Omah Romeo ing Verona

Romeo lan Juliet

Crita katresnan sing paling misuwur ing sejarah sastra ora diragakake Romeo y Julieta, karya abadi saka William Shakespeare. Kaya sing dingerteni kabeh wong, tumindak kasebut kedadeyan ing kutha Italia Verona, sing dikunjungi akeh para turis kanggo ngetutake lakune kalorone kulawarga sing nglawan: Montagues lan Capulets.

Bisa uga pojok Verona sing paling sering dikunjungi para turis yaiku sing terkenal Balkon Juliet (sing bisa dideleng ing gambar sing judhul). Ing tangan liyane, ing Omah Romeo.

La Casa de Romeo dununge ing nomer 2 ing Via Arche Scagliere, ing jantung pusat bersejarah Verona. Iki minangka istana abad pertengahan sing elegan sing dibangun ing pungkasan abad kaping-XNUMX.

Miturut sejarawan, istana sing nggegirisi iki minangka omah saka aristokrat sing jenenge Cagnolo Nogarola. Alesan kenapa dheweke misuwur dadi House of Romeo ora dingerteni, luwih-luwih yen kita nganggep manawa dheweke lan kekasih kasebut minangka karakter fiksi.

Omah Romeo, benteng abad pertengahan

Katrangan kasebut bisa uga ana: sanajan kulawarga Montague ora ana ing Verona, ana garis keturunan penting liyane ing kutha kasebut sajrone makarya, yaiku kulawarga Montecchi. Kulawarga iki mesthine duwe omah ing lingkungan sing padha karo dununge Casa de Romeo. Sapa ngerti manawa kasunyatan iki dingerteni Shakespeare ing jamane lan manawa bakal menehi inspirasi kanggo "nyipta" garis keturunan Montague.

Romeo y Julieta

Omah Juliet ing Verona (Italia)

Supaya alamat kasebut ora dingerteni dening turis, ing ngarep bangunan sampeyan bisa maca prasasti sabanjure, bagean saka drama sing dijupuk saka adegan pertama tumindak kaping pisanan:

Oh! Romeo ana ngendi? ... 

Luwih saka istana, Omah Romeo kudu dianggep dadi benteng. Façade ditampilake kanthi tampilan tembok sing padhet, dene sisih ndhuwur ditutupi karo menara, dianggep minangka simbol kekayaan lan kekuwatan sing penting.

omah romeo

Omah Romeo ing Verona (Italia)

Bentuk konstruksi iki wiwit jaman Italia kapisah negara cilik feodal  kang dadi dipimpin dening kulawarga sing kuat sing saling adu. Jaman susah. Kasunyatane yaiku persaingan antarane Montagues lan Capulets sing dijelaskan karo penulis drama Inggris kanthi apik ing karyane minangka refleksi realita sejarah iki.

Warta ala kanggo lelungan sing resah: Omah Romeo minangka properti pribadi lan ora bisa dikunjungi. Sejatine, interior istana iki dipanggoni. Nanging, ora ana sing ngalang-alangi sampeyan supaya ora bisa ngrasakake pemandangan Gothic sing luar biasa lan mbayangno sawetara adegan sing paling misuwur saka "Romeo lan Juliet" bisa kedadeyan ing situs iki.

Verona, kutha romantis

Kanggo meh kabeh wong, Verona iku kutha Romeo lan Juliet, nanging nyatane dadi tujuan sing kebak atraksi lan papan sing menarik kanggo dikunjungi. Sawise ngliwati Balkon Juliet lan Omah Romeo, ing kutha romantis iki isih akeh sing bisa ditemokake. Mangkene sawetara saran:

verona italy

Verona, tujuan lan adegan romantis ing fiksi katresnan mokal ing antarane Romeo lan Juliet

Pusat kutha sing bersejarah, dianut karo akeh wong ing Kali Adige, nawakake mlaku-mlaku kanthi apik ing dalan-dalan watu sing lawas. Kutha lawas Veron sing paling apik yaiku konsentrasi ing kana lan meh ing endi wae bisa mlaku kanthi mlaku.

Antarane kunjungan penting sing kudu kasebut Duomo, kraton lawas utawa Castvetcchio, ing Basilika saka San Zenón ombak ayu Alun-alun Delle erbe, ing endi Menara Lamberti. Iki minangka salah sawijining papan sing paling apik ing Verona uga menehi sudut pandang sing apik banget 80 meter ing ndhuwur lemah.

Ora kurang apik yaiku Ponte Pietra, sing njaga intine abad pertengahan utuh. Jembatan iki minangka salah sawijining papan sing paling difoto ing kutha kasebut. Mangkono uga ing Arena ing Verona, amfiteater Romawi kuno sing dadi kebanggaane wong-wong Verona. Dheweke asring diarani "adhine Colosseum", sanajan dheweke ora cilik. Nyatane, iki minangka amfiteater Romawi nomer loro sing paling gedhe ing Eropa, mung ukurane luwih gedhe tinimbang ibukutha Italia.

Verona dununge ing provinsi Veneto, ing Italia sisih lor wétan. Lokasine sing strategis ngidini para plancongan bisa nikmati wisata sing apik sajrone nginep. Contone, mung sepuluh kilometer ing sisih kulon sing ngenteni lanskap alpine sing apik banget Lake Garda. Ing arah sing ngelawan, mung sajam perjalanan liwat sepur, sampeyan bakal nemokake Venice, kutha kanal. Tujuan romantis bintang lima liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*