Tradhisi Venezuela

Kostum tradisional saka Venezuela

Venezuela minangka negara sing sugih ing telung budaya sing beda-beda campuran kaya wong Spanyol, pribumi lan Afrika. Lan bukti iki minangka bagean saka adat istiadat lan tradhisi Venezuela sing digawa saka luar negeri, utamane saka Spanyol lan saka sawetara negara Afrika. Budaya pribumi uga akeh pengaruhe kanggo tradhisi populer ing negara kasebut, nyatane, saiki bagean sing penting saka negara kasebut klompok etnik pribumi sing beda-beda sing isih ana ing Venezuela, ing ngendi kita nemokake Warao minangka salah sawijining suku sing paling representatif negara karo Yanomami.

Sanajan akeh wong sing padha nganggep adat lan budaya, kudu digatekake manawa saben wong duwe asal usul sing beda. Kanthi adat, kita bisa nimbang praktike wong-wong Venezuela sing kaya ngono bosok sing ngidentifikasi minangka masarakat. Umume tradhisi Venezuelan asale saka Eropa, Afrika lan mesthine asale pribumi. Saben wilayah duwe adat istiadat dhewe, pengabdian kanggo santo, legenda populer lan utamane festival populer.

Nanging tradhisi Venezuelan Dheweke nyoba njaga budaya sing diwarisake saka para pinituwa. Manifestasi budaya tradisional ditularake kanthi turun-tumurun, sing saiki ngidini kita nikmati dolanan, dhahar, paribasan, alat musik, tari uga akeh perkara sing nyawiji karo jaman biyen. Ing tradhisi Venezuelan, kita bisa nemokake akeh perwakilan kasebut ing macem-macem negara bagian sing kalebu negara kasebut. Ing artikel iki, kita bakal nyoba klompok sing paling wakil.

Arsitektur

Arsitektur tradisional Venezuelan minangka gabungan saka budaya adat tradisional bebarengan karo budaya sing beda-beda sing digawa saka luar negeri, kayadene kahanan liyane ing negara kasebut. Bahan sing digunakake uga teknik sing digunakake padha karo sing digunakake para leluhur, nanging adaptasi karo lingkungan lan pangowahan ortografik ing wilayah sing dipasang.

Kayu, bebarengan karo tebu lan jerami minangka bahan utama sing digunakake dening macem-macem suku negara kanggo mbangun kutha-kutha sing dununge banjur ditemokake ing saindenging kidul negara kasebut. Ing wilayah sing irigasi kali, omah-omah ngambang sing dibangun ing pesisir kali diarani omah sing umuk lan dibangun nganggo bahan sing padha karo sadurunge.

Ing wilayah pegunungan, omah-omah kasebut wis dudu gendheng maneh kanggo papan perlindungan cdadi omah nyata lan ing ngendi kita nemokake teras tengah, koridor kanthi macem-macem kamar lan lorong. Masalah karo jinis konstruksi ing gunung iki yaiku watesan sing diwatesi dening medan sing dununge.

Lagu tradisional

Gumantung saka macem-macem wilayah sing dikunjungi ing negara kasebut, bisa uga Andes, pesisir, alas utawa dataran, lan gumantung karo wayah awan, kita bisa ngerteni kepiye para pedunung bisa nggawe lagu sing beda-beda. Lagu tradisional sing khas nuduhake pengalaman sing ngancani para pedunung saben dinane. Lagu-lagu kasebut digawe minangka lagu irama sing kalebu tugas saben dinane para pria lan wanita sing tampil saben dina ing lapangan. Lagu-lagu kasebut asale saka jaman kolonial nalika budak ireng digunakake ing lapangan lan nggunakake lagu kasebut kanggo nyebut kasusahan, kabungahan, pengalaman ...

