Apa sing kudu ditindakake ing Porto

Apa sing kudu ditindakake ing Porto

Sampeyan bisa uga kepengin weruh apa sing kudu ditindakake ing Porto lan kita bakal mangsuli sampeyan kanthi sawetara cara, supaya sampeyan ora kelangan rinci. Amarga iku salah sawijining kutha sing paling apik, ing pinggir Duero lan uga papan anggur. Nanging Porto luwih saka iku lan saiki kita bakal nemokake luwih sithik.

Ana akeh sudhut lan kegiatan sing bisa ditindakake, nanging sampeyan kudu nggunakake bagean. Amarga kabeh iku prelu lan kita bakal tresna luwih sithik tinimbang sing dakkarepake. Dadi yen sampeyan wis ngrancang perjalanan sampeyan menyang bumi iki, sampeyan ora bisa lali nindakake kabeh perkara ing ngisor iki.

Mlaku-mlaku bebarengan ing Avenida de los Aliados

Ana akeh perkara sing kudu ditindakake ing Porto, nanging iki minangka salah sawijining prekara utama. Amarga iku bagean tengah papan, ing kono uga bale kutha kasebut dununge. Bangunan sing mbukak wilayah kasebut wiwit saka abad kaping XNUMX lan uga wiwit wiwitan taun XNUMX. Kabeh mau katrangan lengkap babagan wektu, sing cukup migunani kanggo sawetara wektu. Sampeyan uga duwe, ing alun-alun, a patung digawe saka tembaga sing protagonis yaiku Pedro IV sing nunggang jaran. Tanpa mangu-mangu, iki minangka salah sawijining langkah pertama sing kudu sampeyan tingali lan nikmati nginep ing papan sing kaya iki, nanging isih akeh liyane.

Avenue Avenue

Nyebrang Jembatan Luis I

Tanpa mangu-mangu, papan liya sing paling apik ing Porto. Jembatan Luis I yaiku sing nyambung kutha kasebut Vila nova de gaia. Iki diresmekake ing taun 1886 lan dununge ana ing Kali Duero. Mesthine, gambar ing kana bakal regane sewu tembung. Kajaba iku, yen sampeyan bisa pindhah ing menit pungkasan lan nikmati srengenge surup, bakal dadi hak istimewa sing ora mesthi bisa diakses. Jembatan iki nduweni loro lantai lan dalan ing loro, saengga bisa mbantu para wong sing nyebrang nyebrang kanthi cara sing luwih nyaman. Lengkungan wesi sing gedhe mesthi narik akeh turis.

Toko buku Porto

Kunjungan menyang toko buku Lello lan Irmao

Tengen ing pusat bersejarah sing ditemokake Toko buku Lello lan Irmautawa. Ora bisa dipungkiri manawa dheweke wis milih awake dhewe minangka salah sawijining sing paling ayu ing donya. Mula, turis ora pengin kliwat ing papan iki lan mrono. Yen sampeyan ndeleng garis dawa ing lawang, sampeyan bakal ngerti sebabe. Pancen sampeyan kudu mbayar entri, sanajan sampeyan tuku buku sampeyan bakal duwe diskon. Kanthi kabeh hasil, sawetara bagean sing wis mbutuhake reformasi sithik ing kaca kaca patri wis diatasi. Minangka bab liyane sing disaranake banget ing Porto!

Stasiun sepur Sao Bento lan ubiné

Kita dudu karep sampeyan numpak sepur sanalika sampeyan tekan, nanging muga-muga sampeyan kepengin ngerti apa sing kudu dituduhake stasiun kasebut. Sareng minangka salah sawijining papan sing foto dadi urutane umume. Kabeh iki kanggo panel jubin sing nyekel kabeh turis. Ana luwih saka 20 ewu kothak sing nghias papan iki. Ing antarane, representasi sejarah minangka urutan jaman. Kita bisa nyorot urip ing deso, uga penaklukan Ceuta utawa perang Valdevez, ing antarane wektu liyane. Ditulis manawa minangka salah sawijining stasiun sing paling apik ing donya.

