Ara-ara samun Sahara

Gurun Sahara minangka lahan sing amba banget sing jembar saka Segara Abang nganti Samodra Atlantik, ngenggoni meh sangang yuta yuta kilometer persegi. Nyakup total sepuluh negara ing antarane wong-wong sing Mesir, Libya, Chad, Algeria, Maroko, Tunisia lan Mauritania.

Kanthi ekstensi kasebut, mula ora bakal kaget ara-ara samun paling gedhe ing saindenging jagad lan kalebu macem-macem ekoregion, sing masing-masing duwe khasiat. Mula, dheweke ora ana gandhengane stepa lan alas kayu ing Sahara kidul Kanthi gunung xerofil saka massa Tibesti. Lan uga ora ana loro sing sadurunge nganggo Tanezrouft, salah sawijining papan paling ekstrem ing Bumi. Mula, yen sampeyan pengin ngerteni luwih akeh babagan ara-ara samun Sahara sing gedhe, kita ngajak sampeyan gabung karo lelungan.

Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing ara-ara samun Sahara

Ana pirang-pirang wilayah ing ara-ara samun Sahara sing malah ora bakal dakkandhakake. Alasane gampang banget: papane pancen apik ora nyenengake sing mung profesional profesional otentik sing ngerti banget rahasia ing tlatah kasebut sing kesah. Nanging, ana situs liyane sing bisa dikunjungi wisata sing diatur lan dheweke bakal nggumunake kaendahane. Kita bakal ngerti sawetara wong.

Dataran tinggi Ennedi

Papan sing luar biasa iki dununge ana ing sisih lor mangetan Chad lan iki dianggep minangka salah sawijining sing paling adoh ing planet kita. Diubengi pasir ing kabeh sisi, katon apik banget kanggo jurang lan dataran sing nyengsemake.

Warisan Donya, alam wis kawangun ing Ennedi lengkungan kolosal lan pilar. Antarane sing pertama misuwur yaiku aloba, sing dhuwuré 120 meter lan jembaré 77. Lan padha penasaran yaiku Limang Lengkungan, sing jenenge, nggawe jinis lengkungan kemenangan kanthi limang bukaan, lan Gajah Lengkungan, sing meh podo karo pachyderm lan uga mripat ing sisih ndhuwur.

Kaya-kaya kabeh iki ora cukup, ing papan sing nyenengake iki dheweke nemokake lukisan sing nuduhake manawa dipanggoni sajrone Holosen (milenium kaping papat SM). Utamane misuwur yaiku sing ana ing wilayah kasebut Niola doa, makili wanita sing dawane nganti rong meter.

Massif Ahaggar

Massif saka Ahaggar

Massif Ahaggar

Saiki kita pindhah menyang sisih kidul Aljazair kanggo ngunjungi papan liyane sing paling apik ing Sahara. Iki minangka massa pegunungan ing Ahaggar utawa ngarep. Sanajan dhuwure, iklim ing wilayah iki kurang ekstrim tinimbang ing papan liyane ing ara-ara samun, mula dikunjungi akeh turis.

Suwe-suwe, erosi menehi gunung-gunung kasebut kanggo nggawe lanskap a katon misterius. Yen kabeh iki kita tambahake minangka wilayah saka imuhagh, salah sawijining kutha Tuareg sing manggon ing Sahara, kita bakal ngrampungake bungkus sihir ing papan iki.

Kutha sing paling penting ing wilayah kasebut, mula papan wisata turune yaiku Tamanrasset. Yen sampeyan pengin ngerti kutha sing dibangun ing saubengé oasis asli, iki tujuan sampeyan. Kajaba iku, duwe museum prasejarah cilik lan geologi liyane. Nanging luwih misuwur amarga Prancis ana ing Prancis charles de foucauld, panjelajah lan mistik telpon "Kerohanian ara-ara samun".

Lembah Mzab

Kita ora ninggalake Algeria kanggo ketemu keajaiban Sahara liyane: lembah Mzab, diumumake Warisan Donya. Iki minangka dataran berbatu sing nyebrang lembah sing duwe kali kanthi jeneng sing padha.

