Apa sing kudu dideleng ing Jepang

Bingung apa sing bakal bisa dideleng ing Jepang, umume ana ing antarane wong-wong sing ngrancang perjalanan menyang telpon Negara sunar srengenge. Amarga, sanajan dadi bangsa sing mbukak dunya Kulon, kita ora ngerti babagan sejarah lan tradhisi.

Kita meh ora nampa informasi babagan eksistensi legendaris kasebut prajurit samurai, seni beladiri lan sejarahe saka Call Revolusi Meijí (1866-70), nalika wis modern lan dibukak ing Kulon. Nanging, Jepang luwih akeh menehi sampeyan. Kaya kedadeyan ing España utawa ing Francia, duwe sugih lan sejarah milenial sing dibayangke ing monumen gedhe. Lan uga apik banget Ruang alam manawa sampeyan ora mandheg maneh. Kabeh iki ing negara modern sing nawakake komunikasi apik banget. Yen sampeyan uga kepengin weruh apa sing bakal katon ing Jepang, luwih becik sampeyan terus maca.

Sing bakal katon ing Jepang: kutha, monumèn lan taman alam

Ora gampang ngringkes ing sawijining artikel apa wae sing bisa dideleng ing Jepang. Nanging sing paling umum yaiku sampeyan miwiti lelungan menyang Jepang liwat ibukota, Tokio, banjur pindhah-pindhah ing negara kasebut ngunjungi kutha lan papan liyane sing minat.

Tokyo, sawijining kutha kolosal

Populasi dening luwih saka patang puluh yuta pedunung, Tokyo minangka kutha kolosal. Jeneng sampeyan tegese "Ibu kota wetan" lan nawakake penawaran monum lan etnografi sing apik kanggo turis.

Ing tengah kutha sampeyan bisa ndeleng Istana Kaisar, dibangun ing abad kaping XNUMX ing reruntuhan kastil Edo sing lawas. Sampeyan uga kudu ngunjungi ing Tokyo Kuil Yasukuni, dibangun kanggo ngurmati para prajurit sing gugur ing perang; nyengsemaken stasiun, sing manggoni meh rong atus ewu meter persegi lan liwat 4000 sepur liwat sedina, lan kuil Buddha kaya dene Goku o Senso, sing nomer loro paling tuwa ing kutha iki.

Kutha Tokyo

Tokio

Kosok baline, yen sampeyan pengin mlaku-mlaku, ibukutha Jepang duwe taman sing asale ueno, apik banget nalika wit ceri sampeyan lagi mekar; ing kebon hama rikyu, karo kolam lan omah teh, utawa Shiba, ing ngendi sampeyan bakal weruh ing Candhi Zojoji.

Nanging, yen sampeyan seneng sing luwih asli, bukak area kasebut Ryogoku, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng a he utawa omah pegulat sumo; njupuk layaran kali ing Kali Sumida, mlaku liwat Lingkungan Kagurazaka, ing ngendi sampeyan bakal nemokake asli geisyah, utawa adus termal ing Oedo Onsen Monogatari.

Pungkasan, sampeyan bisa njupuk foto ing jejere Patung Liberty Tokyo utawa nikmati pemandangan kutha sing apik saka salah sawijining sudut pandang Menara Tokyo Skytree. Nanging, yen sampeyan luwih seneng museum, disaranake sampeyan lunga menyang nasional, sing dadi pameran seni Jepang paling gedhe ing saindenging jagad, utawa sing paling penasaran Museum Tanpa wates TeamLab, khusus kanggo seni digital.

Cekakipun, iki minangka sawetara perkara sing bisa dideleng lan ditindakake ing Tokyo, nanging ana akeh liyane. Nanging, kita bakal ninggalake ibukutha kanggo ndeleng negara liyane.

Kyoto, ibukutha kuno

Sanajan sampeyan rumangsa yen kita nggunakake tembung karo Tokyo, kaloro kutha kasebut ora ana gandhengane kajaba Kyoto minangka ibukutha kuno Jepang. Mula, iku kutha monumen lan geisyah.

Antarane sing pertama, sing diarani Monumen Sejarah Kyoto Kuno, pesawat saka pitulas gedung sing diumumake Warisan Donya. Antarane, kita bakal nyebutake Kuil Ginkaku, Ryoan lan Kiyomizudera; spektakuler Bèntèng Nijö, dibangun ing abad pitulas, utawa Kuil Shimogamo lan Ujigami.

Bèntèng Nijo

Kastil Nijo

Sampeyan uga bisa mlaku ing Kyoto liwat Alas pring Arashiyama utawa dening dheweke Path of Philosophy lan ngunjungi istana lan istana liyane kaya Heian, Fushimi-Momoyama (dibangun maneh) utawa ing Imperial, ing kana sawetara kaisar dilantik.

