Apa sing kudu dideleng ing Malta

Apa sing kudu dideleng ing Malta

Yen dipikirake a setelan paradisiacal kanggo ngrasakake preinan, banjur dadi pikiranku, Malta. Pulo ing endi kaendahan bakal ana ing saben pojokane. Sampeyan bakal bisa nemokake panggonan wisata sing nggawa sejarah apik ing mburine.

Nanging ora mung iku. Olahraga banyu lan tamasya bakal nambah cathetan petualangan kanggo sampeyan ing omah. Saka kutha-kutha sing paling akeh simbol menyang pulau-pulau kasebut, nganti pirang-pirang jam bisa kesasar. Yen sampeyan kepengin weruh apa kanggo ndeleng ing Malta, kita kudu mangsuli sampeyan kanthi cara sing paling apik. Kanthi indikasi kasebut, kita ninggalake sampeyan ing kene. Apa sampeyan wani nemokake?

Sing bakal dideleng ing Malta, kutha-kutha utamane

marsaxlokk

Papan iki ndadekake kita luwih cedhak uripe para nelayan. Nganti saiki, isih tetep nduweni daya tarik. Sampeyan bisa nemokake ing pesisir kidul lan wétan Malta. Kutha iki dikenal minangka desa nelayan lan udakara 3000 wong udakara. Gondola digunakake kanggo mancing lan saka kene misuwur Ikan Mediterania sing jeneng "Lampuki".

Kampung mancing ing Malta

Dina apa wae, apik banget kanggo ngunjungi kutha iki, nanging ing dina Minggu, dheweke ngatur sawetara pasar iwak, sing kudu sampeyan nikmati. Ing Dalan utama Marsaxlokk nduwe pemandangan segara. Uga kunjungi Greja Lady of Pompeii, sing dibangun ing taun 1892. Aja lali ngunjungi Benteng San Lucjan, wiwit abad kaping XNUMX.

Telung kutha Malta

Kaya sing dideleng, ana sawetara kutha sing bakal ditemokake nalika kepengin weruh apa sing bakal katon ing Malta. Nanging iki diarani "Telung kutha", amarga ana siji sing dipasang ing sisih liyane. Dheweke uga dikenal minangka Cottonera lan kalebu kalorone Senglea minangka Vittoriosa lan Cospicua. Kanggo ngrasakake kanthi maksimal, luwih becik yen sampeyan duwe sedina. Sing pertama yaiku Senglea lan sampeyan bisa nikmati kanthi mlaku. Sampeyan bakal nemokake Forti San Mikel wiwit taun 1551.

Pulo Senglea ing Malta

Sawise dheweke, langkah sabanjure yaiku Vittoriosa. Sampeyan bisa mlaku ing sadawane dalan sing diarani Triq It Tarzna, yaiku dalan sing wewatesan karo segara lan bakal nggawa sampeyan menyang kutha kasebut. Ing kene sampeyan bakal ketemu Istana Pendhudhuk Agung yaiku salah sawijining bangunan paling tuwa ing Malta. Pungkasan, kita duwe Cospicua. Kutha nomer telu paling gedhe. Ing kana, Greja Konsep Immaculate minangka salah sawijining pokok.

Valletta

La ibukutha Malta ora bisa kliwat ing tur. Yen sampeyan pengin seneng ngunjungi, sampeyan kudu menyang kantor informasi sing cedhak banget karo stasiun bis. Amarga mesthi, ing kene sampeyan kudu ngunjungi Benteng St Elmo Dibangun ing taun 1552. Dina Minggu wiwit jam 11 esuk, bakal kasedhiya kanggo umum.

Apa sing kudu dideleng ing Malta

Kita ora bisa nglalekake Katedral St John. Arsitektur barokah bakal narik kawigaten sampeyan. Rega mlebu lan museum kasebut yaiku 6 euro lan ditutup dina Minggu. St Paul's Anglican minangka greja kanthi kubah gedhe lan Kastil Lodge Iki minangka papan sing ksatriya ksatria loro Leon lan Portugal lan Castilla.

