Wisnu: Salah sawijining dewa sing paling penting ing India

Gambar | Pixel

Apa sampeyan kepengin lelungan menyang India nalika plancongan mbesuk lan sampeyan kepengin nemokake luwih lengkap babagan budaya lan adat istiadat? Salah sawijining aspek sing ora dingerteni kanggo wong Kulon yaiku agama Hindhu, sing penting banget kanggo ngerti cara mikir lan perasaan masarakat India.

Agama Hindu kebak dongeng lan pakaryan hebat sing ditindakake dening dewa, demigods, setan, manungsa, lan makhluk liyane. Nanging, dewa-dewa utama agama Hindu yaiku telu: Brahma, Wisnu lan Siwa. Saben makili kekuwatan penting kanggo eksistensi alam semesta: pangripta yaiku Brahma, kekuwatan kontinu yaiku Wisnu lan kekuatan perusak yaiku Siwa. Katelu kasebut minangka Trimurti utawa "telung wujud" ing basa Sanskerta, yaiku trinitas Hindu.

Apa peranan Trimurti? Apa peran saben dewa ing njero wilayah kasebut? Ing kiriman iki, kita bakal sinau babagan agama Hindu supaya luwih ngerti telung dewa kasebut lan utamane Wisnu. Terus maca sawise mlumpat!

Trimurti

Gambar | Pixel

Kaya sing dakkandhakake, telu yaiku dewa Hindu sing paling penting: Brahma, Wisnu lan Siwa. Kabeh mau mbentuk trimurti lan masing-masing duwe kekuwatan sing bisa nggayuh keseimbangan jagad raya, saengga ora bisa nyipta ciptaan (Brahma) utawa kerusakan jagad raya (Siwa). Kajaba iku, sejatine konservasi minangka kekuwatan sing njaga urutan kosmik. Mangkene carane penganut agama iki ngerti alam semesta lan mula penting banget para dewa kasebut ing kana.

Saka Brahma Brahmanism didegaké ing India. Cabang agama Hindu sing nganggep dheweke minangka dewa sing unggul, asal saka kabeh dewa liyane, sing dadi manifestasi saka dheweke. Saka invasi Arya, Brahmanisme lair, sing ndeleng Siwa lan Wisnu minangka dewa cilik.

Wisnu iki sopo?

Dikenali ing agama Hindu minangka dewa kabecikan lan konservasi, dheweke minangka dewa utama Vaisnavisme saiki yaiku cabang agama Hindu sing nduweni Wisnu minangka dewa sing paling dhuwur. Miturut arus iki, minangka pencipta jagad raya, dewa iki mutusake kanggo mbukak awake kanthi trimurti utawa "telung wujud."

Wisnu dijaluk misi nyeimbangkan sing apik lan sing ala ing jagad iki lan manungsa njaluk tulung golek cara kanggo nylametake.

Interpretasi etimologis Wisnu

Nalika nganalisa jeneng dewa ing pangertene sing etimologis, bagean saka root "vis" tegese ngrampungake utawa nembus sing bakal ngungkapake salah sawijining kualitas Wisnu "sing nembus kabeh."

Kanthi cara iki, kesimpulan bisa dingerteni yen asmane nuduhake dewa sing nggawe impregnated kabeh perkara lan makhluk sing urip ing jagad iki. Wiwit saka premis iki, Wisnu ora winates ing wektu, papan utawa zat. Kekuwatane dadi tanpa wates. Kajaba iku, ana peneliti sing negesake manawa interpretasi etimologis jeneng kasebut yaiku "makhluk sing nembus kabeh."

Kepiye diterangake Wisnu?

Dheweke biasane diwakili minangka dewa kulit biru kanthi wujud manungsa lan papat tangan sing nyekel macem-macem obyek sing beda tegese:

  • Padma (kembang teratai sing wangi para Wisnu)
  • Chakrá sudarshaná (kontrap sing padha karo prajurit ninja sing digunakake Wisnu kanggo ngrusak dhemit)
  • Shankhá (cangkang keong sing swara ing India nggambarake kemenangan sawise ngalahake mungsuh)
  • Gada emas (kanggo nggepuk sirahe wong ala)

Dheweke asring ditampilake lungguh ing kembang teratai karo Laksmi, permaisuri, ing dhengkul. Dheweke minangka dewi rejeki lan mujudake awake dhewe ing bhuti-sakti (ciptaan) lan kriya-sakti (kegiatan kreatif). Amarga Wisnu ora bisa dadi bagean saka kreativitas dhewe (ahamta) utawa tenagane dhewe, mula dheweke butuh permaisuri sing mesthi ana karo dheweke. Amarga sebab iki dewi Laksmi kudu ngancani Wisnu ing kabeh inkarnasi.