Pulo Miyajima, papan penting liyane kanggo ditonton ing Jepang

Dumunung udakara telung puluh mil saka kutha Hiroshima sing kondhang, pulau Miyajima misuwur amarga alasan sing luwih positif. Wis dinyatakake dening UNESCO minangka Warisan Donya, utamane kanggo nampilake hubungan sing harmoni ing antarane arsitektur lan lanskap.

Nanging uga nawakake monumen kayata Gerbang Ootorii, sing wis dadi pralambange. Iki minangka lengkungan tradisional Jepang sing gedhe ing segara sing basis sampeyan bisa ngakses nalika pasang surut.

Iki kalebu atraksi sing luwih penting: ing Kuil Shinto Itsukushima, sing dibangun ing Segara Pedalaman Seto. Iki minangka keajaiban sing dibangun ing papan suci sing jaman kuna wiwit abad kaping XNUMX, sanajan umure umume dibakar nem atus taun mengko.

Mula, umume bangunan sing bisa dideleng saiki kalebu abad kaping XNUMX. Antarane yaiku Asu utawa bangunan utama, ing Haiden utawa oratorio lan Kandhane utawa omah sing ditawakake, kabeh padha karo Ootorii sing kasebut ing ndhuwur. Kajaba iku, duwe papan suci sing diarani luwih cilik Sessha Marodo Jinja.

Kuil Itsukushima

Kuil Itsukushima

Sirakawa, desa tradisional Jepang asli

Desa Sirakawa utawa Sirakawa-go, uga diarani "Kutha kali putih". Amarga iku conto sing sampurna kanggo dideleng ing Jepang yen sampeyan kepengin sinau babagan urip tradisional ing padesan.

Kutha sing apik iki diarani apa sing diarani Alpen Jepang, digawe saka pegunungan Hida, Kiso lan Akaishi. Sebagéyan gedhé omahé, uga dikenal minangka minkas, nanggepi gaya arsitektur gassho-zukuri. Akibate, bangunan kasebut minangka kayu utawa lempung kanthi atap jambul sing katon padha karo tangan loro sing ndedonga.

Yen sampeyan ngunjungi desa iki ing musim salju lan pindhah menyang sudut pandang sing dominasi, sampeyan bakal bisa ndeleng sing apik banget pemandangan natal, kanthi kabeh atap salju. Saliyane, yen sampeyan pengin terus melu budaya Jepang, sampeyan uga bisa ngunjungi kutha Gokoyama, mirip banget karo sing sadurunge. Kalorone wis dinyatakake Warisan Donya.

Kastil Himeji, salah sawijining sing paling apik ing saindenging jagad

Ing Eropa, kita duwe istana abad pertengahan sing apik sing dikunjungi nggawa kita kaping pirang-pirang. Uga ana ing Jepang lan sing paling nyengsemake yaiku kastil himeji, beda banget karo sing wis biasa ditonton.

Dununge udakara telung puluh mil sisih kulon KobeTanah saka sapi sing misuwur, lan dianggep minangka salah sawijining bangunan paling tuwa ing Jepang ing abad pertengahan, wiwit dibangun wiwit abad kaping-XNUMX.

Uga dikenal kanthi jeneng puisi saka "Kastil Garza Putih" amarga temboke ditutupi plester. Lan wujud, bebarengan karo Matsumoto y Kumamoto, triad benteng gedhe negara Jepang.

Bèntèng Himeji

Kastil Himeji

Nara, kutha kuil

Nara sabenere dadi ibukutha Jepang ing jaman abad pertengahan lan saiki dadi salah sawijining tujuan wisata utamane amarga akeh candhi sing dununge. Nggawe sing diarani Monumen Sejarah Nara Kunakang uga Warisan Donya.

Antarane candhi kasebut yaiku Horyu, sing Kofutu utawa Gangga. Sampeyan bakal kerep ndeleng manawa ditulis nganggo pungkasan –Ji, sing tegese candhi. Nanging utamane alli amarga ing kana ana gigantic Buddha Agung Nara.

Pungkasan, ana sing kepengin weruh sing bakal narik kawigaten sampeyan ing kutha iki yaiku anane kidang sika ing tengah kutha. Umume para pedagang lokal nggawe barang-barang wisata liyane.

Nikko, kuil lan kuil suci

Yen, sawise ngunjungi Nara, sampeyan pengin terus ndeleng candhi, disaranake sampeyan menyang Nikko, ing kana uga akeh, uga kuil-kuil sing apik sing wis malih dadi Warisan Donya.

Antarane sing terakhir, yaiku Futara-san, sing uga ditemokake ing lingkungan alam ing Taman Nasional Nikko, lan sing saka Tosho-gu o "Saka telung kethek sing wicaksana", dibangun ing abad pitulas lan dianggep paling ndhuwur gaya arsitektur sing diarani gongen-zukuri. Babagan mantan, sampeyan kudu ngunjungi candhi rinno.

Omah-omah Shirakawa

Shirakawa

Hiroshima, warisan kekejeman

Sanajan dudu kunjungan sing nyenengake, nanging kalebu Hiroshima ing tur Jepang amarga iki minangka salah sawijining korban bom atom sing tiba ing negara kasebut Perang Donya II.

