Nedha bengi Natal ing Rusia

Gambar | Pixel

Ana 2.400 milyar wong Kristen ing jagad iki sing beda-beda ngrameke Natal, miturut tradhisi saben negara lan agama Kristen. Ing kesempatan iki, kita bakal mbahas cara preinan iki dirayakake ing Rusia lan apa nedha bengi Natal sing khas ing negara iki.

Adat istiadat sing diarani negara iki babagan tanggal sing disenengi iki beda banget karo sing biyasane. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Natal ing Rusia? Terus maca!

Kapan Natal dirayakake ing Rusia?

Denominasi Kristen kanthi jumlah setya paling gedhe ing saindenging jagad, Katulik lan Protestan, mengeti kelairan Kristus tanggal 25 Desember. Nanging, Greja Orthodok ora. Sanajan nuduhake akeh iman, doktrin, lan ritus karo klompok ing ndhuwur, umume patriarkat Orthodok ngrayakake Natal tanggal 7 Januari. Nanging apa motife?

Kasunyatane, Ortodok, kalebu wong Rusia, uga ngrayakake Natal tanggal 25 Desember. Mung dheweke sing ngetutake tanggalan Julian, yaiku tanggal 7 Januari ing tanggalan Gregorian.

Kepiye kahanan Natal ing Rusia?

Kanthi cara sing padha karo umat Katolik ngrayakake malam Natal tanggal 24 Desember, wong Rusia nindakake tanggal 6 Januari. Jam 10 bengi, saka Katedral Kristus, Juruwilujeng ing Moskow, presiden nindakake upacara tradisional kanggo kabeh negara.

Advent Cepet

Wis dingerteni yen Advent ana sadurunge Natal, wektu persiyapan kanggo kelairan Kristus. Ing Rusia ing endi agama Ortodoksi utama, Advent diwiwiti tanggal 28 November nganti 6 Januari. Ing tahap iki, digawe pasa sing rampung ing dina pungkasan Advent kanthi pasa sedina muput. Mung bisa dipecah lan dipangan maneh nalika wong sing pracaya ndeleng lintang kaping pisanan.

Nedha bengi Natal ing Rusia

Gambar | Pixel

Ngomong babagan panganan, Apa sampeyan ngerti apa sajian khas sing dipangan nalika nedha bengi Natal ing Rusia? Kulawarga asring nyiyapake resep sing beda. Iki minangka sawetara sing paling umum:

  • Kutia: Salah sawijining sajian utama partai. Bahan-bahan sing digunakake duwe makna simbolik ing agama Ortodok. Mangkono gandum kasebut nuduhake wungune Sang Kristus lan madu mbangkitake kalanggengan. Asil kasebut minangka panganan ritual sing bisa ditambahake kacang, kismis lan wiji poppy.
  • Angsa panggang: Sajrone Advent, ora diidini mangan daging supaya nalika Natal teka, Rusia kanthi semangat nyiyapake pasugatan kanthi bahan iki kanggo siyap. Angsa panggang minangka salah sawijining panganan sing paling populer.
  • Babi: Panganan liyane sing dipangan nalika nedha bengi Natal ing Rusia yaiku babi sing nyedhot utawa kaya sing diarani Rusia minangka "babi susu". Sajrone disuguhi panggang karo bubur lan sayuran. Biasane njupuk ing pungkasan Advent kanggo mungkasi pasa.
  • Coulibiac: Kue sing diisi iki disenengi ing pesta lan uga asring disajikake ing nedha bengi Natal ing Rusia. Bisa digawe saka macem-macem adonan sing beda karo iwak, pari, daging, sayuran, jamur, endhog. Kaya panganan lengkap ing sak jajan!

Gambar | Pixel

  • Vinaigrette: Iki minangka salad tradisional sing disiapake karo kentang, wortel, bit, pickle ing cuka lan minyak. Malah saiki isih dadi salah sawijining panganan favorit kanggo nedha bengi Natal ing Rusia amarga gampang disiyapake lan murah. Nanging, kulawarga sing pengin ngrasakake lelangine menyang level liyane nambahake iwak sing apik kayata stalgeon.
  • Salad Olivier: Iki minangka salad sing gampang banget kanggo preinan. Wis wortel, bawang, endhog rebus, kentang, acar, sosis lan kacang polong. Kabeh dicampur karo mayones.
  • Kozuli: Iki minangka salah sawijining permen sing paling populer ing Rusia nalika Natal. Iki minangka cookie Natal sing digawe nganggo roti halia renyah nganggo sirup lan dihiasi karo gula es. Wangun sing paling khas kanggo cookie kasebut yaiku malaekat, bintang Natal, kewan lan omah. Iki uga digunakake minangka dekorasi perayaan.
  • Vzvar: Sawise nedha bengi Natal ing Rusia, ombenan iki dadi panganan cuci mulut. Wis disiapake ing oven kanthi kompot sing digawe saka woh-wohan lan woh-wohan sing dicampur karo ramuan, rempah-rempah lan madu. Iki minangka alternatif sing apik kanggo anggur utawa doyo panas.

Meja ditutupi jerami, kanggo ngelingi papan dununge Yesus, lan taplak meja putih diselehake ing ndhuwur.

Pujian Natal apa sing dinyanyikan ing Rusia?

Ing Rusia lagu-lagu Natal khas diganti karo lagu Slavia sing dikenal minangka Koliadki. Melodi iki biasane dinyanyekake ing wengi Natal dening sekelompok wong ing dalan sing nganggo klambi regional.

Lan kepiye cara Rusia ngrayakake Santa Nöel?

Ing Rusia dudu Rama Nöel sing menehi hadiah kanggo bocah-bocah kanthi nyusup cerobong asep ing omahé nanging Ded Moroz diiringi putune Snegurochka. Karakter iki nggawa hadiah kanggo bocah cilik ing Taun Anyar, ing tanggalan Rusia tanggal 12 Januari.

Taun Anyar ing Rusia

Gambar | Pixel

Ngelingi Natal ing tanggal 7 Januari lan Malam Natal tanggal 6 Januari, tanggalan Rusia terus mlaku lan Taun Anyar dirayakake ing wayah wengi tanggal 12-13 Januari. Pesta kasebut dikenal kanthi jeneng "Taun Anyar." Penasaran, ta?

Wiwit jaman Soviet dadi festival populer paling penting ing taun iki lan ing tanggal iki wit cemoro Taun Anyar biasane dihiasi, sing dilantik karo lintang abang. Simbol komunis.

Kepiye carane masarakat Rusia seneng-seneng ing Natal?

Rusia seneng-seneng kanthi pirang-pirang cara nalika Natal. Salah sawijining tradhisi khas Rusia kanggo plancongan yaiku nikmati es luncur es. Dheweke praktis ing endi wae!

Kanggo bocah, acara nglirik diatur kanthi tema utama yaiku laire bayi Yesus lan bocah cilik sing disenengi.

Wong tuwa milih blanja golek hadiah Natal. Toko lan pusat blanja dihiasi karo kabeh jinis lampu, karangan bunga, wit cemara, salju, lsp. Bocah-bocah biasane diwenehi dolanan kaya ing kabeh wilayah lan wong diwasa diwenehi buku, musik, teknologi, lsp.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*