Chinchorros de Santa Ana

Chinchorros de Santa Ana minangka salah sawijining tradhisi Venezuelan

Chinchorro minangka jaring khas sing digantung saka pucuk loro kanggo turu utawa ngaso pirang-pirang jam, uga dikenal minangka hammocks. Digawe nganggo benang moriche, digunakake kanggo nggawe macem-macem produk kerajinan khas negara kasebut. Chicharros pertama diprodhuksi kaya sing saiki, ngliwati telung helai ing rong tongkat sing ditancepake ing lemah supaya bisa nenun lan bisa dasi separo lan nggawe ukuran sing dikarepake.

Tari tradisional Venezuelan

Akeh tarian tradisional sing ana ing Venezuela disebabake saka interaksi warisan Eropa, utamane Spanyol, karo pribumi lan, kanthi wates sing luwih sithik, dening Afrika. Saben beksan duwe ciri khas dhewe-dhewe nanging kabeh padha dheweke isih tetep nguri-uri inti saka mestis saka Venezuelan, sing percaya lan nyenengake. Tari tradisional Venezuelan sing paling misuwur ing negara kasebut yaiku Sebucán utawa Palo de Cinta, Turas lan Maremare.

Sebucan utawa Tongkat pita sing asale saka Eropa kalebu nari ngubengi wit, utamane karo ritual sing ngrayakake tekane musim semi. Las Turas minangka tarian religius gaib khas saka pribumi sing dirayakake ing pungkasan September nganti matur suwun karo mupangat sing ditampa angger panen wis akeh. Pungkasane, kita nemokake tari Maremare kanggo ngurmati almarhum. Lirik tarian kasebut improvisasi lan tarian kalebu langkah-langkah maju lan mundur.

Setan nari

Setan nari ing Venezuela

Saben taun ing perayaan Corpus Christi, ing endi kapercayan agama lan gaib babagan sing apik tinimbang sing jahat, ditegesake, tari ritual ditindakake dening para Iblis sing nari ing macem-macem wilayah ing negara kasebut. Sétan makili Lucifer nganggo klambi warna-warni lan topeng sing makili arep nyerah sakramen sing paling suci.

Sétan diklompokake ing kolektif utawa masyarakat, nggawa salib, tasbeh utawa jimat agama lan sajrone preinan dheweke ndedonga, kalebu massa. Dheweke nganggo celana abang, klambi lan tanjung uga dheweke nganggo lonceng lan kerincing sing digantung ing sandhangane. Topeng kasebut dirancang kanthi warna sing kandel lan tampilan sing galak, utawa paling ora sing padha nyoba. Kostum setan digawe saka macem-macem aksesoris kayata buntut, bel sapi, tugas lan maraca. Minangka tradhisi sing misuwur banget ing saindenging negara, kita bisa nemokake setan joget sing disebar ing saindenging negara, nanging sing paling penting yaiku Yare, Naiguatá lan Chuao.

Panguburan Sardine, tradhisi liyane saka Venezuela

Kaya ing Spanyol, panguburan sardin minangka manifestasi populer sing nutup siklus festival Karnaval lan njamin manawa bakal dirayakake maneh ing taun ngarep. Festival Karnaval digandhengake karo adat nglatih tulang rusuk daging babi sing diarani sardin lan sing nglambangake larangan mangan daging nalika dina Pasa. Biyen, yakin manawa tumindak iki kanggo narik kawigaten mancing lan subur ing kewan sing bakal njamin panganan ing tembe mburine.

Arak-arakan pemakaman sardin dipimpin dening jaksa sing tanggung jawab ngresiki lurung-lurung sing bakal dilewati ngubur sardine, disusul bocah lanang lan imam sing diikuti prosesi pemakaman sing arupa kreta dihiasi macem-macem sesaji.kembang. Ing njero float tokoh sardine diwakili.

