Pabean ing Venezuela

Pabean ing Venezuela

Apa sampeyan ngerti adat istiadat Venezuela? Kaya ing pirang-pirang negara Amerika Latin liyane, negara kasebut tetep nduweni oyot sing jero banget adat istiadat lan tradhisi khas. Iki minangka negara sing nggawe identitas saka budaya migrasi sing beda-beda, diwiwiti saka jaman kolonial karo Spanyol lan Portugis.

Kabeh budaya kasebut, bebarengan karo penduduk asli leluhur, wis nyumbang kanggo nggawe gaya urip manawa dina iki diakoni minangka aspek karakteristik mula kita bakal ngerti apa sawetara adat istiadat sing paling penting ing Venezuela.

Adat istiadat Venezuelan populer

Kita miwiti kanthi ngomong babagan dina tradisional masarakat Venezuelan sing kalebu rutinitas padinan nalika arep kerja. Thanks kanggo iki, negara kasebut dianggep modern sing kerja pria lan wanita, dene bocah biasane dirawat para pengasuh utawa sedulur liyane. Nanging, ing deso, adat istiadat yaiku supaya wanita kasebut tetep ing omah lan ngrampungake kabeh kabutuhane omah, kalebu ngurus bocah-bocah.

Wong kasebut bagean nyerahake awake dhewe supaya bisa kerja lan golek dhuwit supaya bisa ngopeni keluargane. Sampeyan uga kasunyatan sing Masyarakat Venezuelan regane akeh tradhisi kulawargakalebu cita-cita etika lan moralitas. Kajaba, rasa hormat lan pendhidhikan penting banget ing kabeh bidang masarakat.

Lagu-lagu bangun

Iki minangka adat khas Venezuela sing kasusun saka lagu sing dileksanakake ing sawetara lokalitas negara kasebut. Ing lagu tangi Dheweke digawe dening pria lan wanita, ngubengi salib kembang. Ora kaya tradhisi populer liyane, ora ana alat musik apa wae sing digunakake ing kene, mula mung kalebu lagu. Perayaan kasebut dhewe diarani "Wake of the Cross".

Tari Cumaco

tari cumaco

Ing kasus iki minangka salah sawijining adat istiadat Venezuela paling khas sing dirayakake kanggo ngurmati San Juan. Iki minangka perayaan sing penting banget amarga dirayakake ing kabeh pesisir Venezuela. Iki minangka tarian sing diiringi drum lan umume ora resmi.

Nangis

joget nangis

Punika a tari rakyat sing padha banget karo waltz tradisional sing kabeh kita kenal, nanging ing wanita iki sing kudu nindakake gerakan tartamtu sing tujuane nggawe pasangane tiba. Iki minangka salah sawijining adat istiadat Venezuela, utamane sing didhasarake ing Lembah Aragua. Umume, iku tari sing ana rong ruang, sing cilik kanggo musisi lan alat musike, uga sing luwih gedhe sing digunakake kanggo njoget.

Aspek penting babagan iki Adat Venezuelan ana gandhengane karo kasunyatan manawa pria kudu nganggo klambi putih, uga topi lan syal sing diikat ing gulu. Wanita minangka bagean kudu nganggo blus putih, dikombinasikake karo rok warna-warni.

Setan nari

nari setan venezuela

Nalika iku bener setan nari Asal-Usul kasebut ing Afrika, ing Venezuela tetep tertanam sawise jaman kolonial. Ing kasus iki, ana perayaan sing dianakake sedina sadurunge Corpus Christi ing kutha Chuao. Sejatine kalebu seri penari sing diselehake kanthi urutan hirarki miturut perwakilane: Kapten Pertama, Kapten Kapindho lan Sayona. The Sayona Mesthine kudu diarani, yaiku karakter wanita sing diwakili dening pria sing nggunakake topeng setan. Tujuane joget iki yaiku medeni setan nganggo a Aku ndedonga Magnificat.

Kompor Caracas

pawon caraquenos-apik

Kompor Caracas Iki minangka bagean dhasar saka gastronomi Venezuela. Dheweke dikenal minangka pawon kulawarga saka ngendi panganan tradhisional saka Venezuela. Ana ing unsur-unsur kasebut ing endi Mestizo Hallaca muncul kanthi pengaruh Spanyol, Ireng lan India.

Festivitas Mucuchíes

Ing kutha akeh Ana pirang-pirang festival sing dianakake asale mistis wiwit diwarisake dening Spanyol nalika jaman penaklukan. Umume, festival sing paling populer ing kutha iki, sing dadi tradhisi, dianakake sajrone wulan Desember, yaiku nalika festival santo pelindung kutha kasebut dianakake. Ing pungkasan wulan kasebut, dina Santa Cecilia, saliyane dina Prawan Guadalupe lan dina suci lucia. Katelu prawan kasebut diajeni banget dening warga kutha iki, dadi salah sawijining adat istiadat sing paling jero ing Venezuela.

Joropo

joropo

Uga minangka adat istiadat liyane ing Venezuela sing ing kasus iki cocog karo a bentuk tari lan musik tradisional. Sadurunge iki minangka perayaan sing duweni karakter partai, nanging suwene iki mung ekspresi musik lan tari. Perlu dielingake manawa dina iki dianggep minangka simbol simbol identitas Venezuelan, apamaneh asale diwiwiti wiwit pertengahan taun 1700 nalika para petani wiwit nggunakake tembung kasebut "Joropo" tinimbang "Fandango". 

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan adat istiadat Venezuela, kita menehi sampeyan luwih akeh Tradhisi Venezuelan dadi sampeyan bisa sinau babagan rahasia babagan budaya iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   chacon orlymar ngandika

    aku seneng

  2.   Carlos ngandika

    Sampeyan lali kabeh sing paling populer kalebu sing njaluk
    kanggo ngomong ala karo pamrentah