Apa atribut teologis Wisnu lan kepiye carane dihormati?

Gambar | Pixel

Dewa Wisnu duweni macem-macem sifat ilahi: entuk apa sing dikarepake (prakamya), kaunggulan (isitva), kualitas nyuda kekarepan (kama vasayitva), ngontrol wong liya (vasitva), nggayuh apa wae (prapti), kekuwatan gaib (aishwaria), ilmu (gnana) utawa energi (shakti), antara liya.

Ora dingerteni kanthi pasti kapan utawa kepiye Wisnu wiwit disembah. Ing kompilasi kapercayan saka wong Arya (Weda) dewa iki gegandhengan karo Indra lan diklasifikasikake dadi dewa suntingan. Mung mengko dheweke dadi bagean saka trimurti ing agama Hindu lan dewa sing paling penting saka kabeh agama iki.

Saiki umat Hindhu percaya yen Wisnu njelma minangka macem-macem avatar ing Bumi lan dewa iki disembah kanthi wujud avatar kasebut kanthi gampang banget.

Apa avatar Wisnu?

Sajrone agama Hindu, avatar minangka inkarnasi saka dewa, khusus Wisnu. Yaiku, padha karo demigod ing mitologi Yunani-Romawi. Ing Vaisnavisme, avatar iki kumpul ing macem-macem kelas miturut kapribadian lan peran sing ditemtokake ing Kitab Suci.

  • Vananá: kurcaci, metu kanthi ruse-iugá.
  • Matsia: iwak, katon ing satia-iugá.
  • Kurma: kura-kura, metu ing satia-jugá.
  • Varaja: babi hutan, muncul ing satia-iugá.
  • Narasinja - inkarnasi setengah singa lan setengah manungsa. Dheweke metu ing satia-iugá kanggo ngalahake setan Jirania Kashipú.
  • Parashurama: (Rama nganggo kapak), katon ing treta-jugá.
  • Rama: raja Aiodhia, metu ing treta-iugá.
  • Kresna: (sing apik) muncul ing duapara-iugá, bebarengan karo adhine Balaram. Umume gerakan Visnuis nganggep dheweke minangka personifikasi Wisnu.
  • Buddha: (wong wicaksana) metu ing Kali-iugá. Versi sing ora nyebutake Buddha minangka negara avatar nomer sanga Balaram.
  • Kalki: tukang ngrusak sing ora murni. Kaajab bakal muncul ing pungkasan kali-iugá.

Umur manungsa

Ing agama Hindhu, iuga minangka salah siji saka patang jaman sing dipisahake jaman utawa majā iuga sing gedhe. Papat jaman utawa iugas yaiku:

  • Satia-iuga (jaman kebenaran): umure 1.728.000 taun.
  • Duapara-iuga: umure 864.000 taun.
  • Treta-iuga: umure 1.296.000 taun.
  • Káli-iuga: jaman dhemit Kali 432.000 taun.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

16 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   l ngandika

    beuk otavia c'est beurk lol

  2.   ingrid ngandika

    Aku seneng banget karo kabeh sing ana gandhengane karo budaya Hindu,

  3.   cecilia ngandika

    Sejatine, iki ngremehake. Yen sinau ilmu, dheweke bakal ngerti yen njijiki nalika maca artikel iki.
    Cewek sing kurang apik…

  4.   david ngandika

    Aku ora seneng

  5.   Ruth Maria Ortiz ngandika

    Aku yakin bakal lair maneh lan aku mikir manawa bocah wadon kasebut bisa uga, aku seneng karo agama Hindhu amarga dheweke ora ngilangi kapercayan, nilai, budaya, aku seneng karo budaya kasebut.

  6.   Tamara garcia ngandika

    Aku uga seneng budaya kasebut, nanging mung siji wong sing ujar manawa deformasi bocah wadon sing kurang apik kasebut ngremehake. Lan dheweke muja dheweke minangka Gusti Allah ...
    Cekakipun, masing-masing kanthi edan.

