India ing abad pertengahan

india ing abad tengahan

La India ing Abad Pertengahan Minangka jaman sing kebak sejarah lan acara sing narik kawigaten, ing karajan gedhe, gerakan seni lan literatur katon apik, nanging tanpa mangu-mangu, pancen menarik banget kanggo dirawuhi, luwih-luwih ngerti manawa struktur bangunan gedhe ing wektu kasebut , minangka saksi kekuwatan sing ana ing jaman iki ing jaman lan kekuwatane ing jaman saiki.

Gabung karo lelungan iki liwat India ing Abad Pertengahan, sing bakal dakkandhani babagan penting wektu kasebut lan kepiye pengaruhe budaya nganti saiki.

Pengaruh ing India ing Abad Pertengahan

Suwene wektu melu abad tengahan, Iki penting banget kanggo umume budaya, amarga iki mbantu pangembangan lan ciri ing budaya, panganan, musik lan kapercayan. India dununge ana ing titik geografis sing paling apik ing Asia, diwatesi ing sisih kulon lan sisih lor mangetan karo Pakistan, karo China lan Nepal ing sisih wetan.

En wektu abad pertengahan, Jaman sadurunge dinasti Kristen, dheweke diakoni minangka papan peradaban sing gedhe, saliyane duwe agama poliglot. Agama Hindhu, Iki minangka salah sawijining agama paling tuwa sing nate tuwuh wektu abad pertengahan, saliyane kanggo nampilake bangunan kanggo kabeh dewa, minangka perayaan sing ditampilake sajrone taun nganti elinga kapercayan sampeyan, sing pancen apik banget ngerti lan sinau babagan agama kasar kaya iki.

Kekaisaran Abad Pertengahan

Kajaba iku, ora marem karo agama gedhe sing wis akeh wujud sajrone Abad Pertengahan, India nyumurupi kekaisaran gedhe sadurunge, kayata:

Dinasti Gupta.

Dinasti ing sisih lor India, ing endi apogeee ana ing antarane taun 320 nganti 540, sajrone seni Budha tekan Zenith, saliyane ditinggalake minangka warisan Guwa Ajanta, sing dianggep minangka kuil Buddha pertama, nilai artistik Adamas sing hebat sing dianggep minangka situs warisan donya.

Kalkia lan Pallavia

Dinasti Chalukia, dheweke dadi dominan utama ing wilayah kidul India, dheweke ngerteni apa sing diarani jaman keemasan sajrone wektu iki, mula arsitektur Chulakia muncul, sing khas kanggo gayane, isih ana bangunan iki wangsa

Dinasti Pallavas, kayata wong-wong Chalakias, duwe dominasi utama ing wilayah kidul India, dheweke dadi sekutu sajrone periode kasebut, dheweke minangka perwakilan utama arsitektur Dravidian, sing isih bisa dideleng ing Mahabalipuram.

Palas, Pratiharas lan rastrakutas.

Pallas dianggep minangka salah sawijining sing kuat ing India Lor ing taun 770-810, dheweke ngadegake Universitas Vikramshila, sing dadi pusat panelitian agama Buddha ing India.

Pratiharas pamrentahane wiwit 730 nganti 765 budaya kanthi gedhong gedhe nanging sayang kabeh padha rusak amarga ana perang.

Rastrakutas minangka wangsa sing misuwur banget sing nduweni akeh seni lan bangunan sing isih dilestarekake, tanpa diragukan, candhi sing paling misuwur yaiku candhi Krishneswara ing Rameswaram.

Para Rajput.

Para Rajput

Salah sawijining budaya gedhe, sing utamane dominan ing sisih lor lan tengah India, duwe wektu sing bisa diowahi nalika klase dibagi dadi sub-kelas, bahan budaya kasebut dijaga, uga suku sing isih bisa ditemokake.

Kasultanan Kidul utawa Delhi

Kekaisaran sing dibantu dening wong-wong Islam, sing wiwitane ngontrol India sisih lor supaya mengko nyebar ing sisih kidul, amarga gabungan budaya ana wabah anyar ing seni, agama, adat istiadat, arsitektur lan sandhangan.

Sajrone periode kasebut, iki bisa nggayuh kabudayan lan budaya kaya dene:

  • Matematika, ing kene ditemokake nomer 0, lan angka desimal.
  • Astronomi: dheweke nemokake manawa bumi muter ing poros dhewe, uga sebab kenapa grahana.
  • Obat: nyiyapake obat.
  • Kasusastran: nggawe teater lan crita.

Dalan Sutra

Dalan Sutra

Kaya-kaya ora cukup, India minangka papan sing sarat karo kasunyatan budaya sing penting banget, yaiku titik geografis sing nguntungake Lan sing penting, sajrone Abad Pertengahan, India bebarengan karo wong-wong Arab nindakake apa sing diarani "Jalan Sutra "  nggawe kesepakatan komersialisasi sing kuat karo spesies, nalika urusan dagang sing kuat karo Eropa lan Asia, amarga kabeh rasa eksotik sing ditawakake dianggep lan dianggep nyenengake, sampeyan isih bisa nemokake vestiges sing kabukten iki.

Ora ana sangsi manawa India ing Abad Pertengahan urip wektu sing paling penting kanggo dheweke, amarga iki minangka jaman pangowahan lan utamane transisi saka jaman kuna menyang donya modern, kaya sing jelas, adat istiadat sing oyot ing papan kasebut isih dilestarekake, mula dianggep minangka salah sawijining papan sing njaga budaya dhewe amarga isih ana njaga adat istiadat.

Pesona liyane sing dijaga India saka Abad Pertengahan

Diwali

Malah liwat lurung-lurung sampeyan bisa ngujo crita rakyat sing apik banget, ing rasa, bau, adat istiadat lan arsitektur. Festivale isih dilestarikake kaya saiki "Diwali" sing dikenal minangka wiwitan taun anyar Hindu sing dirayakake wiwit tanggal 7 Oktober nganti 8 November, yaiku salah sawijining perayaan paling gedhe, ing wayah wengi kasebut disinari cahya lan njoget liwat lurung-lurung saliyane nggunakake kembang api sajrone pahargyan iki, tanpa mangu-mangu prayaan sing sampeyan ora pengin ketinggalan.

India, yaiku a Papan sulap Kebak budaya lan sejarah sing sampeyan ora bisa nglirwakake, mesthi ana prekara-prekara anyar sing bakal ngejutake sampeyan, amarga budaya lan tradhisi kasebut dianggep minangka salah sawijining sing paling apik, uga duwe gastronomi kanggo langit-langit sing paling nuntut, sing wis sampurna liwat wektu.

Yen sampeyan mikir arep lunga ing endi lan duwe semangat petualang, pengin ngerti lan sinau, tujuan iki minangka pilihan sing apik kanggo sing enom lan sing wis tuwa, ojo mbuang-mbuwang wektu maneh lan mutusake ngunjungi papan gaib iki ing perusahaan utawa ing duweke dhewe Apa sampeyan mikir babagan India ing Abad Pertengahan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.