Dina Ibu ing Rusia

Gambar | Pixel

Dina Ibu minangka preinan khusus banget sing dirayakake ing saindenging jagad kanggo ngelingake kabeh ibu lan matur nuwun amarga katresnan lan perlindungan sing diwenehake marang anak-anake wiwit lair.

Amarga kasebut minangka perayaan internasional, ing saben negara kasebut dirayakake kanthi macem-macem dina, sanajan umume sing umume biasane dina Minggu kaping loro ing wulan Mei. Nanging, Dina Ibu ing Rusia ditindakake ing tanggal liyane. Apa sampeyan pengin ngerti kepiye dianakake ing negara iki?

Kepiye Hari Ibu ing Rusia?

Dina Ibu ing Rusia wiwit dirayakake ing taun 1998, nalika disetujoni dening ukum ing pamrentah Borís Yeltsin. Wiwit iku, dianakake ing dina Minggu pungkasan ing wulan November saben taun.

Amarga iki minangka perayaan sing cukup anyar ing Rusia, mula ora ana tradhisi sing mantep lan saben kulawarga ngrayakake kanthi cara dhewe-dhewe. Nanging, bocah nggawe kartu hadiah lan kerajinan tangan kanggo matur nuwun marang ibu amarga tresnane lan nyebutake pangrasane.

Wong liya nggawe nedha bengi kulawarga khusus lan menehi bouquet kembang tradisional sing apik kanggo para ibu minangka simbol rasa syukur, diiringi pesen sing apik banget.

Kepiye wae, tujuane Dina Ibu ing Rusia yaiku kanggo nuwuhake nilai-nilai kulawarga lan tegese katresnan para ibu marang putra-putrine lan uga kosok balene.

Apa asale saka Dina Ibu?

Gambar | Pixel

Kita bisa nemokake asal usul Hari Ibu ing Yunani kuno luwih saka 3.000 taun kepungkur nalika dianakake pahargyan kanggo ngurmati Rea, ibune titanic dewa sing penting kaya Zeus, Hades lan Poseidon.

Crita Rea nyritakake manawa dheweke mateni bojone dhewe, Cronos, kanggo nglindhungi nyawane putrane Zeus, amarga dheweke wis mangan anak-anake sadurunge supaya ora digulingake tahta kaya sing ditindakake karo bapake Uranus.

Kanggo nyegah Cronos mangan Zeus, Rea nyusun rencana lan nyamar watu nganggo lampin sing dikonsumsi garwane, amarga percaya yen dheweke putrane nalika dheweke pancen wis gedhe ing pulau Kreta. Nalika Zeus wis diwasa, Rea bisa nggawe Cronus ngombe ramuan sing nggawe anak liyane muntah.

Amarga katresnan sing dituduhake kanggo anak-anake, wong-wong Yunani menehi pakurmatan. Banjur, nalika wong-wong Roma njupuk dewa-dewa Yunani, dheweke uga nganakake pahargyan iki lan ing pertengahan Maret, persembahan ditawakake telung dina marang dewi Hilaria ing kuil Cibeles ing Roma (makili Bumi).

Banjur, wong-wong Kristen ngowahi preinan asal pagan iki dadi festival liyane kanggo ngurmati Virgin Mary, ibune Kristus. Ing para suci Katolik tanggal 8 Desember, konsepsi Immaculate dirayakake, tanggal sing dianut umat setya iki kanggo mengeti Dina Ibu.

Wis ana ing abad kaping 1914, presiden Amerika Serikat Woodrow Wilson ngumumake ing taun XNUMX dina Minggu kaping pindho Mei minangka Hari Ibu resmi, sawijining gerakan sing dikumandhangake ing pirang-pirang negara liya ing saindenging jagad. Nanging, sawetara negara kanthi tradhisi Katulik tetep tetep preinan ing wulan Desember sanajan Spanyol misahake kanggo pindhah menyang dina Minggu pisanan ing Mei.

Kapan Hari Ibu dirayakake ing negara liya?

Gambar | Pixel

Amerika Serikat

Negara iki ngrayakake Dina Ibu ing dina Minggu kaping pindho ing wulan Mei. Sing pertama nindakake kaya sing dingerteni yaiku Anna Jarvis kanggo ngurmati almarhum ibune ing Mei 1908 ing Virginia. Banjur dheweke nindakake kampanye kanggo nggawe Dina Ibu minangka preinan nasional ing Amerika Serikat lan mula diumumake ing taun 1910 ing West Virginia. Banjur negara liyane bakal ngetutake kanthi cepet.

Francia

Ing Prancis, Dina Ibu minangka tradhisi sing paling anyar, amarga wiwit dirayakake ing taun XNUMX-an. Sadurunge, sawetara dina upaya sawetara wanita sing wis nglairake anak akeh kanggo mbiyantu mulihake populasi negara kasebut sawise Perang Agung diakoni lan malah dianugerahi medali jasa.

Saiki, dirayakake ing dina Minggu pungkasan ing Mei, kajaba cocog karo Pentakosta. Yen mangkono, Dina Ibu dianakake ing dina Minggu pertama wulan Juni. Apa wae tanggal kasebut, umume bocah-bocah menehi jajan marang ibune kanthi bentuk kembang.

China

Ing negara Asia iki, Dina Ibu uga minangka perayaan sing cukup anyar, nanging saya akeh wong Tionghoa sing ngrayakake dina Minggu kaping pindho ing wulan Mei kanthi hadiah lan seneng banget karo ibune.

México

Dina Ibu dipengeti ing Meksiko kanthi semangat banget lan dadi tanggal penting. Pahargyan kasebut diwiwiti sedina sadurunge, yen wis tradhisi supaya bocah-bocah padha serenade ibune utawa eyange, kanthi dhewe utawa nggunakake layanan musisi profesional.

Dina sabanjure, dianakake upacara greja khusus lan bocah-bocah menehi hadiah kanggo ibu kanggo ibu.

Gambar | Pixel

Tailandia

Ibu Ratu Thailand, Paduka Sirikit, uga dianggep dadi ibu saka kabeh subjek Thailand pamrentah negara kasebut ngrayakake Dina Ibu ing ulang taune (12 Agustus) wiwit 1976. Minangka preinan nasional sing dirayakake kanthi gaya nganggo kembang api lan lilin.

Jepang

Dina Ibu ing Jepang dadi misuwur sawise Perang Dunia II lan saiki dirayakake ing dina Minggu kaping pindho ing wulan Mei.

Preinan iki dipanggoni kanthi cara omah lan tradisional. Biasane bocah nggambar gambar ibune, nyiapake masakan sing diwulangake kanggo masak lan uga menehi carnation jambon utawa abang nalika nglambangake kemurnian lan rasa manis.

Inggris Raya

Dina Ibu ing Inggris minangka salah sawijining preinan paling tuwa ing Eropa. Ing abad kaping XNUMX, dina Minggu Puasa kaping papat diarani Minggu Ibu kanggo ngurmati Virgin Mary. lan kulawarga njupuk kesempatan kanggo kumpul, lunga ing acara massa lan dina bebarengan.

Ing dina khusus iki, bocah-bocah nyiapake macem-macem hadiah kanggo ibune nanging ana sing ora bisa dilalekake, yaiku Simnel Cake, kue buah sing enak kanthi lapisan pasta almond ing sisih ndhuwur.

Portugal lan Spanyol

Ing Spanyol lan Portugal, Dina Ibu biasane dirayakake tanggal 8 Desember ing acara Immaculate Conception nanging pungkasane dipisahake lan rong festival kasebut dipisahake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*