Perayaan Saint John

Perayaan Saint John

Dirayakake kaya ing Spanyol tanggal 24 Juni lan mengeti kelairan santo. Pahargyan iki ndadekake akeh wong sing percaya lan penganut ing negara-negara sing dirayakake, amarga ora dirayakake kanthi merata ing kabeh negara bagian Venezuela. Ing tanggal 24 Juni esuk, santo wis siyap-siyap ninggalake omah ing papan dununge menyang greja sing diiringi wong-wong sing paling taat lan mula tekane, dirayakake massa sing wiwit nurunake drum sing liwat saindenging kutha, karo santo sing nampa rasa syukur saka para mukmin nalika dheweke liwat.

Kompor Caracas

Masakan tradisional Venezuelan ora digawe panas saka koki sing hebat, uga juru masak restoran sing apik, yaiku masakan khas Caracas Dheweke lair ing daleme warga Venezuelan, woh saka pakaryan lan semangat masak lan kanggo nyoba nguntungake panganan sing dipikolehi saka kebon lan kewan. Nalika para wanita wiwit ngurus pawon, panganan Caracas diwiwiti kanthi produksi panganan cuci mulut lan permen, luwih-luwih nalika para pelayan tanggung jawab nggawe panganan, kanggo nyoba gawe marem para pelanggan.

Kaya tradhisi Venezuelan liyane, panganan Venezuelan dipengaruhi banget karo wong Spanyol, Afrika lan ing kasus iki uga pribumi. Panganan khas Venezuelan yaiku pasir jagung, sado ireng, kue aubergine ...

Pameran San Sebastián

Pameran Internasional San Sebastián minangka salah sawijining tradhisi Venezuelan sing penting ing negara kasebut. Iki dirayakake ing kutha San Cristóbal, dununge ing negara Táchira, ing paruh kapindho wulan Januari. Uga dikenal minangka Pameran Bantheng ing Venezuela Iki minangka papan sing cocog kanggo para penyayang adu bantheng ing negara kasebut kanggo seneng tukang bantheng ing saindenging jagad.

Pameran iki narik akeh pengunjung manca lan dadi pengalaman nawakake kemungkinan hiburan sing apik ing negara Táchira kaya ing saindenging negara, amarga saliyane kanggo sapi jago prestise internasional sing diakoni, para profesional hebat negara kasebut uga melu pameran kasebut, sing ora sethithik.

Papelones saka Tacarigua

Seboruco

Tacarigua kasusun saka komunitas nelayan lan tetanen sing ana ing pulo Margarita. Wis pirang-pirang taun dheweke nggawe koran kanggo digunakake internal lan kanggo adol menyang komunitas liya. Kertas asale saka tebu duwe bentuk kerucut, ukurane udakara 20 sentimeter lan dhasar 10 nganti 15 sentimeter. Umume digunakake kanggo gawe manis coklat utawa kopi, kanggo nggawe jeruk utawa jeruk mentah nganggo jeruk nipis.

Passion of Christ

Nalika tekane Minggu Suci, kaya ing Spanyol, para paroki tindak menyang greja kanggo ngaturake persembahan lan tumindak kanggo ngelingi tumindak sing ditindakake dening putrane Gusti Allah kanggo kabeh wong. Nanging ing Venezuela, ana uga perwakilan umum sing tahap dina terakhir saka Kristus ing bumi. Ing perwakilan kasebut, kita bisa ndeleng Gairah lan Pati Kristus, sing kasusun saka 15 adegan sing nyritakake babagan Yesus Kristus.

Nanging ora mung Passion and Death of Christ sing diwakili, nanging uga adegan mlebu Kristus menyang Yerusalem, pingan roti, Panganan Suci, kebon zaitun, Via Crucis, Wungun, panyaliban diwakili.

Ngobong Yudas

Pembakaran Yudas minangka salah sawijining tradhisi ing Venezuela sing makili rasa ora marem masarakat marang prastawa politik uga solah bawane umume, nanging uga bisa mungkasi Pasa kanthi nyiapake patangen kanggo taun ngarep. Alesan kanggo kobongan kasebut yaiku ngelingi Yudas ngiyanati Kristus, sing nuduhake watak khianat marang umate. Boneka Yudas sing ngobong digawe saka kain, abang tuwa lan gombal, diisi kembang api, sing murup nalika boneka digantung lan diobong.

