Pelayaran laut Mediterania

Kapal pesiar

Mangkat saka pelayaran

Pelayaran laut Mediterania minangka alternatif sing apik kanggo preinan klasik kanggo kita sing seneng laut. Kajaba iku, kapal saiki dilengkapi kabeh pilihan nyaman lan santai kaya gym, kolam renang, restoran, bar lan uga klub malam. Kaya-kaya ora cukup, sampeyan bisa nyewa kanthi "kabeh kalebu", mula sampeyan wis ngerti biaya sing bakal ditindakake sadurunge.

Nanging bisa uga daya tarik utama pelayaran Laut Mediterania yaiku sampeyan bisa ngerti Akeh kutha ing perjalanan sing padha. Nalika kapal mandheg, sampeyan bisa ngunjungi kutha ing macem-macem negara. Lan sawetara wong kalebu ing tujuan wisata paling penting ing donya. Yen sampeyan pengin ngetutake pandhu arah, kita bakal ngunjungi kutha-kutha sing meh kabeh pelayaran Laut Mediterania mandheg.

Pemberhentian utama pelayaran Mediterania

Kaya sing wis diandharake, perusahaan pelayaran ngerti selera para plancong. Mula, dheweke ngatur pelayaran kanthi cara supaya mandheg ing kutha paling ayu lan sajarah saka Benua Lawas. Kita bakal nuduhake apa sing kudu sampeyan kunjungi ing sawetara wong.

Apik, permata Prancis saka Côte d'Azur

Pelayaran laut Mediterania sing mangkat saka Spanyol biasane diwiwiti saka kutha kayata Valencia utawa Barcelona. Amarga alesan iki, salah sawijining singgah pertama yaiku Nice, kutha sing apik ing Pantai Biru Prancis
Ing kana sampeyan duwe greja sing apik kaya ing Our Lady of Cimiez, dibangun ing abad kaping XNUMX lan sing paling tuwa ing kutha kasebut; sing saka Santo James Agung, karya seni barok, utawa Katedral Sainte-Rèparate, permata neoklasik.

Nanging, akeh bangunan paling apik ing Nice amarga wong asing sing manggon ing kutha Côte d'Azur. Minangka kasus sing apik banget Katedral Ortodok Saint Nicholas. Nanging kahanan iki luwih dihargai ing bangunan sipil.

Bèntèng l'Anglais

Kastil l'Anglais

Kutha iki kebak istana lan hotel ing Belle Époque. Tuladha sing apik yaiku sing saka Massena y dening Marble minangka kanggo pisanan utawa Hotel Regina, ing Negresco y ing Alhambra antarane detik. Nanging, sing luwih apik yaiku istana sing dibangun dening plancongan sugih ing wiwitan abad kaping XNUMX. Antarane, sing ana ing l'Anglais, sing nguwasani kutha saka bukit; ing Valrose, gaya neo-gothic, utawa salah siji saka Santa Helena, sing saiki manggon ing Museum Seni Internasional Naif Anatole Jakovsky.

Montecarlo

Misuwur kanggo kasino lan uga regane sing larang, wilayah ing Principality Monaco iki uga bisa dideleng. Miwiti kanthi padha bangunan casino, konstruksi sing apik ing gaya Kekaisaran Loro utawa akademisi Prancis, sampeyan uga kudu ngunjungi Opera Monako, konstruksi sing cocog karo bentuk lan gaya karo sing sadurunge.

Kajaba, sampeyan kudu ndeleng katedral saint nicholas, sing nanggepi neo-Romanesque-Byzantine; Duweke dhewe kraton saka Kepala Sekolah, ing ngendi menarik kanggo nyekseni pangowahan penjaga, sing saben dina ditindakake jam 11:55, lan Kapel Pengasih, dibangun ing abad pitulas. Tanpa lali ing Museum Oseanografi, sing kayane bisa digantung ing pucuk watu lan duwe koleksi fauna laut sing penting.

