Apa sing bakal katon ing Warsawa

Apa sing bakal katon ing Warsawa

Yen sampeyan ngira yen papan ora bakal kaget, mula kaping pindho. Kita bakal tur apa sing bakal katon ing Warsawa. Ibukutha Polandia kudu ditawakake, sanajan kasunyatane wis dadi salah sawijining kutha sing paling angel diserang Perang Dunia II.

Nalika semana luwih saka 90% wis ditinggalake dadi reruntuhan. Nanging dheweke tangi maneh, njaga inti sing padha karo dhisik. Mula, iki minangka papan liya sing paling narik kawigaten para turis. Thanks kanggo apa sing dakkandhakake ing kene, sampeyan bakal ngerti sebabe.

Turune Warsawa

Kanggo ngerti lelungan sethithik, sampeyan kudu miwiti wiwit wiwitan. Warsawa dikuwasani Kekaisaran Jerman nalika Perang Dunia I.. Ora suwe maneh entuk posisi ibukutha nasional sing biasane duweni. Nanging sajrone 'Pertempuran Warsawa', Polandia bakal menang lan Tentara Abang diusir. Mungsuh sing ana ing antarane Rusia lan Polandia mesthi ora bisa ditolak, mula ana sawetara kedadeyan sing tragis.

Ora bisa ditolak manawa ana kabeh, Warsawa minangka pusat budaya sing apik. Nanging nalika wiwitan Perang Dunia II, tiwas sing ana ewonanuga sing cilaka. Wong Jerman sing ngrampok kutha kasebut. Kepenginan para pimpinan yaiku ngrusak kabeh lan bisa uga. Dheweke dikenal kanthi jeneng 'Paris ing Lor', nanging kabeh bangunan gedhe ilang.

Pasar Square Warsaw

Sing bakal dideleng ing Warsaw, kuthane sing lawas

Sawise perang, kutha lawas kabeh dibangun maneh. Nanging ngurmati intine sadurunge, kanggo ngetutake dhasar sing padha. Nganti luwih saka rong dekade kanggo ngrampungake karya rampung. Dina iki minangka salah sawijining poin pertemuan sing hebat. Ing kana kita bisa mlaku liwat plaza del kutha lawas, sing duwe gelanggang luncur bisa seneng-seneng ing musim salju lan pirang-pirang teras kanggo musim panas. Ing antarane bangunan sing bakal disorot ing wilayah iki, kita duwe Katedral St.. Salah sawijining sing paling tuwa, sing gaya Gothic, wiwit abad kaping patbelas, dijaga. Kaya sing wis diandharake, wis dibangun maneh, amarga wis dadi adegan konfrontasi sing kuat. Ing njero kita duwe dekorasi gaya barok abad ka-XNUMX.

Istana budaya lan ilmu pengetahuan

Istana Budaya lan Ilmu Pengetahuan

Suwe, dheweke dadi salah sawijine monumen paling dhuwur ing kutha, uga saka Polandia, amarga dhuwure luwih saka 200 meter. Pembangunane diwiwiti ing taun 1952 lan dadi hadiah saka Uni Soviet menyang Polandia. Dadi sawetara wong Polandia ora seneng bangunan kasebut amarga dadi jinis simbol Soviet. Tanpa mangu-mangu, iki minangka salah sawijining simbol paling apik ing kutha kasebut lan sampeyan bakal bisa ndeleng tanpa masalah.

Bèntèng kraton

Kastil Kraton

Nalika mikir babagan apa sing bakal katon ing Warsaw, kastil kerajaan kasebut ora bakal ilang. Babagan a kraton barok neoklasik, sing dununge ana ing sisih lawas kutha. Nganti taun 1795 dadi omah raja Polandia. Dina iki minangka salah sawijining poin utama pariwisata ing wilayah kasebut. Kajaba iku, wis dibangun maneh kanggo digunakake dadi museum. Kasunyatane yaiku asale wiwit abad kaping patbelas. Dibangun nganggo basis bata, ana telung jubin, loteng lan fasad sing rada sober. Ing ngarep istana, kita ketemu Kolom Sigismund. Wungu ing taun 1644 dening Prabu Vladislaus, kanggo ngelingi bapakne. Iki minangka kolom, digawe saka granit sing dhuwure luwih saka 20 meter. Ing sisih ndhuwur, patung prunggu Raja Sigismund III.