stasiun sepur

Apa sing kudu ditindakake ing Porto: Coba Francesinha sing enak

Amarga saben dolan uga kudu mandheg supaya bisa nambah kekuwatan. Mula, salah sawijine panganan sing paling enak lan lengkap diarani Francesinha. Is babagan sawetara jinis roti lapis Iki duwe daging kayata ham utawa sosis banjur ing njaba dirampungake karo keju lan kabeh dikumbah saos nganggo bumbu tartamtu, sing mesthi enak. Antarane bahan saos iki diarani ana tomat lan uga bir. Sampeyan mesthi bakal seneng!

Menek Menara Clerigos

Ing sisih lawas kutha, kita duwe Menara Clerigos. Liyane poin utama Porto. Dhuwure ngluwihi 75 meter, nanging duwe tangga internal sing bisa diakses yen pengin munggah. Mesthi wae, ana sekitar 240 langkah. Sisih gereja lan menara kasebut mbukak kanggo umum lan dibayar (bagean saka sudut pandang sing regane udakara 3 euro), nanging regane cukup. Wiwit saka ndhuwur, sampeyan bakal oleh pemandangan kutha sing meh kepincut. Dadi, uga pengalaman liyane sing kudu sampeyan nikmati nalika lelungan menyang papan iki.

Menara Clerigos

Plancongan plancongan ing 6 kreteg

Kadhangkala kita bisa ndeleng sawetara perkara dadi siji. Yaiku nalika numpak kapal lan uga, matur nuwun, kita bakal ngrasakake kreteg kutha. Dadi, saliyane karo Jembatan Don Luis I sing kondhang, lan sampeyan uga bisa ngrasakake Infante Don Enrique utawa Jembatan Sao Joao, tanpa lali karo María Pía. Kurang saka 20 euro sampeyan bisa mlaku-mlaku meh sakjam ing sadawane Kali Douro. Tanpa mangu-mangu, minangka alternatif liya sing kudu ditindakake ing Porto.

Kunjungi pabrik anggur kanthi ngicipi anggur

Ya, iki kalebu liyane Objek wisata sing paling misuwur ing Porto. Dadi, ngunjungi anggur lan ngicipi anggur iku ora mung tradhisi. Pramila sampeyan bisa milih tur sing dipandu, sing suwene meh sakjam, ing kono bakal nuduhake macem-macem kamar lan kabeh proses nggawe omben-omben iki. Ing pinggir kali Duero, sampeyan bakal nemokake sebilangan gedhe pabrik anggur, kanthi nyebrang Jembatan Don Luis I. Pancen ana sawetara pabrik anggur sing ngunjungi gratis. Mula disaranake supaya ngerti dhewe lan lunga luwih dhisik supaya ora rame.

Warung Majestic

Mampir ing Café Majestic sing apik tenan

Sampeyan ora mung ngaso nalika duwe barang, nanging sampeyan uga bisa ngrasakake kabeh sing ditawakake Majestic Café. Papan sing apik banget yaiku wilayah bersejarah ing Calle Santa Catarina, sing diresmekake ing taun 1921. Macem-macem kepribadian sing ditemoni ing kono ing kafe jinis kumpul. Mangkono entuk pentinge sing kasebut. Kanthi gaya arsitektur modernis, iki dianggep minangka salah sawijining kafe paling ayu ing jagad iki.

Kunjungan menyang Istana Bursa Saham

Sampeyan uga ora bisa uwal saka papan iki. Istana Bursa Saham yaiku a bangunan neoklasik sing dibangun ing taun 1841. Papan sing dadi acara acara tartamtu, mula dadi salah sawijining obyek wisata sing apik ing wilayah kasebut. Wis sawetara kamar, sanajan sawetara ora mbukak kanggo umum. Nanging mayoritas penting banget lan kaendahan, kayata sing ditutupi kemasan emas lan mulane diarani Kamar Emas. Tur sing apik banget mesthi gagal!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*