Wis dipanggoni dening bocah wadon, klompok etnik Berber sing disebarake dening kutha-kutha cilik sing tembok, sing saben dibangun ing salah sawijining bukit ing wilayah kasebut. Antarane lokasi kasebut yaiku Beni Isguen, mesjidipun wiwit abad kaping rolas; Melika, Bounoura o Para Ateuf. Nanging sing paling penting yaiku Ghardaia, jeneng sing uga diwenehake kanggo kabeh kompleks, kanthi dalan sempit lan omah adobe cilik.

Nouadhibou, kuburan kapal ing ara-ara samun Sahara

Sanajan ora apik banget, kita nggawa kutha Nouadhibou menyang jalur kasebut amarga papane pakuburan kapal kabeh, ana sing gumun ing ara-ara samun. Nanging, dununge ana ing pesisir Samodra Atlantik Mauritania, ing endi Sahara ketemu segara.

Gegandhengan karo krisis ekonomi sing gedhe, Pamrentah negara kasebut ngidini kapal-kapal saka saindenging jagad ditinggalake ing gisik. Asile sampeyan bisa ndeleng udakara telung atus sing wis mudhun saka wektu lan nggawe sesawangan memedi tenan.

Kashba saka Ait Ben Haddou

Ait ben haddou

Ait ben haddou

Este ksar o kutha santosa Maroko dadi misuwur ing saindenging jagad amarga pirang-pirang warna sing katon surya ing omah adobe. Sampeyan bakal nemokake sawetara jam drive saka Langkawi ing rute lawas sing digawe para kafilah unta.

Kaya kaendahan Ait Ben Haddou sing wis diumumake Warisan Donya lan wis dadi setting kanggo akeh wong film kaya 'Lawrence of Arabia', 'The Jewel of the Nile' utawa 'Alexander the Great' lan saka serial televisi kaya 'Game of Thrones'.

Erg Chebbi, segara dune

Uga dununge ing Maroko, segara bukit pasir iki kalebu udakara satus sepuluh kilometer persegi lan uga apik tenan. Salah sawijining obyek wisata sing paling populer ing wilayah kasebut yaiku numpak unta lan turu ing jaimas asli.

Rute kasebut mangkat saka kutha Merzouga, sing pancen cocog karo pariwisata kanthi sawetara hotel. Ing, sampeyan uga bisa ndeleng ing Rally Merzouga, yaiku bagean saka sirkuit Seri Dakar. Lan malah duwe tunggal legenda gegayutan dunes. Iki ujar manawa dheweke lair saka bebendu ilahi nalika penduduk Merzouga ora gelem nulungi ibu lan anak-anake. Ketuhanan banjur nggugah badai pasir sing nggegirisi sing nggawe dheweke. Pendhudhuk ing wilayah kasebut saiki isih yakin bisa krungu jeritan saka bukit-bukit pasir kasebut.

Ouarzazate

Tanpa budhal Maroko, kunjungan liyane ing lawang mlebu Sahara yaiku Ouarzazate utawa Uarzazat, kaya sing diarani «Gapura Gurun». Dununge ana ing sikile gunung atlas lan jejere sing diarani Oasis Kidul.

Atlas sabenere diarani pasinaon film Apa sing ana ing kutha iki. Yen sadurunge wis ngobrol karo Ait Ben Haddou minangka setting kanggo macem-macem film, umume amarga ana set kasebut, sing udakara udakara rong puluh hektar lan ndadekake Urzazat dadi ibukutha film Maroko.

Ouarzazate

Kashba saka Taourirt ing Ouarzazate

Nanging kutha iki luwih akeh ditawakake. Kanggo pamula, apik banget lan dilestarikan kanthi sampurna bètèng Taourit. Yaiku a kasbah utawa benteng asale Berber sing ana ing tengah-tengah kutha lan, nalika semana, papan dununge Pasha ing Marrakesh. Wis asring dibandhingake karo kastil pasir gedhe ing pantai. Lan iki gambar sing akurat amarga tembok adobe lan menara gedhe ing tengah-tengah gurun kasebut menehi aspek kasebut.

Fezzan, bagean Libya saka ara-ara samun Sahara

Wilayah Fezzan bisa uga bagean sing paling apik ing wilayah kasebut Libya Sahara. Iki minangka papan sing amba ing endi ara-ara samun digabung karo gunung lan lembah garing, nanging, ing ndhuwur kabeh, ing endi jarak katon oasis sing ndadekake urip bisa urip ing masarakat sing ana ing sekitare.

