Apa selancar sofa

Couchsurfing

El Couchsurfing salah sawijining tren hebat sing wis suwe saya kuat. Amarga yen sampeyan seneng lelungan ing saindenging jagad, mula kudu dipikirake. Amarga kudu ngentekake dhuwit kanthi akeh kanggo akomodasi, asring nggawe kita mikir kaping pindho babagan nggawa tas.

Dadi, kita kira-kira bisa ujar manawa Couchsurfing yaiku bisa duwe akomodasi gratis ing endi wae ing jagad iki. Mesthine, kaya kabeh prekara sing ana ing urip, sampeyan kudu terus sinau babagan topik kasebut lan sinau luwih lengkap babagan kasebut, supaya ora kaget. Sampeyan siyap ?.

Apa selancar sofa

Iki minangka jaringan para wisatawan online, ing ngendi kabeh wong sing seneng lelungan ketemu. Tujuane yaiku supaya para plancong golek akomodasi gratis. Mula, yen nerjemahake jeneng Couchsurfing kanthi harfiah, kita bakal nindakake kaya 'golek sofa'. Yaiku papan sing bisa turu. Dadi, kita ngadhepi jaringan ing endi sawetara bisa nulungi, amarga ing sisih liya para lelungan bakal nemokake papan kanggo ngaso lan ing sisih liyane, dheweke uga bakal ngerti masarakat lan adat istiadat papan kasebut, saka sudut pandang liyane. Ana prekara sing ora bakal kedadeyan yen lelungan kanthi cara konvensional. Singkatnya, iki minangka sistem kanggo entuk akomodasi gratis lan pertukaran budaya.

Apa selancar sofa

Luwih saka apa-apa amarga nalika tamu teka ing omah sampeyan, sampeyan kudu tumindak kaya tuan rumah sing apik. Ing kasus iki padha. Wong sing teka butuh papan kanggo turu lan istirahat. Nanging sing paling khas yaiku dheweke uga nuduhake pengalaman, budaya lan nulungi wong liya ing kabeh prekara sing dibutuhake. Para tamu ora prelu nindakake apa sing diprentahake dadi tuan rumah, nanging tuan rumah bakal mesthi teka ing kana kanggo mbantu apa wae sing dibutuhake.

Cara Kerja Couchsurfing

Kita ngomong babagan golek akomodasi gratis, tinimbang nginep ing hotel sing larang. Nanging iki ora kudu ditindakake kanthi entheng. Yen wis kasebut jaringan lelungan sadurunge, mula kudu bukak couchsurfing.com lan ing kana nggawe profil kita. Mung kanthi cara iki kita bakal mlebu komunitas lan kita bakal bisa nggoleki miturut kabutuhan. Sawise mlebu, sampeyan kudu ngrampungake bagean informasi umum. Kayane, bakal dadi data pribadi sampeyan lan bagean liyane kanthi data babagan kahanan sing ditawakake ing babagan ruangan. Yaiku, yen kamar pribadi utawa amben sofa, lsp. Kanthi cara iki, nalika sampeyan golek informasi, sampeyan bakal entuk kabeh sing dibutuhake sadurunge njupuk langkah kanggo nggawe reservasi. Uga ana bagean babagan rasa pribadi, sing ora angel diwaca, kanggo ngerti apa sing bakal ditemokake.

Yen profil lengkap lan nganggo foto, kanggo luwih percaya marang pangguna, sampeyan bakal bisa navigasi lan nelusuri apa sing sampeyan butuhake. Sampeyan bisa nelusuri miturut kutha lan ngunjungi profil sing ditampilake. Yen ana sing cocog karo minat sampeyan, sampeyan kudu nulis marang dheweke. Elinga menehi komentar sepira suwene sampeyan bakal ing kutha kasebut, alasan kunjungan sampeyan lan apa sing pengin dikunjungi utawa ditemokake. Sampeyan kudu jelas yen ing jaringan iki, ora kabeh wong sing golek sofa kanggo turu. Sawetara profil dudu lelungan nanging 'hosters' yaiku, sing ninggalake sofa utawa kamar kanggo nampung tamu. Saliyane, ana uga sing diarani 'Kopi utawa Minuman', sing ing kasus iki ora duwe kamar nanging bisa mbantu para pelancong supaya ngerti kutha kasebut lan menehi saran babagan apa sing bakal dikunjungi. Kaya sing sampeyan ngerteni, ana sawetara profil sing bisa ditemokake lan kabeh bakal mbantu sampeyan ing perjalanan.

Plancongan gratis

Klompok couchsurfing

Ing njero web sampeyan bakal bisa ndeleng manawa ana uga seri klompok. Iki yaiku supaya wong-wong saka papan sing padha diatur kanggo nindakake kegiyatan sing beda-beda. Supaya sampeyan bisa ketemu wong sing duwe hobi sing padha lan sing bisa nulung sampeyan yen sampeyan nganggep ing saben poin sing wis ditandhani. Kadhangkala dheweke nggawe tetep kanggo ketemu lan nggawe kanca anyar utawa rencana lelungan. Ana ide sing apik yen sampeyan bisa nulungi kabeh wisatawan sing teka lan sing ora ngerti papan kasebut.

Tips kanggo nimbang

Saiki sampeyan ngerti cara kerja tema Couchsurfing. Mula, yen sampeyan wis mutusake kanggo njupuk langkah pertama, elinga maca kabeh profil aplikasi kanthi apik. Tinggal karo dheweke yen duwe kabeh informasi lengkap, gambar lan komentar positif saka pangguna liyane. Yen sampeyan wis duwe keputusan, sampeyan kudu teka ing omah 'hoster' karo hadiah kanggo rincian sing bakal dadi host sampeyan lan nuduhake sudhut kuthane. Kajaba iku, masalah panganan sing kudu dibayar dhewe amarga mung diajak turu lan nggunakake kamar sing kasedhiya, mula ora bakal njupuk kauntungan luwih akeh. Sing paling disaranake yaiku tetep paling ora suwene 3 dina supaya ora abot banget.

lelungan kanggo ketemu wong

Ana akeh wong sing nganggep aman banget, nanging kudu diarani yen ing kasus iki, mayoritas pendapat lan pengalaman ndhikte. Sejatine kita bisa nemokake kabeh, mula mulane luwih becik digoleki kanthi becik lan aja diganggu karo profil pertama sing dideleng. Pitakon liyane sing paling umum yaiku wong uga kudu tetep nginep ing omah wong liya. Ya, ora, iku ora wajib, sampeyan bisa menehi kontribusi kanthi cara liya, kaya sing wis kasebut sadurunge minangka pandhuan kutha utawa mung ing aspek liyane. Kabeh iki bakal nggawe sampeyan ketemu papan anyar, wong hebat lan nuduhake pengalaman sing apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*