15 tips kanggo lelungan menyang India

India minangka negara sing beda karo negara liya. Ditemtokake kanthi warna, spiritualitas karakteristik, tradhisi sing ana gandhengane karo jaman biyen lan para bijak lan sarjana narjamahake jagad saka istana ing tengah wilayah tropis. Amarga iku, negara kari lan mandala minangka tantangan kanggo pangertene sapa sing lelungan ing sepur, nindakake yoga ing kuil lan mangan ing kios-kios kasebut. Kanggo wong-wong mau lan sapa wae sing siyap-siyap lelungan menyang bawana sajrone wulan ngarep 15 tips kanggo lelungan menyang India dikumpulake dening wong sing ora bakal lali tujuan iki dibukak ing 2012.

Wektu paling apik kanggo lelungan menyang India

Wektu paling apik kanggo lelungan menyang India yaiku ing tengah musim salju, utamane ing wulan Desember lan Januari. Wiwit pungkasan Mei nganti Juli, muson kidul diwiwiti ing Kerala lan tekan sisih lor, dene monsun sisih lor, sing munggah ing Siberia, nyebrang sisih Lor-wétan negara kasebut menyang Teluk Benggala wiwit September nganti Nopember. Sanajan aktivitas monsun mudhun, fenomena iki tetep ora bisa diprediksi gumantung ing taun.

Visa kanggo India

El Visa kanggo plancong menyang India saka Spanyol telung utawa nem wulan digunakake sajrone limang taun lan kanthi pirang-pirang entri. Kajaba kanggo negara liya kaya Meksiko utawa Kolombia.

Apa sampeyan kudu divaksinasi?

Saiki Ora ana vaksin wajib yen sampeyan lelungan menyang India saka Spanyol, dadi vaksin demam kuning mung siji sing wajib yen sampeyan lelungan saka salah sawijining negara endemik penyakit iki. Yen pungkasane sampeyan arep divaksinasi, sing paling disaranake yaiku demam kuning, hepatitis A lan B, demam kuning, malaria utawa rabies.

Kaca ijol-ijolan

Kanggo entuk ide babagan anggaran nalika lelungan ing India, 1 rupee padha karo 0.01 euro dina iki, 4 Mei 2017. Kanthi dhasar iki, jumlah sing bakal ditangani bisa dadi 3 ewu rupee (42 euro), 2 ewu (28 euro) utawa 1000 (14 euro). Aplikasi XE minangka salah sawijining sekutu paling apik kanggo ngontrol konversi mata uang kanthi nyata.

Yen sampeyan arep lelungan menyang India, luwih becik sampeyan ngandhani bank amarga akeh entitas ngidini mundur dhuwit umume winates nganti 300 euro saben minggu, sing bisa dadi halangan nalika mbayar kursus nyilem, tuku penerbangan ing agensi utawa , cekak, mbuwang dhuwit kanthi akeh sajrone plancongan.

Mangan ing India

gastronomi India

Kaya ing papan wisata, skenario kayata Goa utawa Benteng Kochi, ing Kerala, kebak kafe lan restoran sing fokus ing turis, sanajan ora larang banget, rasane bisa uga ora asli. Amarga iku, njupuk menyang kios panganan ing dalan iku pilihan sing apik ora mung amarga regane (telung samosa kurang saka siji euro, kebap kanggo 80 rupee ...) Nanging amarga babagan rasa sing luwih asli lan akeh atmosfer. luwih menarik. Isih, yen prekara ora mangan panganan ruangan, mampir ing kios pertama sing ndeleng antrian dawa utawa akeh wong sing mangan; ora bisa dadi ala.

India minangka negara sing apik kanggo anggaran sing sithik amarga turu lan utamane mangan iku murah banget ing negara kasebut. Ing restoran sing paling turis, dheweke bakal mbayar sampeyan luwih sithikNanging umume, dheweke ora kudu mbayar luwih saka Rp 800 kanggo rong panganan saben dina. Piring sing luwih gampang kayata piring utawa rebus biasane regane kurang saka Rs 2000 lan panganan daging ora luwih saka Rp 400. Sejatine, sampeyan bisa mangan kanthi rega 10 euro saben dina tanpa masalah lan luwih murah yen sampeyan seneng panganan ing dalan.

Spice akeh

Sapa wae sing kesah menyang India kudu ngerti manawa pedhes yaiku klambi sing ana gandheng cenenge karo budaya gastronomi. Nanging ing kana dheweke uga takon babagan entheng, medium utawa pedhes banget? Ora tenan. Nyatane, sanajan sampeyan njaluk a dhal nggoreng tanpa rempah-rempah ing rong puluh restoran India sing beda-beda, dheweke bakal kalebu kalebu ing piring.

Aja ngombe banyu keran

Ngombe banyu keran ing provinsi liya ing negara sampeyan bisa uga nyebabake kerusakan weteng sanajan teka saka negara sing padha, nanging nalika teka ing India, nggawa banyu kemasan dadi penting. Ora, dheweke ora nyikat untu. (Aku ngerti saka pengalaman).