Wilayah Sahara iki nawakake lanskap sing apik banget kaya kawah vulkanik Waw-an-Namus, sing ukurane kasunyatan manawa duwe oasis lan telung tlaga gawean bakal menehi ide. Uga segara wedhi saka Murzuq, kanthi bukit pasir sing apik; sing aneh-aneh Pegunungan Akakus, kanthi bentuk sing aneh, utawa wit kurma lan alang-alang sing ana ing tepining lagune asin Ummu-al-Maa, vestige saka kuna sendhang megafezzan sing ukurane padha karo Inggris.

Kosok baline, kutha sing paling penting ing wilayah kasebut yaiku Sabha, kutha oasis kanthi atus ewu jiwa ing ngendi Muhamad el Gaddafi, mantan pimpinan Libya, tansaya gedhe. Nanging ana liyane cilik kaya ghat, Murzuq o gadhamis.

Gunung Uweinat, hieroglif misterius

Massa Uweinat disebar ing antarane Mesir, Libya dhewe lan Sudan. Diubengi karo ara-ara samun Sahara, nanging uga duwe oase sing subur kayata ing Bahariya o Farafra. Wilayah kasebut minangka magnet sing kuat kanggo para pendaki sing seneng petualangan.

Fezzan

Kamp ing El Fezzan

Nanging, sing paling penting, pancen misuwur amarga ing dataran Gilf kebir ukiran ditemokake ing watu lan hieroglif lawas banget sing makili kabeh jinis kewan. Dheweke ditemokake dening penjelajah Mesir Ahmed Hassanein Pasha ing taun 1923. Iki mlaku kaping patang puluh kilometer ing zona kasebut, nanging ora bisa tekan pungkasan sing bisa uga ana luwih.

Pungkasan, ing wilayah iki pancen apik banget Kawah Kebira, sing minangka asil saka pengaruh meteorit sing kedadeyan udakara seket yuta taun kepungkur lan nutupi wilayah kolosal patang ewu limang atus kilometer persegi.

Kapan luwih becik lunga menyang ara-ara samun Sahara

Kaya sing sampeyan kira, Sahara duwe salah sawijining iklim paling abot ing donya. Pancen wilayah sing gedhe tenan kaya ngono, kanthi kekuwatan, saiki duwe iklim sing beda-beda. Nanging, sacoro prakteke kabeh ora ana udan lan panas banget, sing bisa gampang tekan seket lima derajat Celcius, umume.

Kasunyatane, ing musim semi lan musim panas wisata gurun mung ditindakake nalika surup. Mula, wektu sing paling apik kanggo lelungan menyang Sahara yaiku musim gugur lan mangsa, luwih khusus wulan sing diwiwiti wulan November nganti Februari.

Lan, kanggo plancongan, sampeyan kudu milih diatur. Sampeyan ora bisa ngetik wedhi gedhe iki tanpa pandhuan sing mumpuni amarga urip sampeyan bakal mbebayani.

Sahara

Wilayah ing ara-ara samun Sahara

Cara menyang Sahara

Kita ora bisa menehi saran cara siji kanggo tekan ara-ara samun sing gedhe iki. Sebab sampeyan bisa nyedhak saka macem-macem negara. Nanging, sing biasane yaiku sampeyan mabur menyang kutha sing cedhak banjur nyewa, kaya sing wis dakkandhakake, sawetara riko diatur.

Contone, yen sampeyan pengin ngunjungi Maroko Sahara, sampeyan bisa mabur menyang kutha kaya Langkawi lan, yen wis tekan kana, golekana wisata. Nanging, ana agensi khusus sing wis nawakake sampeyan paket travel kabeh sadurunge kowe lunga.

Minangka kesimpulan, ara-ara samun Sahara yaiku paling gedhe ing donya ing antarane anget. Iki kalebu sawetara negara lan menehi keajaiban alam, kutha impen ing ngisor lenga giwang lan ukiran misterius ing watu sing diwiwiti saka kabut wektu. Apa sampeyan wani ngerti kolosus planet iki?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)