Agama ing Hongaria

Populasi Hongaria umume umat Katolik kanthi minoritas sing ngaku Protestan. Ing klompok Protestan ana anggota Greja Reformasi Calvinis Hongaria lan Greja Lutheran Hongaria. Ing taun 1900-an uga duwe nomer cedhak 100 wong Yahudi.

Wiwit jaman komunisme (40an) nganti pungkasan taun 1980an, organisasi agama pisah karo Negara Bagian, sanajan isih ana kantor Negara sing didedikake kanggo Urusan Greja, sing ngontrol akeh kegiyatane. Ing wektu kasebut, nalika mbubarake prentah agama sing beda, pamrentah njupuk biara sing beda-beda.

Magyar minangka basa Hongaria resmi, minangka salah sawijining basa Finno-Ugric sing ditulis nganggo karakter Latin sing dipengaruhi basa Turki, Slavia, Jerman lan Prancis.

Piwulang diwajibake kanggo bocah wiwit umur 7 nganti 16 taun. 99.4 persen populasi diwasa wis melek.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)