Ajaccio, ibukutha Corsica

Pamblokiran sabanjure kanggo pelayaran Laut Mediterania biasane yaiku pulau Korsika, khusus kutha Ajaccio, papan dununge Napoleon Bonaparte. Lan sabenere sing bisa dingerteni gegandhengan karo tokoh sejarah iki. Diwiwiti karo Aula Napoleon, sing dununge ing Balai Kota. Lan terus mudhun ing museum-omah dununge ing gedhong papan lair, dununge ana ing Jalan Saint Charles, lan ing Kapel Imperial, makam sing dibangun kanggo keluargane.

Nanging, iku uga menarik yen sampeyan ngunjungi Katedral, prasaja nanging ayu banget, lan Kraton Fesch ing ngendi ana rong kejutan sing nunggu sampeyan: perpustakaan sing apik banget kanthi macem-macem incunabula lan museum, sing nyedhiyakake koleksi lukisan Italia paling penting nomer loro ing Prancis sawise Louvre.

Cagliari ing Sardinia

Biasane, pelayaran Laut Mediterania sing ora mandheg ing Ajaccio, biasane mandheg ing Cagliari, ibukutha Sardinia karo past Spanyol.

Katedral Cagliari

Katedral Cagliari

Lokasi sing ditampilake ing kastil San Michele, dununge ing titik paling dhuwur ing pulau kasebut lan dibangun ing abad kaping patbelas; ing Amfiteater Roma, kanthi umur luwih saka rong ewu taun lan kapasitas udakara sepuluh ewu wong; ing Istana Viceregio, dununge ing alun-alun kutha sing paling penting, utawa Menara San Pancracio, wiwit abad kaping XNUMX lan saka atap sampeyan bisa ndeleng pemandangan Cagliari lan Mediterania sing apik. Mesthine, yen kita ngomong babagan pandangan kutha, sampeyan bisa ndeleng Benteng Saint Remy.

Uga, aja lali mlaku-mlaku liwat Lingkungan Il Castelo, kutha sing paling khas ing kutha lawas, kanthi dalan sempit lan dalane lengkungan. Ing, sampeyan uga bisa nemokake katedral santa maria, Abad kaping XNUMX lan Istana Arcivescovile lan Reggio.

Pungkasan, bukak ing Museum Arkeologi Nasional, ing ngendi sampeyan bakal nemokake pirang-pirang sejarah milenium Sardinia, wiwit jamane prunggu, sanajan wong Fenisia, Carthaginia lan Rum banjur manggon ing pulau kasebut. Mesthine, yen sampeyan seneng ndeleng sisa-sisa kutha kuna, sampeyan bisa mbukak situs kasebut Nuraxi sampeyan, saka kendhil utawa saka Nora.

Livorno, gerbang menyang Florence lan Pisa

Nalika Livorno dudu salah sawijining kutha turis sing apik ing Italia, pelayaran Mediterania asring nggunakake pelabuhan minangka persinggahan kanggo para penumpang ngunjungi Florence lan Pisa. Kasunyatane, ing antarane dermaga Italia sing paling penting, sing paling penting yaiku ing Tuscany.

Pisa

Ing Pisa sampeyan kudu ngunjungi sing misuwur condong Menara, dibangun ing abad kaping rolas lan dununge ing alun-alun Duomo, diarani uga ana Katedral Asumsi Perawan. Iki dibangun ing abad kaping XNUMX sawise kanon Pisan Romanesque kanthi pengaruh Byzantine. Iki minangka kuil sing apik banget kanthi fasad marmer.

Ing jejere menara Pisa sampeyan uga duwe Pabrik Baptis, sing paling gedhe ing Italia, lan Pemakaman Monumentale. Kabeh set wis diumumake Warisan Donya.

Kajaba iku, sampeyan bisa ngunjungi kutha sing apik Kraton Carovana, dening Giorgio Vasari; ing greja Santa Maria della Spina, Gaya Gotik, utawa Museum Nasional San Mateo, kanthi koleksi seni abad pertengahan lan Renaissance sing luar biasa.

Kraton Carovana

Istana Carovana

Florencia

Saliyane, Florence minangka salah sawijining kutha sing paling apik ing Italia. Sampeyan butuh sawetara artikel kanggo ngandhani apa sing bisa dikunjungi. Nanging paling ora mandheg ndeleng Duomo saka Santa Maria de Fiore, kanthi kubah spektakuler meh seket meter lan diameteripun campanile. Lan uga Kraton Vecchio, uga karo menara lonceng sing ngetrapake; Apik banget basilika San Lorenzo, karo interior saka Brunelleschi lan tangga saka Michelangelo lan ing Kreteg Vecchio lan Tritunggal Suci.