Topi kuncup

Topi kuncup

Topi kuncup yaiku Sumber penghasilan utama Pulo Margarita. Sanajan katon gampang, gaweyan manual kanggo topi iki ora gampang lan mbutuhake katrampilan supaya bisa digawe. Topi jinis iki wis suwe ditampa ing negara kasebut lan ing pulau-pulau Karibia, nanging ing taun-taun pungkasan produksi wis suda, adaptasi karo kabutuhan saiki. Kajaba topi nganggo tunas, tas, karpet, tutup ...

Tembakau lan gamping

Tembakau lan Calila saka Venezuela

Seni ngembang lan ngasilake tembakau dilestarekake minangka salah sawijining tradhisi kulawarga Venezuelan, sanajan ing taun-taun pungkasan kalebu kegiyatan sing luwih produktif kanthi ekonomi produksi rokok njupuk kursi mburi. Produksi tembakau dipérang dadi Calilla, kanggo nggawe cerutu ramping saka bahan pilihan. Saliyane, kita duwe Tembakau, sing tujuane kanggo produksi kanthi jumlah akeh lan rutin. Biyen, tembakau didol ing saindenging negara, nanging amarga nyuda nyuda, saiki mung dikonsumsi ing Negara Bagian lan komunitas Los Millanes, sing umume ditemokake tanduran iki.

Tradisi tukang seni Venezuelan

Antarane produk kerajinan tradisional sing diproduksi ing Venezuela, kita bisa nemokake unsur dekorasi, panganan, omben-omben, keramik, Caesarias, minuman keras, alat tulis, lukisan, kain, sepatu, sandhangan, tukang emas, ornamen, barang kayu, buaian, buaian ... Iki Ungkapan artisan ngidini para penduduk nuduhake cara urip lan jiwa warga Venezuela.

Tradhisi Natal ing Venezuela

Dadi umat sing religius banget, nalika tekane Natal, salah sawijining tradhisi Venezuelan yaiku saben sudut ing Venezuela nyiapake tekane bayi Yesus. Ing wiwitan Desember, rasa seneng tanggal sing bakal teka wis wiwit katon lan rapat, roti panggang, perayaan kanggo ngrayakake tekane bayi Yesus ing saben pojokan negara dadi saya umum. Nanging saliyane iku, kita uga bisa nemokake manifestasi liyane manawa ing coscones bisa ngluwihi perayaan Natal nganti wulan Februari, kayata bonus Natal, palungan, bagpipe, bonus bonus Natal, parade, skateboard, tarian pangon, dina saka Innocents Suci, tekane para Majusi, taun anyar, taun lawas ...

Muga-muga sampeyan seneng kabeh iki Tradhisi Venezuelan sanajan sampeyan pengin luwih akeh, ing kene sampeyan bisa maca adat istiadat ing Venezuela luwih khas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

17 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   HildA DE MIRABAL ngandika

    Aku seneng karo negarane Venezuela, apik banget, kita ora kudu meri negara apa wae, amarga kabeh duwe pemandangan, pantai, gunung, kali, lsp. Aku seneng karo negaraku, aku ora ngowahi apa-apa, aku seneng karo tradhisi lan adat istiadat

    1.    brian pinto ngandika

      Iki minangka lahan sing ngasilake susu lan madu! Amin ...

  2.   leanyeli varela guillen ngandika

    Q desiccation nggegirisi politik murni ala banget

  3.   EMMA SANCHEZ GARCIA. ngandika

    hello saka wilayah Táchira sing apik, kita mandheg, iku kanggo puncak langit, mula apik banget, Venezuela, kita ora kudu meri negara apa wae, amarga duwe kabeh, lanskap, pantai, gunung, kali, lsp. Aku seneng karo negaraku, aku ora ngowahi apa-apa, aku seneng karo tradhisi lan adat istiadat. Saka La Grita.