Dalan Warsaw

Mlaku ing dalan Krakowskie Przedmiescie

Minangka salah sawijining lurung utama ing papan kasebut. Dadi, nalika mikir babagan apa sing bakal katon ing Warsaw, sampeyan ora bisa mlaku tanpa ngliwati. Sampeyan bakal nemokake macem-macem bangunan uga monumen lan gereja. Dadi, sampeyan bisa seneng ing greja Santa Ana, greja Asumsi Perawan Maria utawa Istana Presidenantara liya.

Taman Lazienki

Kita wis nyebutake salah sawijining dalan sing paling misuwur, lan saiki dadi giliran taman umum. Ora mung siji wae, nanging sing paling gedhe ing Warsawa. Dadi, yen sawise tur ing dalan, monumen, lan kutha saka sak papan, sampeyan kudu santai, mula iki papan sampeyan. Dumunung ing sisih kidul lan ing antarane kaendahan sing didhelikake, duwe tugu sing khusus kanggo Chopin. Nanging ora mung iku, nanging uga omah kerajaan sing asri.

Istana ing pulau Warsaw

 Istana ing Pulo iki

Kraton sing ana ing banyu lan ana ing gaya klasik, sing duwe loro kreteg. Ing lantai ngisor ana ruang bal, galeri lukisan, uga kapel. Nalika ing sisih ndhuwur, bakal dadi apartemen nyata. Umume bangunan taman kasebut wis diowahi dadi museum.

Omah Putih

Iki dibangun ing abad kaping XNUMX minangka papan kanggo mangsa panas. Ing njero, fresko minangka dekorasi sing paling apik. Papan iki dadi papan dununge Louis XVIII.

Istana Myslewicki

Iki uga dibangun ing abad kaping XNUMX kanggo Pangeran Jósef Poniatowski. Ing njero, kita bisa nemokake lukisan gedhe saka abad sing padha. Ing lawang mlebu ana inisial pangeran.

barbakan

barbakan

Papan liya sing uga wis dibangun yaiku papan iki. Iki minangka jinis benteng sing dipasang ing tembok kutha. Dadi strukture bakal kaget. Mula, kita uga kudu nggatekake supaya bisa ngunjungi sampeyan. Iki diwiwiti saka abad kaping XNUMX lan dununge dununge cedhak lawang-lawang gedhe sing dikepengini kutha nalika semana.

Ghetto Yahudi Warsawa

Babagan liyane sing bisa dideleng ing Warsawa yaiku. Iki minangka ghetto paling gedhe sing didegake ing Eropa. Dikandhani yen duwe luwih saka 400 wong. Nanging sejatine amarga keluwen utawa penyakit, jumlah kasebut banjur mudhun. Sanajan isih ana kiwa kiwa papan iki, sampeyan bisa ndeleng garis ing lemah sing nyelehake. Wilayah sing wis diabadikan ing Film 'Pianist' Roman Polanski.

Katedral Saint Florian

Lingkungan Prague

Ing sebrang kali kita bakal nemoni dheweke Lingkungan Prague. Wis suwe ora nikmati reputasi sing apik, nanging mesthine uga bakal dikunjungi. Wilayah kasebut minangka wilayah kelas sing makarya lan rada beda karo sing wis ditemokake ing sisih tengah kutha. Ing kana, kita nemokake Katedral San Miguel utawa San Florián. Saiki sampeyan ngerti apa sing kudu dideleng ing Warsawa!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*