubengi a Piazza del Campo ing kana dianakake balapan jaran Palio sing misuwur, lan kalebu panorama uga kalebu bangunan kaya Torre del Mangia, sing paling dhuwur ing kutha, utawa sing mbangkitake Istana Umum. Kutha lawas sing enak nalika bisik-bisik ing wektu liya isih dihirup lan ora bisa diendhani nggawa kita menyang kutha sing misuwur Duomo, uga dikenal minangka Katedral Santa María de la Asunción, ngumumake Situs Warisan Dunia lan cocog kanggo njelajah macem-macem karya sing dicet dening Michelangelo.

Nuremberg (Jerman)

Nuremberg ing Jerman

Dianggep minangka kutha paling gedhe nomer loro ing Bavaria ing mburi Munich, Nuremberg minangka permata abad pertengahan sing tau dadi karajan paling misuwur ing Kekaisaran Romawi Suci. Dianggep minangka salah sawijining kutha paling visioner ing sejarah kaya sing dianggep kutha Imperial Free pisanan Ing taun 1219, Nuremberg saiki dadi refleksi saka jaman biyen amarga sawijining kutha lawas sing praktis utuh sing diubengi tembok limang kilometer. Ing njero sampeyan bisa nemokake lambang kayata Kaiserburg, utawa istana kekaisaran, sing Sinwellturm (utawa Torre del Pecado) nawakake pemandangan sing ora bisa dikalahake, mlaku-mlaku liwat dalan-dalan ing omah-omah dongeng Eropa utawa ngungsi ing Jembatan algojo ing kali Pegnitz.

Bern (Swiss)

Bern ing Swiss

Negara coklat nemokake ing Bern minangka salah sawijining paru-paru abad pertengahan sing paling megah ing Eropa. Kutha sing nyebrang kali Aare sing mujudake cincin ing sacedhake kutha lawas, minangka kesenengan nyata sing ditetepake minangka Situs Warisan Dunia ing taun 1983 lan ing saubengé papan sing misuwur uga misuwur menara jam, dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX, arcade (utawa seri lengkungan) sing dadi bagean saka kerangka kerja, sumber air mancur utawa katedral gaya gotik lair saka kapel Romanesque lawas. Mesthine, ngonsumsi coklat khas nalika sampeyan kesasar ing lurung-lurung luwih saka kewajiban tinimbang saran. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining kutha abad pertengahan sing paling apik ing Eropa.

Tallinn (Estonia)

Kutha abad pertengahan sing paling apik ing Eropa

Kaya dene novel Norse sing lawas, ibukota Estonia minangka salah sawijining kutha abad pertengahan sing paling apik ing Eropa, utamane ing musim salju nalika salju nggawe istana lan dalan dadi papan sing unik. Nyawang Teluk Finlandia, Tallinn muncul minangka pelabuhan komersial lawas nganti dadi pusat saraf sajrone Abad Pertengahan, kondhisi sing ana ing Kutha lawas dipérang dadi rong wilayah: Vanalinn, sisih ngisor, lan Toompea, sisih ndhuwur. Divisi sing kalebu ing kutha tembok kuna sing ngemot terkenal Alun-alun Balai Kota lan Menara Balai Kota, ing Gerbang Viru nyabrang dening loro menara gedhe utawa lengkungan sing arupi Lintasan Santa Catalina, arteri cobbled sing nggawa pengunjung dadi rahasia lan jagad sing unik.

Edinburgh (Skotlandia)

Kutha abad pertengahan sing paling apik ing Eropa

Dumadi saka rong bagean sing dipisahake karo kebon Princess Street (kutha lawas sing nduwe benteng abad pertengahan, lan sing anyar digawe wiwit abad kaping XNUMX), Edinburgh minangka ibukutha abad pertengahan sing gedhe ing Kerajaan Inggris. Kutha sing simbol paling gedhe yaiku kastilé, sing bisa diakses liwat Calton Hill, saliyane menyang papan liya kayata Kapel Santa Margarita, bangunan paling tuwa ing kutha, utawa bangunan kasebut Royal Palace, dadi saksi paling apik babagan kekayaan lan permata saka macem-macem kulawarga makutha Skotlandia. Minangka penasaran, sampeyan uga bakal nemokake bagean saka replika Parthenon Yunani sing durung rampung amarga ora duwe anggaran, bisa nemokake 12 kolom.

Ing endi kutha-kutha abad pertengahan sing paling apik ing Eropa sing pengin kesasar? Apa sampeyan wis ngunjungi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*