  4.   kembang angelinys kembang prada ngandika

    hello saka Mamporal Venezuela minangka negara sing amba banget lan akeh budaya duwe akeh perkara sing aku lan kabeh bisa nikmati lan kabeh yaiku kali, pantai, taman, gunung lan akeh liyane sing duwe bendera, lagu kebanginane, lan mesthi dadi negara kelairan ing Venezuela, sampeyan ora bisa entuk panganan lan mung ngrungokake rampokan murni ing warta kasebut, mbaka sethithik negara saya bakal ganti, aku ngerti, lan ora mundur nanging maju lan kanggo aku wae aku ora bakal ganti, ora malah emas menyang Venezuela.

  5.   reicherd ngandika

    Venezuela minangka negara sing amba banget lan akeh budaya duwe akeh prekara sing bisa aku lan kabeh bisa nikmati, kayata kali, pantai, taman, gunung lan akeh prekara liyane sing duwe bendera, lagu lagu lan mesthi dadi tanah air sing wis ana ing Venezuela Sampeyan ora bisa entuk panganan lan sampeyan mung krungu ing warta, nyolong murni, sethithik negara saya bakal ganti, aku ngerti, lan ora mundur nanging maju lan kanggo aku wae aku ora bakal ngganti Venezuela, malah kanggo emas. Dheweke kanggo kula sisih ndhuwur langit, mula apik banget, Venezuela, kita ora kudu meri negara apa wae, amarga duwe kabeh, lanskap, pantai, gunung, kali, lsp. Aku seneng karo negaraku, aku ora ngowahi apa-apa, aku seneng karo tradhisi lan adat istiadat. Saka La Grita. Aku tresna marang negara, Venezuela, iku apik banget, kita ora kudu meri negara apa wae, amarga duwe kabeh, mujur nengen, pantai, gunung, kali, lsp. Aku seneng karo negaraku, aku ora ngowahi apa-apa, aku seneng karo tradhisi lan adat istiadat

  6.   Keudys Garcia ngandika

    Negara saya paling apik, duwe adat lan tradhisi sing paling apik

  7.   veronica jaramillo ngandika

    Hai, aku Verónica Jaramillo lan aku Tigres. Aku seneng latihan iki, muga-muga kabeh kaca kaya ngono kanthi akeh konsep.

  8.   penari ngandika

    Aku Kristen

  9.   maria ngandika

    Matur nuwun kanggo nyelehake kaca iki

  10.   zoraida ramarez ngandika

    Sanajan kahanan sing kita uripi, Venezuela minangka negara sing paling apik .. Aku seneng lan bakal terus ing kene .. adat lan tradhisi .. Aku Andean lan ora ana wong sing apikan lan rajin banget kaya Gochos

  11.   jon mayorca ngandika

    Hai, aku golek pacar, jarene 33

  12.   ALEXANDRA ngandika

    JARINGANI INI PISAN NGRIMPI KANGGO NAMPANG VENEZUELA LAN Sithik, TRADISI

  13.   Gloriani ngandika

    Aku tresna marang negaraku, iku sing paling apik ing saindenging jagad lan sanajan saiki kita ora sehat, aku ngerti manawa warga Venezuela bakal ninggalake negara iki ... aku karo negara ku…. Kita minangka wong prajurit lan kita bakal mbela kabeh ...

    1.    Panggonan ngandika

      kerang

  14.   johana gonzalez ngandika

    apik banget nanging rekomendasi ora kanggo papelones de Tacarigua, gambar kasebut saka desa Quebrada Negra duweke kotamadya Seboruco, Tachira State

  15.   yonelkis ugas ngandika

    Aku seneng karo artikel iki .... Apik banget lan mesthine aku seneng. Aku menehi ucapan selamat .... # Amovenezuela