Rabat lan Mdina

Kalorone Rabat lan Mdina minangka kutha sing tembok. Kapisan ora amba banget, mula sampeyan bisa ngunjungi kanthi cepet. Ing kono sampeyan bisa nemokake papan kayata Catacombs St Paul lan St Agatha, sing bisa sampeyan akses kanthi rega 5 euro. Sampeyan uga ora bakal kliwat ing Greja St Paul lan grotto. Ing kene sampeyan bakal nemokake kepiye gaya barok isih saiki. Pungkasan, kita menehi saran Museum Wignacourt. Ing njero, sampeyan bakal bisa ngurmati nilai arsitektur sing hebat.

Kutha Rabat Malta

Ing tangan liyane ing Mdina kita uga kudu mandheg sedhela. Luwih saka apa wae amarga ukurane ora jembar banget. Dununge ing Malta tengah kulon. Konon umure luwih saka 4000 taun. Kanggo iki lan kanggo kaendahane, iki uga dadi salah sawijining setelan seri, "Game of Thrones." Aja kantun Katedral uga museum lan Palazzo Vilhena.

Pulo Malta

Pulo Gozo

Pulo sepi, kanthi papan ijo lan sampurna kanggo plancongan sing sepi. Ing wilayah kasebut, sampeyan bisa olahraga olahraga banyu utawa milih mlaku ing jalur kasebut. Lahan utawa segara, jadikan pulau iki penting kanggo nikmati. Ibukuthané yaiku Victoria lan nduwé Komplek arsitektur lan budaya paling macem-macem. Sampeyan bisa ngrasakake Citadel sing diarani. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu munggah gunung. Temboke lan tampilan bakal dadi hadiah sing paling apik.

Pulo Gozo ing Malta

Pulo Comino

Sanajan ukurane luwih cilik, kaendahane isih gedhe banget. Kanggo tekan kono, sampeyan bisa mangkat saka Gozo utawa saka Malta. Ing kaloro pilihan sampeyan ngaturaken iku bakal dadi prau. Wektu paling apik kanggo ngunjungi yaiku musim semi utawa musim panas. Sanajan ing musim pungkasan iki bakal cukup jenuh. Sampeyan bisa ngrasakake pantai lan teluk lan sudhut kanthi pemandangan sing nyenengake. Sing paling apik yaiku njupuk panganan amarga ing papan iki sampeyan bakal nemokake jinis bar pantai sing regane larang.

Pantai paling apik ing Malta

Yen sampeyan nggoleki srengenge lan paling pesisir paradisiacal, sampeyan ora bisa kantun sawetara kaya Teluk Emas. Iki minangka salah sawijining papan sing paling populer, sanajan sampeyan seneng papan sing luwih tenang, luwih becik pindhah menyang Teluk Ghajn Tuffieha. Sampeyan bakal nemokake kanthi sampurna amarga wis ana gandhengane karo sing pertama. Pantai sing luwih gedhe yaiku Teluk Ghadira sanajan ana ukurane biasane uga rame. Ing sisih lor Pulo, kita nemokake Paradise Bay. Cilik iku cilik nanging uga menehi tampilan apik banget.

Tips kapentingan

  • Nyewa mobil minangka salah sawijining cara paling apik kanggo lelungan ing Malta. Mesthi wae disaranake dadi perusahaan internasional amarga kadang kala bisa larang.
  • Taksi iku regane larang Wiwit saka bandara menyang kutha-kutha utama, regane udakara 20 euro. Ana pilihan sing luwih murah yaiku nuduhake mobil.

Dolan maring Malta

  • ing bis iku murah, wiwit tiket nganti jam 11 bengi regane udakara 2,50 euro. Sanajan ing kasus iki, ora dianjurake supaya cepet-cepet.
  • Ing mangsa panas, suhu nganti 40 derajat. Mangsa cendhakJanuari lan Februari dadi wulan paling adhem lan angin.

Sawise ngerteni luwih akeh babagan kabeh papan kasebut lan apa sing bakal katon ing Malta umume, mesthine sampeyan bakal ora sabar nggawe rencana liburan lan nemokake kanthi langsung. Sampeyan mesthi bakal jatuh cinta!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*