Mula, salah sawijining papan sing paling apik yaiku Pengetan Perdamaian, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng, sabenere Kubah Bom Atom, yaiku salah sawijining bangunan sing tahan deflasi brutal. Nanging ora kurang nyengsemake bakal Kenangan Cenotaph, sing museum Lan Lonceng tentrem.

Gunung Fuji, alam sing nyenengake bisa ditemokake ing Jepang

Ora kabeh monumen ing negara Asia. Uga duwe ruang alam sing apik. Minangka kanggo tujuan kasebut, kita menehi saran salah sawijining wilayah sing paling luar biasa ing Jepang: Gunung Fuji, gunung geni gedhe banget dawane meh patang ewu meter.

Sampeyan bisa ndeleng siluet sing apik banget saka Tokyo lan sampeyan uga bakal nemokake wisata sing diatur saka ibukota. Sanajan dhuwure, gampang banget munggah ing ndhuwur. Pendakian dipérang dadi sepuluh tahap, nanging sampeyan bisa ngilangi lima, amarga dalane tekan 2300 meter.

Ana sawetara rute kanggo menek Gunung Fuji sing uga ngidini sampeyan nikmati keajaiban liyane. Contone, sing saka Yoshida wis candhi, ryokan (jinis khas negara sing ngungsi) lan uga omah teh. Sampeyan uga bisa ndeleng, yen sampeyan begja, bruwang saka Tibet lan, ing kahanan apa wae, deleng lanskap sing apik banget.

Candi Todai

Candi Nara Todai

Osaka, kutha paling gedhe nomer telu ing Jepang

Kanthi luwih saka wolulas yuta jiwa, Osaka minangka kutha paling gedhe nomer telu ing negara Jepang. Dununge ana ing teluk kanthi jeneng sing padha, sing banjur ana ing Pulo Honsu, sing utama ing kepulauan Jepang.

Ing Osaka sampeyan bisa ndeleng sing apik banget kastil, dibangun ing abad kaping XNUMX. Lan, yen sampeyan uga ngunjungi nalika hanami, yaiku, nalika kembang kembang mekar, sampeyan bakal gumun tenan. Sampeyan uga bisa ngunjungi Akuarium, salah sawijining sing paling gedhe ing donya; ing Kuil Sumiyoshi Yaisyah, kanthi lampu kayu sing khas lan sing bisa ditempuh nganggo trem, utawa candhi kaya Isshinji Tennoji.

Luwih kepengin weruh Pasar Kuromon Ichiba, ing ngendi sampeyan bakal ngrasakake urip saben dina ing Osaka; ing Lingkungan Dotonbori, misuwur lampu neon, pariwara kaya ing Wong Glico lan saluran sampeyan, utawa Gerbang Menara Gerbang, bangunan sing secara harfiah ngliwati dalan gedhe.

Kepiye carane ngubengi Jepang

Yen wis ngobrol karo sampeyan babagan apa sing bakal katon ing Jepang, kita yakin kudu nerangake sampeyan babagan cara paling apik kanggo pindhah saka sak papan menyang negara liya. Babagan iki, sing pertama sampeyan kudu ngerti yaiku sepur iku raja.

Hubungane antarane kutha-kutha sing paling penting digawe liwat Shinkansen utawa sepur peluru, sing diarani jenenge nggawe jaringan cepet ing negara kasebut. Dadi, sampeyan ora prelu njaluk tiket saben lelungan, ana Kertu Japan Rail Pass, sing bisa lelungan meh kabeh rute.

Sepur peluru

Sepur peluru

Sawise ing kutha-kutha kasebut, cara paling apik kanggo ngubengi kutha kasebut yaiku metro. Nanging sampeyan uga duwe bis kutha sing bakal migunani banget kanggo sampeyan. Kendaraan iki dianjurake supaya bisa obah ing antarane kutha, amarga modern banget lan kepenak lan dalane apik banget. Kepiye wae, rekomendasi supaya terus dadi kereta peluru sing disebutake ing ndhuwur kanggo kenyamanan uga kanggo perjalanan sing cepet.

Lo que Kita ora menehi saran supaya sampeyan nyewa mobil. Alesan utamane yaiku lalu lintas ing Jepang kaya ing Inggris, yaiku, dheweke drive ing sisih kiwa. Nanging, Kajaba iku, watesan kacepetan kurang banget, sawetara pratandha tinulis mung ditampilake ing aksara Jepang; Ora ana taman mobil gratis lan akehe dalan wis dibayar.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sawetara saka papan sing apik kanggo dideleng ing Jepang. Ing omah kasebut sampeyan bakal nemokake candhi, biara lan istana sing apik banget, nanging uga ruang alam sing apik banget. Kanthi kabeh iki, sampeyan bisa ngatur lelungan sing ora iso lali menyang Land of the Rising Sun. Aja ngenteni buku tiket sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*