Apa sing kudu dideleng ing Falls Victoria

Air Terjun Victoria

Ing sawijining panggonan ing antarane negara-negara Zimbabwe lan Zambia, air terjun dadi pelangi, dadi salah sawijining tontonan alam sing paling apik ora mung ing Afrika, nanging uga ing saindenging jagad. Ayo sampeyan kecipratan karo urip sing metu Air Terjun Victoria liwat lelungan sing nyenengake iki. Apa sampeyan melu aku?

Pengantar singkat babagan Victoria Falls

Pelangi ing Falls Victoria

Afrika minangka bawana sing menehi usul alam dadi salah sawijining sing paling apik ing jagad iki. Klompok negara ing endi safari, gunung geni sing turu utawa alas wayahe nggawe mozaik pengalaman sing unik. Nanging yen ana panggonan sing bisa dikunjungi paling ora sapisan ing urip sampeyan, mesthine sampeyan ana Falls Victoria, air terjun dhuwur nganti 108 meter lan ambane 1.7 kilometer kanthi kabisat saka kali Zambezi sing ditenun antarane negara-negara Zimbabwe lan Zambia.

Permata alami sing wis dadi daya tarik utama sajrone plancongan menyang salah sawijining negara sadurunge utawa Botswana, Namibia utawa Afrika Selatan, sing paling anyar minangka kombinasi penerbangan paling apik nalika ngoper banyu lan urip ....

Ditemokake ing sisih Kulon karo penjelajah Skotlandia David Livingstone, sing mutusake menehi jeneng kanggo ngurmati Ratu Victoria, jurang kasebut diarani Mosi-oa-Tunya, sing luwih dikenal kanthi jeneng "asap gludhug." Papan sing sawise diumumake Warisan kamanungsan dening unesco Ing taun 1989, wiwit diproyeksikan peta tur ing endi Terjun Victoria uga dikonsolidasi minangka salah sawijining Pitu Kaajaiban Alam ing Jagad.

Apa sampeyan kepengin ngerti rasane nalika nyedhaki ilat banyu sing gedhe banget iki?

Dolan maring Falls Victoria

Banyu tiba ing Grojogan Victoria

Titik wiwitan nalika ngunjungi Falls yaiku kutha Victoria Falls, ing Zimbabwe, lan Livingstone, ibukutha Zambia. Loro-lorone papan kasebut bisa ditrapake kanthi lengkap minangka ekstensi sajrone lelungan menyang Afrika Selatan, kayata, utawa kanthi konsentrasi sajrone pengalaman ing bawana Afrika.

Loro panggonan sing regejegan endi sing paling apik nalika entuk tampilan panorama curug sing paling apik, Zambia dianggep unggul amarga menehi pandangan sing luwih apik nalika ndeleng saka Zimbabwe luwih angel amarga akeh awan uap sing mbentuk ing tebing sing cedhak. Nanging, kaloro negara kasebut cocog kanggo milih akomodasi ing salah sawijining kutha ing sacedhake lan mutusake kepiye carane ngunjungi air terjun, kanthi nganggo helikopter utawa mlaku-mlaku.

Yen sampeyan mutusake cara pungkasan iki, sampeyan bakal ngeterake jarak 20 kilometer sing misahake Livingstone saka air terjun lan mlaku nganti tekan sing diarani «Piscinta Sétan«, Kolam renang alami sing bisa adus nalika aliran luwih endhek, amarga ing musim udan, sampeyan bisa kanthi gampang tekan level sak meter mung sawetara menit. Cara paling apik kanggo miwiti swarga iki ing endi sampeyan bisa mikir babagan pelangi sing wis sampeyan tingali sadurunge nikmati macem-macem kegiatan sing ana ing sekitar Falls Victoria.

Salah sijine yaiku laku bungee saka Bridge Bridge sing misuwur, ditundha luwih saka 100 meter ing sadhuwure kali. Cara sing beda kanggo ngrasakake pengaruh jawah kanthi rega sing cukup, amarga yen sampeyan luwih seneng mabur liwat grojogan kanthi pesawat utawa helikopter, regane bisa nganti 300 euro kanggo lelungan sing nyebrang saka sisih liyane. . liyane ing sawetara menit. Sawise iku, ora luwih becik ngombe bir ing salah sawijining bar sing nyawang kali sadurunge nyoba njupuk foto saka 16 sudut pandang sing ketemu ing jurang.

Ana uga kemungkinan nyebrang jembatan sing kasebut ing ndhuwur sing ngubungake Zambia lan Zimbabwe, nanging kanggo nglakoni, sampeyan kudu duwe macem-macem visa. Becik yen sampeyan pengin ngrasakake kontras antarane kaloro negara sing ditemtokake dening perspektif air terjun.

Nanging yen ana salah sawijining daya tarik sing kudu dialami nalika ngunjungi Victoria Falls, mesthine kemungkinan plancongan ing Kali Zambezi, utamane nalika surup. Cocog kanggo ngrasakake potensial alami air terjun, pelayaran kasebut udakara udakara $ 60 nanging regane nalika golek badhak utawa zebra ngintip ngombe.

Sunset lan pelayaran ing Kali Zambezi

Ing wektu milih wektu paling apik kanggo lelungan menyang Victoria Falls mesthi ngerti yen musim udan wiwit Desember nganti April. Sajrone periode kasebut, aliran Kali Zambezi luwih dhuwur, mula yen adus ing Kolam Iblis ora mungkin lan kebanjiran dhewe nyebabake awan kukus, mula saya angel mbayangake tontonan alam iki kanthi jelas. Amarga iku, disaranake sampeyan riko tumiba ing wulan Juni utawa Juli, amarga nalika musim kemarau ana wulan Agustus nganti November, aliran bisa uga suda. Nanging, lan sanajan ana keanehan, kapan wae apik kanggo ngunjungi Air Terjun Victoria.

Seneng dina ing swarga lan rasakake kesempatan kanggo njelajah pesona kutha kaya Livingstone utawa malah pesen bengi kanggo nginep ing salah sawijining hotel ing wilayah kasebut. Apa sampeyan mbayangake ngrungokake swarane tiba nalika wengi sadurunge turu? Yen bisa.

Air Terjun Victoria minangka salah sawijining rasa alami sing apik ing Afrika lan dadi cara paling apik kanggo nggandhengake obyek wisata liyane ing sisih kidul bawana. Manfaatake lan sambungake karo Taman Nasional Chobe, papan sing nglumpukake gajah paling akeh ing saindenging jagad Botswana, terus nganti Delta Okavango lan singa renang utawa terus nganti Namibia, negara ngendi Gurun Namib dadi papan sing unik.

Yen ora, sampeyan bisa uga njupuk kesempatan kanggo nemokake luwih apik ing Afrika Selatan, negara sing taman kaya Kruger lan Big Five dadi cara paling apik kanggo ngubungake karo Falls Victoria supaya bisa ngrasakake lelungan sajrone urip.

Apa sampeyan pengin ngunjungi Air Terjun Victoria?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*