Pungkasan, sadurunge ninggalake kutha, bukak ing Galeri Uffizi, istana sing nampilake galeri seni sing paling penting ing Italia lan salah sawijining sing paling penting ing jagad iki babagan lukisan Renaissance. Lan, yen sampeyan duwe wektu, uga goleki ing Galeri Akademi, sing nyimpen ing 'David' dening Miguel Ángel.

Civitavecchia, plabuhan Roma lan perlengkapan kapal pesiar Mediterania

Ana kedadeyan sing padha karo Livorno karo Civitavecchia, sawijining plabuhan sing nganggo kapal pesiar Mediterania minangka titik persinggahan kanggo para penumpang sing nganggo Roma. Mangkono uga, ing Kutha Langgeng, kedadeyan sing padha karo sing wis dakkandhani babagan Florence: mokal kanggo nerangake sawetara baris babagan sing kudu sampeyan deleng.

Amarga kapal pesiar biasane mandheg ing saben plabuhan, mula bakal dikandhani babagan sawetara kunjungan sing kudu dikunjungi ing Roma. Ing antarane candhi agama, sampeyan kudu ndeleng basilika San Giovanni ing Laterano, Saint Paul Ing njaba Tembok y saka Santa María la Walikota.

Kanggo bagean kasebut, ing antarane sisa-sisa Roma kuno, sampeyan kudu ngunjungi Palatine, ing endi forum Romawi lan Kekaisaran dununge, uga Pasar Trajan. Lan, mung jarak sing adoh, ing Coliseum, salah sawijining simbol Kutha Langgeng. Bebarengan karo dheweke, ana sisa-sisa arkeologi liyane kayata Baths Caracalla lan lengkungan kasebar ing saindenging Roma kaya Tito iku, sing saka Constantine o yaiku Septimius Severus.

Minangka kanggo arsitektur sipil, sampeyan duwe istana kaya wong Quirinal, Montecitorio, bu o ing valentini. Lan, mesthine, sumber. Antarane, sing paling populer yaiku Pancuran cai Trevi, nanging ing saka Tongkang, dununge ing kondhang Alun-alun Spanyol, ing dening Neptunus Lan saka Naiads.

Pancuran Trevi

Pancuran cai Trevi

Vatikan

Sampeyan uga ora bisa ninggalake Roma tanpa ngunjungi Kutha Vatikan kanthi apik banget basilika Santo Petrus, sadurunge alun-alun gedhe sing dihiasi dening Bernini colonnade. Lan, ing njero candhi, unsur-unsur kayata Baldachin Saint Peter, kubah kiat utawa patung sing nyengsemake kayata 'Soleh' dening Miguel Ángel. Kajaba iku, sampeyan kudu ndeleng ing negara cilik iki Kraton Apostolik, sing dununge misuwur Kapel Sistine, kanthi kubah kasebut uga dicet dening Michelangelo

Dubrovnik, mutiara saka Adriatik

Sawise metu saka Italia, pelayaran Laut Mediterania asring dituju Kroasia. Persinggahan sing wajib ana ing plabuhan Dubrovnik, kutha sing dikenal minangka "mutiara saka Adriatik" amarga kaendahane sing apik banget. Kasunyatane, kabeh kutha sing lawas yaiku Warisan Donya.

Ing Dubrovnik sampeyan kudu ngunjungi Katedral Asumsi Perawan Maria, bangunan abad kaping XNUMX sing apik; nyengsemaken rampart sing ngubengi kutha lawas kanthi gerbang, kayata Pila lan Ploca, lan benteng-benteng, kayata San Juan lan Bokar.

Dene benteng-benteng kasebut, ora dikecualekake saka tembok yaiku lovrijenac, sing asring diarani "Gibraltar Dubrovnik" amarga dununge ana ing pucuk ing salah sawijining sisih kutha, lan Ravelin, sing paling gedhe ing Dubrovnik lan nguwasani, bebarengan karo sing sadurunge, akses menyang pelabuhan.

