Cinque Terre: Sugeng rawuh ing papan sing paling warna ing Italia

Cinque Terre

ⒸAlessio Maffeis.

Ing saindenging jagad iki, ana pirang-pirang kutha sing warna protagonis: omah kanthi nada pastel, kanthi nada tunggal utawa dibanjiri seni kutha ing antarane supaya bisa kesasar supaya bisa njupuk foto Instagram sing paling apik. Nanging sawetara sing mbandhingake Cinque Terre, utawa swarga warna-warni sing ora ngerteni Segara Ligurian, ing Italia, liwat limang desa sing ora bisa ditolak.

Pambuka Cinque Terre

Cinque Terre

Kita asring ndeleng ing Internet babagan gambar kutha Italia sing menghadap segara lan nyerang kanthi warna, sing diiringi jeneng Cinque Terre. Nanging, kutha iki biasane Manarola, sing paling misuwur ing limang pojokan sing kalebu Lima Lereng kasebut ing provinsi La Spezia, ing sisih lor Italia lan adus karo Segara Ligurian.

Limang kutha sing nanggapi jeneng Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola lan Romaggiore lan sejarahe wiwit abad kaping XNUMX. Amarga ciri khas orografi wilayah iki, wilayah kasebut uga dikenal kanthi jeneng riviera ligure, inti sing pertama dikenal, Monterosso lan Bernazza, nyebarake kegiyatan pertanian ing macem-macem "teras" sing dibentuk ing pagunungan sanajan ana serangan terus-terusan dening sawetara wong Turki sing meksa warga lokal nggawe benteng lan kontrol menara sing beda-beda.

Wiwit abad kaping XNUMX, pembangunan jalur sepur ing antarane kutha-kutha lan kutha Genoa Iki ngidini supaya akeh sing nonton sanajan ora ana kegiatan pertanian khas sing saiki lagi proses pemulihan.

Kanthi cara iki, peta warna Cinque Terre, sing ditetepake minangka taman alam, dipérang ing antarane limang kutha sing nyenengake sing bisa mlaku-mlaku liwat dalan-dalan, miwiti rute trekking utawa inspirasi pesona khas Mediterania.

Desa-desa Cinque Terre

Riomaggiore, ing Cinque Terre

Supaya bisa ngatur kunjungan sampeyan menyang Cinque Terre uga bisa, ing ngisor iki kita njelajah, siji-siji, kutha-kutha sing dadi wilayah penasaran iki lan sampeyan bisa ngunjungi kanthi ngubungake bus liwat sing disaranake Cinque Terre Card.

Monterosso

Pantai ing Monterosso

Resmi Monterosso al Mare, kutha iki paling kulon lan paling padunung ing Cinque Terre, kanthi layanan, restoran lan hotel sing ora kaetung. Yen sampeyan uga pengin seneng sawetara pantai paling apik ing pesisir lor Italia, ing kene sampeyan bakal nemokake sawetara inlet sing paling apik ing wilayah kasebut.

Nalika nerangake obyek wisata sing paling misuwur, Monterosso duwe Greja San Juan Bautista, Dumunung ing kutha lawas lan arupa kapel sing beda-beda wiwit abad kaping XNUMX, saliyane daleme Hadiah Nobel Sastra Eugenio Montale o patung Il Gigante, sing makili dewa Neptunus lan didegake ing taun 1910.

Vernazza

Panorama Vernazza

Kutha paling kulon nomer loro ing sisih mburi Monterosso yaiku Vernazza, dununge ana ing tebing penasaran sing dirangkul segara lan sampeyan bisa ngrasakake lingkungan segara sing paling apik ing Cinque Terre.

Antarane atraksi sing bisa dibukak ing Vernazza, bisa ditemokake Greja Santa Margarita de Antioquia, dibangun ing abad kaping XNUMX kanthi gaya Gothic; sing pakebonan anggur lan kebon zaitun, sing nyedhiyakake area salah sawijining minyak paling apik ing Italia; utawa pusat bersejarah kanthi omah-omah warna-warni lan payung sing cocog, ing endi sampeyan bisa ngombe aperitif kanthi pemandangan sing paling apik.

Corniglia

Panoramic of Corniglia

Kutha tengah Cinque Terre yaiku paling cilik saka lima, nanging ora kalah apik. Sanajan ora duwe akses langsung menyang segara, Corniglia nawakake swasana sing tenang lan tentrem uga papan sing apik kayata Greja Santa Caterina lan Paroki San Pedro. Minangka penasaran, nalika ngakses, sampeyan bisa milih menek 377 langkah Via Lardavina, utawa numpak bis turis sing ngubungake sampeyan karo kutha.

Manarola

Manarola, kutha paling misuwur ing Cinque Terre

Lan kita tekan kutha sing wis bola-bali sampeyan ndeleng ing Internet lan jaringan sosial. Disenengi karo profil omah-omahé warna-warna sing madhep segara, Manarola dadi daya tarik sing apik sajrone tur liwat Cinque Terre amarga omah mitos kanthi nada pastel. Sing padha karo puisi Lino Crovara sing wis diterangake "kaya sarang ing watu, susuh manuk camar ing ombak, sawijining kutha ing endi ombak ombak sing ngelus-elus."

Labirin kaping puisi ing kutha kasebut minangka daya tarik dhewe. Dadi rasakake ambune lurung-lurung, swasana tradisional utawa panganan sing ditawakake misuwur fokus sadurunge tekan kutha pungkasan ing rute.

Riomaggiore

Riomaggiore ing Cinque Terre

Kutha paling wetan ing kutha Cinque Terre uga misuwur kanthi omah warna-warni, sanajan papan kasebut luwih tenang tinimbang kutha loro sadurunge.

Objek wisata kasebut kalebu Greja San Juan Bautista, dibangun ing taun 1340; ing Kastil Riomaggiore, ing pucuk kutha wiwit dibangun ing abad kaping XNUMX; utawa plabuhan prau warna-warni sing ngajak sampeyan lungguh ing teras lan nonton urip kanthi njupuk panganan laut sing paling apik.

Cinque Terre lan akeh wong

Akeh banget ing Cinque Terre

Cinque Terre digawe saka kutha-kutha liyane sing kala-kala ora bisa dadi tuan rumah meh 2.5 yuta pengunjung sing ditampa ing taun 2015.

Iki minangka alasan utama sing nyebabake dewan pariwisata lokal matesi kapasitas taman alam Cinque Terre dadi 1.5 yuta turis wiwit 2016, luwih-luwih nalika nglindhungi iki Warisan kamanungsan dening unesco ing endi swasanane lokal ngalami ombak para turis. Lan yaiku, minangka presiden taman kasebut, Vittorio Alessando nyaranake "bisa uga ana ukuran eksentrik, sanajan tren nambah pariwisata, nanging kanggo kita, iki minangka masalah babagan kaslametan."

Aturan sing disaranake banget sing ngajak sampeyan nikmati perjalanan sing tentrem, sing saben detail penting.

Yen sampeyan pengin ngerti salah sawijining sudhut sing paling apik ing Italia, pesen seminggu saka Genoa supaya bisa kelangan swarga warna lan sejarah iki sing bakal dikepengini ing salawas-lawase.

Apa sampeyan pengin ngunjungi Cinque Terre?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*