Tradhisi tindikan ing India

Gambar | Pixel

Nembus irung, kuping utawa bagean awak kanggo nyelehake perhiasan utawa ornamen minangka adat istiadat kuno sing isih ana nganti saiki. Praktek iki diwiwiti saka ritual wiwitan kanggo urip diwasa ing masarakat suku, sanajan saiki duwe tujuan estetis.

Salah sawijining negara sing tindikan paling umum yaiku India. Wiwit cilik, umume para wanita ing negara iki nganggo tindikan irung kanthi arti tradisional utawa religius. Ing kiriman sabanjure, kita bakal sinau luwih lengkap babagan tradhisi tindikan ing India.

Asal saka adat iki ing India

Sanajan aksesoris sing misuwur banget ing negara Asia iki, kasunyatane yaiku nganggo anting-anting ing irung minangka adat sing misuwur banget ing antarane pedunung Timur Tengah. Contone, ing ayat Prajanjian Lawas diklumpukake sing ujar manawa Abraham, sing kaping pisanan saka telung patriark agama Yahudi, ngutus abdi kanggo golek garwa kanggo putrane Iskak. Minangka hadiah kanggo panganten wanita, abdi mau nganggo cincin irung lan gelang emas.

Sawetara sejarawan percaya manawa umat Islam yaiku sing ngenalake tradhisi tindikan menyang India sajrone abad kaping XNUMX. Saiki, tindikan tindakake ing India luwih saka ing endi wae ing planet iki.

Napa wanita India nganggo tindikan irung?

Ing negara iki, irung ora mung bagean awak manungsa sing digawe kanggo mambu lan ambegan, nanging luwih akeh regane. Miturut pangobatan Ayuverdic lan naskah India sing umure luwih saka 6.000 taun, irung uga ana gandhengane karo kesuburan lan anting-anting ing sistem reproduksi wanita.

Tindikan iki misuwur diarani "nath" ing India lan iki uga disebabake kanggo ningkatake rasa mambu lan nglindhungi luwih saka infeksi irung. Jeneng liya sing ditampa yaiku "nathni," "koka," lan "laung."

Irung nusuk minangka bagean saka trousseau panganten

Apa sampeyan ngerti manawa "nath" minangka bagean saka trousseau panganten wanita? Iki dianggep minangka aksesoris sing paling sensual sing bisa dianggo panganten ing pesta kasebut amarga irung dipercaya bisa gegandhengan karo emosi lan seksualitas.

Ing wayah wengi pesta pernikahan, panganten wanita India nganggo "nath." Ukurane kira-kira 24 sentimeter kira-kira lan disambung karo rantai ing rambut. Mung paman ibu panganten utawa bojo sing bisa menehi permata irung kanggo wanita lan penganten lanang sing ngilangi tindikan iki saka panganten wanita minangka simbol pungkasane keperawanane. Nampa "nath" saka wong liya ora diwartakake sosial lan dianggep tumindak ora disiplin.

Lan sawise pesta?

Gambar | Pixel

Ing sawetara wilayah ing India, Nath asring dianggep minangka tandha serikat dadi ora ditarik yen wanita wis omah-omah. Nanging, nalika wanita dadi randha, dheweke ora duwe maneh nganggo irung ing irung.

Sanajan pentinge durung ilang kaya biasane, saiki wanita bujang lan bocah-bocah wadon uga bisa nganggo anting-anting kasebut minangka aksesoris fashion, yaiku tanpa teges religius utawa tradhisional.

Kepiye carane nganggo anting-anting iki ing irung?

Biasane ana ing sirip hidung kiwa ing endi «nath» diselehake nanging ing sisih lor India lan sisih wétan, sawetara wanita biasane nganggo ing irung irung tengen. Malah para wanita kecepit sirip ing sawetara wilayah ing sisih kidul negara kasebut.

Saliyane, minangka penasaran, ing obat Ayurveda, ujar manawa tindikan ing sisih kiwa irung nyuda rasa menstruasi lan nggampangake nglairake, amarga irung gegandhengan karo organ reproduksi wanita.

Apa jinis tindikan irung?

  • "Nathuri": anting-anting perak utawa emas cilik kanthi watu permata tertanam.
  • "Laung": tindikan kanthi bentuk kuku.
  • «Latkan»: anting-anting setengah bunder cilik kanthi fringes digantung ing sisih ngisor permata.
  • "Guchhedar Nath": misuwur kanthi desain mutiara sing diarani "Basra Moti", sing angel ditemokake.
  • "Pullakku": disandhang dipasang ing antarane rong irung kanggo ngurmati dewi Parvati.

Jinis tindikan liyane

Gambar | Pixel

Tampilan modhisi dekorasi anyar ing jaman saiki wis nggawe industri tindikan kanthi cepet lan akeh wong sing milih aksesoris kasebut kanggo dekorasi awake. Ora mung tindikan irung nanging ana macem-macem jinis liyane kayata:

  • Bibir ndhuwur lan ngisor: tindikan tradisional ing Afrika lan Amerika Selatan
  • Alis: dipraktekke ing Eropa lan Amerika Utara kaping pisanan ing abad kaping XNUMX. Iki minangka salah sawijining tindikan modern sing ditindakake.
  • Septum: yaiku cincin sing mbukak utawa ditutup sing dilebokake ing ngisor septum hidung kanggo nglambangake penutupan hawa kanggo nyegah roh-roh jahat mlebu ing awak manungsa. Asale saka Afrika lan India lan Amerika Selatan.
  • Basa: praktik umum ing bagean Amerika Selatan lan India. Contone, wong Maya kuno nusuk ilat ing upacara agama kanggo ngresiki roh.
  • Navel: dadi misuwur ing Amerika Serikat lan Eropa ing abad kaping XNUMX. Nanging, sawetara legenda nuduhake manawa ing Mesir kuno wis ana adat nganggo tindikan puser.

Saka ngendi tindikan tindikan?

Ora dingerteni kanthi cetha ing endi tindikane tindakake kanggo pertama kaline, nanging tindakake tindikan awak manungsa minangka adat istiadat kuna banget ing antarane suku-suku jaman biyen sing nyebar sethithik, mula ora bisa diajak. wong tartamtu.

Tindikan tindakake kanthi makna sing beda banget, yaiku estetika, terapeutik, religius utawa sosial, kayata kanggo ngatasi gejala penyakit tartamtu, kanggo nandhani lakune urip diwasa utawa nalika bebrayan. Sajrone sejarah, dheweke misuwur banget mula ora nggumunake yen panggunaane wis tekan saiki. Nanging, saiki dheweke duwe makna estetis, utamane ing Kulon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   rosario ngandika

    Aku pengin ana ing negara sing mungsuh lan dhisik, Gusti, aku bakal mrana

  2.   Favorit ngandika

    Apa sampeyan duwe sumber kanggo info iki?
    Rolenla Plok

bool (bener)