Adat istiadat Portugis

Adat istiadat Portugis sing paling misuwur

Dumunung ing sisih kidul-kulon Eropa sing ekstrem, Portugal mbatesi Spanyol ing sisih wétan lan sisih lor, lan katon ing sisih Atlantik ing sisih kulon lan kidul. Karo a warisan budaya sing sugihLan lanskap sing nyakup gunung sing subur, dataran sing udan srengenge, lan miles lan miles pesisir apik banget, Portugal menehi sambutan kanggo para pengunjung saka saindenging jagad.

Portugal jembaré 92,212 km² lan minangka negara paling kulon ing Eropah bawana. Negara kasebut dipérang dadi pirang-pirang provinsi, masing-masing kanthi lanskap lan karakter sing khas. Ing sisih lor, Miño ijo, dadi pedunung sing cukup maju, dene tanggane Sawise-os-Montes luwih liar lan kurang asring dikunjungi para turis. 

Budaya lokal lan basa Portugis

klambi tradisional

Portugis umume entheng, alus lan sopan. Pengunjung sing ngupayakake sinau sanajan sawetara tembung utawa frasa sederhana kayata Halo (Bom dia), Matur nuwun (Obrigado) lan apik pamit (pamit) bakal dihargai.

Kulawarga iku dhasar ing cara urip Portugis, lan dadi prioritas tinimbang kabeh hubungan liyane, kalebu bisnis. Makaryakke anggota kulawarga ing bisnis katon minangka perkara sing biasa ditindakake ing Portugal, amarga wajar yen dheweke lingkungan karo wong sing sampeyan kenal.

Portugis uga ana gandhengane penampilan lan pakurmatan. Klambine apik, ing acara apa wae, katon minangka pakurmatan, apamaneh ing antarane para generasi tuwa. Gumantung saka hubungan sampeyan karo wong almarhum, sedhih bisa nganti pirang-pirang taun, lan sawetara randha ing deso padha sedhih sajrone sisa urip.

Portugal minangka negara sing duwe akeh titik pesisir, mula gandhengane tradhisi mangan sardin, mackerel lan terkenal iwak kod (garing, uyah asin) bisa dipercaya ing menu kabeh jinis restoran: piring daging babi uga umum, kayata sosis daging babi lan chorizo ​​pedhes lan kacang rebus. Portugis nyembah permen lan jajan, lan kunjungan menyang toko jajanan bakal mbukak macem-macem jinis panganan istimewa.

Portugal duwe akeh perayaan kanggo nandhani macem-macem dina suci, uga sawetara preinan taunan penting, kalebu Dina Portugal (1 Juni), Panyangka Prawan (15 Agustus) lan Dina Republik (5 Oktober). Kajaba iku, kutha lan kutha ing saindenging negara umume duwe festival musim panas, asring kalebu adu bantheng utawa banteng liwat kutha.

Kepiye Pakaryan Sosial

tradhisi ing portugal

Minangka Portugal minangka negara sing luwih apik konservatif lan dilindhungi undhang-undhang, prilaku sing nyenengake saka turis bisa dianggep ora sopan. Ing salam kudu formal lan ngajeni, lan judhul resmi, kayata Bapak saha Ibu mesthine kudu digunakake, kajaba sampeyan wis dijaluk khusus nggunakake jeneng kasebut. Lumrahe salaman wong sing ora ngerti banget, lan karo kanca cedhak, umume wong lanang ngrangkul lan kanggo wanita ngambung saben pipi, saka tengen ngiwa.

Kasep ing rapat dianggep ora sopan, mula mesthi wae nyoba supaya tepat waktuSalah siji kanggo janjian bisnis utawa yen diajak menyang restoran utawa nedha bengi ing omah kanca utawa kenalan. Yen sampeyan diajak mangan ing omah wong, umume nggawa hadiah cilik nanging bisa dipikirake, kayata coklat utawa kembang.

Ing pirang-pirang negara, piring resik ing pungkasan panganan minangka pratandha yen sampeyan wis nikmati, nanging ing Portugal, sampeyan dianggep sopan ninggalake sawetara panganan ing piring yen wis rampung.

Minangka aturan umum, wong Portugis ora melu bersosialisasi sawise kerja sajrone seminggu, lan mung hiburan ing akhir minggu.

Rapat bisnis lan saran manajemen

kostum tradisional portugued

Nalika Portugis bisa kasep ing rapat, iku bakal dianggep ora sopan. Yen sampeyan terus ngenteni rapat bisnis, iku ora usah kesusu.

Rapat bisnis bisa uga kepenak derajat pacelathon sing ora ana gandhengane karo rapat. Iki minangka cara kanggo kolega Portugis supaya kenal sampeyan, lan sampeyan ora kudu nyoba buru-buru rapat utawa frustasi amarga program sing direncanakake kanthi ati-ati ora digatekake. Yen sampeyan ngarepake keputusan bisnis sing digawe sajrone rapat, sampeyan bakal kuciwa, amarga keputusan biasane digawe ing njaba rapat resmi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

11 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Bia ngandika

    Aku Portugis.
    Pusat blanja ora dibukak saka 10:00 nganti 23:00. Dheweke mbukak wiwit jam 9:00 nganti 24:00.

  2.   nikool ngandika

    pancen apik banget aku ngongkon ndeleng supaya ayu banget

  3.   lau -peru ngandika

    Dadi informasi iki mbantu aku, aku sinau babagan gastronomi lan aku riset lengkap babagan panganan panganan cuci mulut kebiasaan Portugis ing Portugis…. Malah mesthine kudu ana kaca sing bisa nemokake kabeh sing bakal mbantu aku luwih akeh ing pameran ... lan yen ana kaca kasebut kirim x kaca iki px ....

  4.   lan Jessica ngandika

    Hai, aku yessica lan aku mikir manawa negara Portugal apik banget lan aku pengin ujar manawa aku golek pacar lan aku kasedhiya

  5.   tinoco ngandika

    munggah Portugal lan Meksiko putra sundal ujar minangka warga Meksiko sing bangga

  6.   Ana San Roman ngandika

    Aku seneng waralaba

  7.   KarlithaA ngandika

    Halo, Iki ora nglayani aku hehe = (

  8.   louisana ngandika

    Aku ora bisa nemokake adat Pottugesa

  9.   carlos ngandika

    Negara sing apik banget, aku cukup bejo niliki sawetara taun kepungkur lan sejatine masarakat seneng banget lan anget, aku uga amarga kerja bareng klompok Portugis ing Asia, wong sing apikan banget, apik banget, grapyak lan grapyak , kanca apik, enak kanggo mangan cod. Rangkulan kanggo kabeh portugas.

  10.   karla selena ngandika

    halo kiero100000

  11.   kelimar gallardo ngandika

    Aku butuh adat Portugis