Zadar, pelengkap kanggo Dubrovnik

Akeh pelayaran Laut Mediterania mandeg maneh ing Kroasia: plabuhan Zadar. Ing kutha cilik iki, sampeyan bisa ngunjungi Katedral Saint Anastasia, dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX sawise pungkasan kanonik Romanesque lan Gothic, nanging sing paling penting nduweni pengaruh Tuscan sing jelas.

Sampeyan uga kudu ndeleng ing greja San Donato, wiwit abad kaping XNUMX lan nggabungake gaya Carolingian karo Byzantine; ing Gerbang Terraferma, sing dianggep minangka monumen Renaissance sing paling apik ing wilayah kasebut, lan Organ segara. Kajaba iku, minangka instrumen eksperimen amarga, sing ana ing pinggir banyu laut, ngasilake musik kanthi nyikat ombak.

Gerbang Terraferma

Gerbang Terraferma

Athena lan kepulauan Yunani

Akeh pelayaran Laut Mediterania biasane mungkasi perjalanane ing Yunani, nanging ora sadurunge mandheg ing Athena lan sawetara pulau-pulau Hellenik sing apik. Antarane sing terakhir, biasane mampir ing Mykonos, ing endi ana sawetara situs arkeologi saka jaman Neolitikum kayata Ftelia lan papan sing disenengi kaya Lingkungan kastil utawa telpon Venice cilik.

Nanging, sing paling penting, ing pulau-pulau Yunani sing apik banget pantai pasir sing apik lan perairan biru pirus. Kapal pesiar uga biasane mandheg Rhodessing kutha abad pertengahan es Warisan Donya lan ing ngendi sampeyan uga kudu ngunjungi sing apik banget Istana Grand Masteruga ing Kreta, bandhulan saka Peradaban Minoan lan, mulane, kebak situs arkeologi kayata Phaestos, Triad Hagia o Knossos.

Atenas

Pungkasan, kita kudu ngunjungi Athena, sing plabuhan kasebut Piraeus Lan kedadeyan sing padha karo Roma: duwe akeh papan sing narik kawigaten supaya sampeyan mung pengin ngatur perjalanan. Nanging, situs-situs arkeologi kasebut kudu, utamane sing Acropolis, wonten pundi Parthenon, Erechtheum utawa kuil Athena Nike. Nanging sampeyan uga bisa ndeleng saka Agora kuno lan sing saka kuil Zeus Olimpiade.

Tandha dominasi Romawi uga isih ana ing Athena, kayata menara angin o perpustakaan lan lengkungan Hadrian. Kanggo bagean, jaman abad pertengahan kagolong ing Biara Kesariani lan Dafni, dene sing luwih modern yaiku bangunan liyane kayata Akademi, Perpustakaan Nasional lan Universitas, sing kalebu Trilogi Neoklasik, lan larang regane mitropolis utawa Katedral Pengumuman Santa María.

Apa wektu paling apik kanggo nindakake pelayaran Laut Mediterania

Sejatine, sawayah-wayah iku wektu sing pas kanggo pelayaran Laut Tengah. Nanging, wektu sing tepat yaiku panas amarga rong sebab dhasar. Kapisan yaiku cuaca sing apik, sing ngidini sampeyan nikmati pesisir sing apik sing ana ing sawetara prau mandheg. Lan sing nomer loro yaiku dina-dina kasebut luwih dawa lan sampeyan bisa nggunakake luwih akeh kanggo riko.

Acropolis saka Athena

Acropolis saka Athena

Nanging, musim panas duwe masalah. Kabeh papan sing sampeyan kunjungi bakal akeh turis lan sampeyan kudu antrian ing pirang-pirang panggonan. Mula, luwih becik yen sampeyan memesan plancongan primavera. Hawane uga apik lan awan-awan padha suwene.

Ing kesimpulan, pelayaran Laut Mediterania minangka cara sing apik kanggo ngerteni pirang-pirang negara lan kutha ing sawijining plancongan. Lan iki mapan ing prau sing dilengkapi kabeh kenyamanan lan kemewahan hotel paling apik sing bisa ditemokake ing dharatan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*