Buddha lan warisane ing India

Paling taun diwiwiti ing India pambangunan kompleks sing ngemot candhi lan patung Buddha, sing kudu siyap ing taun 2013. Patung kasebut kanthi tembaga, dhuwure 152 meter nalika rampung. Iki bakal dadi patung Buddha paling gedhe ing saindenging jagad.

Iki minangka bukti sing nuduhake pentinge Buddha, ajaran agamane lan Buddha ing India. Komplek kasebut uga kalebu perpustakaan, rumah sakit, universitas, pusat meditasi lan aula pameran. Regane luwih saka 160 yuta euro.

Buddha minangka judhul sing ing basa Sansekerta tegese "wong sing wis tangi" lan dudu jeneng sing cocog kaya sing asring dipercaya. Kanthi judhul kasebut dheweke misuwur Siddharta Gautama, pangeran abad kaping 486 lan pimpinan agama Lair ing Nepal, dheweke putra saka kulawarga sing mulya. Nalika nggawe meditasi lan golek pencerahan, dheweke nilar kulawarga lan miwiti lelungan, mula dheweke tekan India, menyang Bihar, ing sisih lor. Ing kana dheweke menehi dhiri kanggo mulang liwat khutbah, sing pertama ana ing Benares, nganti seda ing taun XNUMX SM ing Uttar Pradesh. Sawise seda, pangibadah diwiwiti. Saiki misuwur lan kawicaksanane nganti India, Sri Lanka, Bhutan, Myanmar, Kamboja, China, Indonesia, Korea, Jepang lan Thailand.

Kanggo penganut agama Hindu, agama mayoritas ing India, Buddha minangka inkarnasi kaping sanga lan paling anyar saka Wisnu, pangripta Dewa alam semesta, didhisiki karo Kresna, bentuk utama Gusti Allah. Wiwitane, Buddha ngadhepi agama Hindu amarga ana bedane kayata sistem kasta utawa ngakoni wanita kanggo nyembah. Nanging, kepribadian sing luar biasa lan pengaruh saka pidato marang kabeh wong lan kabeh kelas nggawe umat Hindu nampa Buddha minangka bagean saka panteon ilahi, nggabungake dheweke ing antarane avatar agama (reinkarnasi) agama Hindu. Agama Buddha saiki uga dadi agama kaping lima sing paling penting ing negara kasebut.

Buddha ing india

Saiki, peziarah lan turis ngetutake rute Buddha ing India. Wiwit Buddha miwiti piwucal ing Benares, mula biasane tur diwiwiti. Biara Buddha ing Gompas, Tabo, Namgyal, lan Sikkim uga dikunjungi. Situs ziarah Buddha liyane yaiku Bodhgaya lan Uttar Pradesh, papan sing dipateni Buddha.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Sergio Salas Garcia ngandika

    kanggo katresnan saka Gusti Allah, aku pengin ngerti warisan India