  7.   gladys ngandika

    bocah sing nggegirisi

  8.   allegandro ngandika

    Sejatine aku ngerti bocah wadon kasebut, aku yakin yen iku reinkarnasi amarga pancen menarik nanging awake pancen menarik amarga padha karo Wisnu

  9.   Adelaide ngandika

    Ngasorake, nggegirisi, njijiki, apa kewan sing apik banget

  10.   putih jambon ngandika

    Aku mikir manawa kita kudu neliti kanthi becik yen lunga utawa pengin ngomong babagan apa wae. ing kana ana wanita enom katon ujar yen dheweke seneng karo budaya kasebut. Yen sampeyan ora ngerti apa sing diomongake, luwih becik ora menehi komentar. Paganisme sing ana ing negara kasebut yaiku apa sing ditumpes wong-wong Hindu amarga dheweke ora ngakoni ALLAH sing Kuwasa, Gusti Allah sing Urip sing ana, lan Siji-sijine sing bisa ngowahi urip peteng lan sedhih kanggo wong-wong sing saiki lagi nandhang lara.

  11.   putih jambon ngandika

    Alejandro, yen sampeyan ora ngerti apa sing kedadeyan, luwih becik sampeyan nyelidiki kabeh perkara kasebut. Yen umume masarakat sirna amarga ora duwe ilmu, mula aku ora lucu, luwih-luwih dheweke percaya marang dewa sing mung nyebabake manungsa mati, mlarat lan kacilakan. Aku mikir manawa ngomong babagan kamlaratan lan kasusahan sing dialami wong-wong Hindhu sing mlarat iki ora lucu.

  12.   efrain ngandika

    perjalanan ringan 300,000 kilometer per detik, lintang sing paling cedhak ing bumi udakara udakara 4 taun suwene, iki minangka data sing bisa ngerteni jarak lan wektu, nanging kita terus percaya marang sihir, ing reinkarnasi ing gaib kanggo nyuceni jiwa kita. , nanging kita isih durung bisa ndeleng kehebatan jagad raya (tikel 300,000 X 60 X 24 X 365 X 4 yaiku jarak km ing lintang sing paling cedhak karo bumi) yen pasir ing kabeh pesisir ing jagad iki, saben pasir meh ora bakal dadi galaksi sing sabanjure ngemot jutaan bintang lan kita kalebu salah sawijining galaksi kasebut. Pancen sejatine mung urip lan urip, ora ana urip liya, ora ana jam liyane, percaya karo makhluk gaib luwih gampang tinimbang nerangake alam semesta sing tanpa wates, saengga kita ora ana gunane. WIS WAKTU BANGGA

  13.   anicurnal ngandika

    Aku kudu menehi sampeyan Bang amarga nyelehake gambar kasebut, edan

  14.   danii ngandika

    hello .. Aku mung pengin .. nuduhake iki .. deleng bathuk .. simbol sing digawa .. lan bandhingake karo simbol wong Mesir. liwat sirah .. matur nuwun .. menarik ..

  15.   XURB ngandika

    AKU KANG DOSA ORA SAKA Bocah-Bocah sing Nulis BLOG, Wiwit NGARAMAKAKE DHIRI ORA KECIL, lan sing jelas nyebutake mitologi HINDU, nggawe referensi kanggo apa sing dipercaya ing mriki, BENAR-BENAR BACAAN ORA DIMINAKA ORA DUWE KANGGO LAPORAN SESUARU KANG ... APA KANG PUNCAYA ORA ING BUDAYA IKU IKU PUTUSING KABEH ... LAN ORA KANGGO REMBAHAN INI. THE BURU IKI GAMBAR Amarga NELARKAKAN BAGIAN ING KABEH GOLLANE, KUDU NUTUP RUWE LAN ORGANE ...

  16.   Manthus ngandika

    Aku ngormati budayae, nanging kenapa nyembah gambar-gambar palsu kanthi alasan yen dheweke nandhang kasusahan mlarat kanthi klambi klambi uga uga retak pikirane ora mung cukup ati nanging uga kepinteran, ora heran yen dheweke duwe anak cacat karo kapercayan dewa-dewa sing ora lucu