Turu ing India

Turu ing India iku murah banget, apamaneh yen sampeyan duwe hostel kanggo backpacker utawa dikenal minangka wisma. Ing kasus mantan, sampeyan ora bakal mbayar luwih saka sepuluh euro saben wengi lan sing pungkasan, ora luwih saka 20. Kanggo dobel. Mesthine, yen sampeyan tawar-tawar, luwih apik.

Sembarangbiara, ashram utawa kuil ing India uga nampani para turis sing nawakake amben lan panganan kanggo ijol sumbangan. Sawetara conto yaiku Kuil Emas Amritsar sing misuwur utawa Anand Prakash Yoga Ashram, ing Rishikesh.

Nggunakake seluler ing India

Yen sampeyan pengin lelungan menyang India nganggo ponsel sampeyan bakal bisa pilih tuku kertu saka operator India ing kios wae lan gunakake kanggo sampeyan. Coba gunakake jaringan Wi-Fi ing hotel sampeyan utawa poin sing cocog lan mesthine aja mikir babagan telpon utawa ngirim pesen kakehan liwat roaming (wong sing durung duwe pengalaman lan mbayar tagihan meh 600 euro nalika dheweke bali sampeyan menyang Eropa.

Taksi ing India

Mlaku-mlaku ngubengi India nganggo taksi bisa uga semrawut, luwih-luwih yen dadi kutha gedhe kaya Mumbai utawa New Delhi. Amarga alasan iki, "nyewa" driver minangka pilihan sing paling apik, amarga saliyane bisa setuju karo rega global kanggo ngeterake sampeyan sedina muput, dheweke uga bisa nuduhake akeh panggonan sing ora katon ing pandhuan turis. Biasane kusir uga bakal nggawa sampeyan menyang bisnis kaya pabrik karpet lan tembikar, supaya sampeyan bisa tuku apa-apa yen pengin (supaya dheweke bisa njupuk komisi). Sampeyan bisa ngubungi sopir sing disaranake dening hotel sampeyan dhewe.

Plancongan nganggo sepur ing India

Plancongan nganggo sepur kanggo plancongan menyang hotel murah

Yen sampeyan mikir lelungan nganggo kreta ing India, sampeyan bakal ngerti yen ana wolung macem-macem tiket, saka AC Kelas Pertama (sing paling larang) nganti Lenggah Loro, yaiku Kelas Sleeper sing paling disaranake, amarga ora duwe AC, iku modalitas sing kepenak, sampeyan duwe kursi lan pondokan dhewe lan ora larang (aku mbayar udakara 2 ewu rupee - 30 euro - kanggo lelungan saka Agra menyang Kerala suwene 32 jam).

Pakurmatan

Sajrone sawetara taun kepungkur, sing dikenal minangka wisata kumuh Wis dadi gaya anyar sing kalebu ngunjungi lingkungan sing kurang apik ing negara-negara sing durung maju supaya bisa ndeleng apa sejatine negara kasebut. Ana akeh debat babagan lelungan jinis iki, sanajan sampeyan bisa, coba aja njupuk gambar bocah sing takon ing dalan utawa wong mlarat sing wis diwenehi sandwich saka bar. Pikirake perasaan sampeyan ing kahanan sing padha.

India lan ayurveda

Akeh wong sing plancong-plancong menyang India kanthi tujuan supaya luwih jero latihan yoga lan terapi alternatif liyane kayata ayurveda, sistem pangobatan tradisional India Iki kalebu ekstrak tanduran sing digabungake terapis gumantung saka diagnosis fisik lan emosi pasien. Yen sampeyan nemokake jinis perawatan ing bazar utawa pasar, aja tuku, apamaneh amarga bisa diapusi lan sapa sing adol menyang sampeyan ora ngerti apa sing adol. Sing paling apik yaiku pindhah menyang pusat utawa konsultasi ahli terapi profesional ing Ayurveda iki.

Namaste

Nalika sesambungan karo wong India, mula bakal bisa tekuk telapak tangan ing level dada lan bisikna Namaste sing khas. Yen pamit, tindakake sadurunge tumindak. Nyingkiri tangan minangka kebiasaan sing luwih kulon lan ora nyebar ing India.

 

Ya lan ora (Ing India)

Ing India, dheweke duwe adat istiadat sing penasaran nanging bisa uga salah sawijining sing paling nggegirisi yaiku cara angguk. Nalika sampeyan takon marang wong Hindu apa dheweke bisa nggawa sampeyan nemoni Taj Mahal lan dheweke goyang, dheweke pancen bener-bener setuju. Ora ana referensi yen sampeyan setuju, sampeyan pengin ujar ora, mula ora prelu mikir akeh.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Camilo Campillo ngandika

    Good morning
    Aku arep lelungan menyang India ing wulan Nopember lan aku pengin ngerti apa sampeyan ngerti agensi ing India, kanggo nyewa pandhuan sing bisa basa Spanyol.
    Aku rencana kanggo lelungan menyang macem-macem kutha, sing paling becik bakal dadi pandhuan kanggo saben kutha utawa bisa mbantu kita ing kabeh tur.
    nggatekake rekomendasi kasebut.