Braga, salah sawijining kutha sing paling apik ing Portugal

Braga, salah sawijining kutha sing paling apik ing Portugal

Braga minangka kutha sing urip, salah sawijining sing paling tuwa ing negara kasebut, lan ing wektu sing padha, akeh wong enom sing sinau ing universitas, dadi salah sawijining kutha sing paling apik ing Portugal, kanthi serangkaian monumen barok sing nyengsemake, kalebu salah sawijining papan sing paling misuwur ing negara, papan suci saka Bom Gusti Yesus.

Luwih saka 2.000 taun kepungkur, didegake dening Augusto, kutha iki dununge ana ing salah sawijining dalan Romawi utama ing Semenanjung Iberia, amarga dadi kursi administratif Kekaisaran, lan banjur menehi status Beheerder dadi ibukutha propinsi Romawi Gallaecia, Galicia saiki, dening Kaisar Caracalla .

Keuskupan Braga paling tuwa ing Portugal lan, ing abad pertengahan, kutha kasebut malah saingan karo Santiago de Compostela, kanthi kekuwatan lan kepentingan. Salah siji saka Cara Santiago Dheweke ngliwati kene, nalika kultus ziarah iki tuwuh kanthi rekone Kristen lan madege Portugal. 

Papan kanggo dikunjungi sadurunge ninggalake Braga

Istana ing Braga

Dina iki yaiku a kutha modern kanthi pedunung enom, kebak perdagangan lan industri ing sekitar pusat lawas sing apik lan apik kanthi cacahe lurung-lurung mlaku.

Kejabi saka Museum Keuangan Katedral (Museum Katedral Keuangan), pantes dikunjungi museum Biscainhos, mapan ing kraton barok, jaman tengara ing sajarah Braga, lan Museum Arkeologi D. Diogo dening Sousa, amarga kutha kasebut uga isih akeh sisa-sisa jaman Romawi.

Kita saranake mlaku-mlaku liwat pusat bersejarah kanggo ngunjungi sawetara gereja, ngujo omah lan bangunan bersejarah, kayata Istana saka Ray, Teater Circo, Arco da Porta Nova, lan kanggo njupuk a kopi ing brazilian sing apik kanthi pemandangan dalan gedhe sing sibuk. Nanging Braga dianggep kutha paling enom ing Portugal lan, saka referensi kontemporer, Stadion Kota Braga.

En el Taman nasional Peneda-Geres, ana olahraga banyu ing Kali Caldo marina, jalur sing ditandhani karo tengara Romawi sing ditetepake Geira Romana, jaran liar lan akeh jinis botani sing nggawe papan alam sing istimewa.

Arsitektur kutha Braga

arsitektur ing Braga

Kothak utama sing jembar, Alun-alun Republik, ing ngendi sampeyan bakal bisa nyambung karo kutha lawas lan anyar, liwat banyu mancur lan bangunan. Umume pandelengan bisa mlaku jarak adoh, kalebu Greja kuno paling apik ing kutha (ana udakara telung rolas) lan katedral apik banget (paling tuwa ing negara iki).

Cedhak katedral kasebut yaiku tilas Istana Uskup Agung, bangunan kaya benteng gedhe diwiwiti ing abad kaping 14 lan berkembang ing abad kaping 17. Saiki dikuwasani perpustakaan kotamadya, sing dikunjungi kebon tanpa cacat wiwit abad kaping 17.

Sing paling khas saka liyane monumen agama bisa uga Capela dos de Coimbra, kanthi menara mewah lan interior sing dipasang ing kothak kanthi nggambarake crita Adam lan Hawa. Fasad liyane sing nyengsemake yaiku Nikah Ray , bangunan Rococo ditutupi jubin biru, sing ana ing buri Rumah Sakit de San Marcos barok, sing kalebu greja lan fasad abad kaping-18 sing apik.

Sampeyan uga menarik ing museum loro Biscainhos, museum kotamadya mapan ing istana aristokrat abad kaping 17 lan diubengi taman sing kebak patung lan sumbering. Koleksi sing apik kalebu peninggalan Romawi, keramik lan perabotan. Kuil populer liyane ing sacedhake yaiku Sameiro, greja kubah pungkasan abad kaping 19 kanthi panorama wiyar Minho. Uga pantes ditemokake yaiku Greja Santa María Madalena.

Iki uga penting Sao Woh-wohan Kapel, salah sawijining bangunan paling tuwa ing Portugal, udakara 3 km (2 mil) ing sisih lor kutha. Asline dibangun dening Visigoth ing abad kaping 7 kanthi bentuk salib Yunani, lan minangka salah sawijining sisa arsitektur pra-Romanesque.

Nalika lelungan lan festival

Festival Braga

El wektu paling apik kanggo ngunjungi Braga yaiku nalika PaskahPahargyan kasebut kalebu prosesi lan kegiyatan 10 dina ing saindenging kutha, kanthi wigati kanggo katedral, lan akeh greja. Acara liyane sing kudu dipikirake ing kutha saka Bracara Augusta (Jeneng Romawi kutha Braga), yaiku acara sing dianakake ing akhir minggu pungkasan Mei: ana acara sing dianakake kanggo nggawe jaman Romawi, nggawe pasar maneh, kamp militer, parade lan masakan tradisional nalika semana.

Mengko, ing wulan Juni teka hajatan ing festival Sao Joao (San Juan), Festival kasebut dianakake ing wayah wengi tanggal 23 Juni lan nganakake pesta lan pesta ing dalan gedhe sing dilakoni sewengi wengi nganti esuke.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*