Museum Kapal

museum kapital

Sanajan kita ngerti dheweke minangka jamak, sing sejatine minangka museum sing apik ing Roma. Tanpa mangu-mangu, Museum Kapal Iki minangka sing utama lan paling penting ing wektu sing padha minangka salah sawijining sing paling tuwa ing donya. Wiwit kabeh diwiwiti amarga sumbangan sing ditindakake ing abad kaping XNUMX.

Sithik-sithik sumbangan kasebut asring banget, mula prelu dipasang papan kanggo ngreksa. Mula, tinimbang nggawe museum, dhisik telpon kasebut diangkat Istana Konservatif lan ing ngarepe, sing dikenal minangka Istana Anyar. Temokake kabeh rahasia sing apik!

Cara menyang Museum Kapital

Iki minangka titik sing cukup gampang ditemokake. Amarga kudu dikandhakake manawa museum kasebut dununge ana ing alun-alun Campidoglio sing kondhang. Sing nyebabake kita ngobrol babagan salah sawijining alun-alun sing paling penting ing Roma. Miguel Ángel sing nggawe desain alun-alun. Dadi, kanggo tekan panggonan iki, sampeyan bisa nindakake kanthi metro utawa bis. Pemberhentian sampeyan bakal tekan ing Alun-alun Venezia lan cedhak banget karo forum, sampeyan bakal nemokake papan iki. Mesthi wae, sampeyan uga duwe pilihan kanggo taksi, nanging gumantung saka dununge, larang regane tikel kaping pindho dibandhingake karo bis.

carane entuk museum kapital

Istana Konservatif lan Istana Anyar

Iki minangka rong bagean sing dadi Museum Capitoline. Kantor pusat sejarah minangka sing pertama, amarga kaya sing wis kasebut, umume muncul ing taun 1471 nalika koleksi tembaga Iki diwenehake dening Paus Sixtus IV. Sawise dheweke, Paus liyane teka sing uga ngembangake koleksi kasebut, sing nyebabake pembangunan bangunan anyar.

Istana Konservatif

Ing istana iki, kita bakal nemokake sawetara koleksi sing paling penting. Antarane yaiku gambar-gambar busana sing akeh tokoh penting, uga lukisan saka Rubens utawa Caravaggio, antara liya. Sanajan kabeh karya seni, sejatine papan kasebut dipimpin dening Serigala Capitoline. Ora lali karo patung punggawa Marco Aurelio.

Istana Anyar

Ing kasus iki, ruang wis khusus kanggo patung kasebut, yaiku salinan Romawi nanging asale saka Yunani. Ana akeh sing paling larang regane, nanging Venus minangka salah sawijining sing utama lan Discobolus. Ana kamar sing khusus kanggo Filsuf lan karakter Yunani. Dadi, uga kunjungan penting sing kudu dipikirake.

serigala kapital

Kumpulan sejarah

  • Salah sawijining koleksi penting yaiku sing diarani Pinacoteca. Asale saka Pangeran Savoy lan Marquis Sacchetti.
  • Kumpulan busts sing wis kasebut, sing diarani Protomoteca, kalebu karakter sing paling misuwur, penting lan misuwur sing asale saka Pantheon. Pius VII sing mutusake keputusan kasebut.
  • Sajrone paruh kaping loro ing abad kaping XNUMX, koleksi Castellani disumbang. Koleksi iki digawe saka bahan keramik.
  • Koleksi koin uga permata, dijenengi Capitoline Medagliere. Sanajan durung dibukak kanggo umum nganti taun 2003.

Museum Roma

Tur dhasar ing Museum Kapital

Yen miwiti rute liwat Istana Anyar, kita bakal bisa ndeleng patung kaisar, uga busulan filsuf utawa politisi. Dadi ngerti iki, kita bakal ketemu Homer lan Cicero, lan liya-liyane. Kita uga bakal arak-arakan liwat Gaul Dying, ing Faun Abang, Venus utawa macem-macem mozaik. Kanggo nerusake rute, sampeyan bisa metu ing alun-alun utawa terus liwat galeri bawah tanah sing tumuju menyang bangunan liyane.

Ing kana sampeyan bakal weruh lukisan hebat kayata Caravaggioo lan patung Constantine minangka sawetara pilihan. Nanging mesthine, yen wis tekan kana, sampeyan bakal nemokake akeh liyane. Apa sing penting? Sejatine meh ora bisa disebutake, nanging mesthine kita ora bakal kejawab sawetara kayata: Alexander the Great, Apollo, Cupid lan Psyche, Hercules ing patung tembaga, Eros utawa Leda lan angsa, antara liya.

Jam, rega lan informasi sing kudu dipikirake

Yen sampeyan pengin ngunjungi museum Capitoline, sampeyan kudu ngerti yen bisa nindakake wiwit dina Selasa nganti Minggu. Nalika jadwal kasebut diwiwiti jam 9:30 nganti 19:30 wengi. Regane 15 euro, sejatine yen ing tiket sing padha, sampeyan bisa mlebu ing loro bangunan kasebut. Mesthi wae, aja ngarep-arep yen mbukak nalika pisanan Mei, uga tanggal 25 Januari utawa XNUMX Desember. Minggu pisanan saben wulan bebas mlebu. Nanging elinga yen antrian kanggo dina iku penting banget. Dheweke nawakake tur uga pandhuan mandhiri, kurang saka rong euro, ing basa Spanyol. Elinga yen fotografi flash ora bisa dijupuk. Kajaba iku, yen sampeyan pengin nindakake tur lengkap, sampeyan bakal entuk udakara patang jam.

Sing bakal dideleng ing sacedhake museum

Yen sampeyan isih duwe wektu lan kepinginan kanggo ngrampungake, sampeyan bisa nindakake kasebut karo Istana Venesia, sing udakara udakara 200 meter utawa nemokake monumen kanggo Victor Emmanuel II, uga Basilika Santa Maria ing Aracoeli lan kaya Plaza de Campidoglio sing bakal sampeyan lakoni nalika mlebu museum. Tanpa lali Forum Romawi, sing jaraké kurang saka 300 meter.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*