Sing bakal dideleng ing Dinant, Belgia

Apa sing kudu dideleng ing Dinant

Salah sawijining kutha Belgia sing paling mewah, amarga kaendahane, yaiku Dinant. Sanajan papan kasebut cukup sithik, pancen luwih becik mlaku-mlaku wae. Iki minangka permata sing ana ing Kali Mossa lan mula diarani 'Puteri Mossa'. Kajaba iku, nalika mikir babagan apa sing bakal bisa dideleng ing Dinant, kita kudu ngrujuk kasunyatane yaiku buaian saxophone, amarga panemu saka papan iki.

Dinant bakal nggugah kabeh indra sampeyan kanthi cara sing apik. Ing tangan siji kali sing ngiringi lan ing sisih liyane, gunung sing uga dadi papan sing sampurna kanggo papan kaya iki. Gabung karo langkah lan temokake apa sing bakal katon ing Dinant, ing kutha belgian sing bakal ditemokake ing provinsi Namur.

Sing bakal dideleng ing Dinant, mlaku-mlaku ing sadawane kali Mossa

Amarga iki minangka salah sawijining poin utama ing papan kasebut, mula kita kudu menehi pinunjul sing kudune. Kali Mossa minangka kali Eropa sing utama. Wiwit sajrone Abad Pertengahan, sawetara pertukaran komersial dikelola kanthi cara iki. Dikandhani manawa anggur minangka barang dagangan utama sing diangkut nalika semana lan kanthi cara iki. Sanajan bakal dadi tukang emas sing duwe lapangan maritim sing amba kanggo transportasi. Nanging uga duwe sisih sing luwih peteng, amarga nyakseni serangan tartamtu uga persaingan jinis Eropa. Yen sampeyan pengin nikmati perjalanan kanthi maksimal, ana sawetara perusahaan sing mung mapan ing pinggir pantai lan nggawa sampeyan ing kali singkat. Sanajan kanggo sing luwih ngulandara, nyewa kayak biasane dadi pilihan liyane.

Jembatan Dinant

Jembatan Charles de Gaulle

Iki minangka jembatan sing mbukak liwat kutha. Nanging mesthine uga bisa ditemokake babagan penasaran. Amarga luwih saka apa wae, iku apik banget pajeg kanggo jagad saxophone lan musik umume. Mula, ing saben langkah, kita bisa ndeleng kepiye instrumen iki ngancani kita kaya patung kanthi warna-warna. Ana total 28 saksofon sing khusus kanggo negara-negara sing dadi Uni Eropa. Orisinalitas sing apik banget sing bakal nggawe perjalanan sampeyan luwih nyenengake. Nanging saliyane iku, kita uga bakal ndeleng kepiye saka jembatan iki pandangan sing dihargai pancen hebat. Klaim sing apik kanggo nggawa sampeyan foto panorama kutha sing paling apik.

Adolphe sax

Maison Sax, museum saxophone

Amarga wis kasebut, iki uga kudu dadi poin utama nalika mikir babagan sing bakal katon ing Dinant. Yaiku omah panemu saksofon: Adolphe sax. Sapa, minangka konduktor, uga dadi komposer, panulis lan pendhidhikan, lair ing taun 1814. Ing kene sampeyan bakal seneng tur kanthi skenario sing paling asli. Sampeyan bisa bukak nalika esuk lan sore lan lawange gratis. Sampeyan bisa nemokake museum khas iki ing nomer 37 dalan Sax, kepiye uga.

Greja Collegiate Notre Dame

Greja Collegiate Notre Dame

Tanpa mangu-mangu, salah sawijining bangunan gedhe sing bisa dideleng ing Dinant. Isine babagan a candi romantis nanging sing wis dibangun maneh lan saka kana, kita bisa nikmati kemunculan gothic. Kayane, ana watu gedhe sing pecah lan digawa lunga, mula dibangun maneh. Di mahkota nganggo ndhuwur bohlam trikatuka, sing cukup khas lan nggawa orisinalitas lan rasa pungkasan sing apik. Sawise mlebu, sampeyan bakal ngrasakake cahya sing ana ing jendela kaca wernane. Uga adegan Alkitab sing ngenggoni papan kaya iki.

toko jajanan dinant

Rue Agung

Yaiku daerah komersial Dinant. Mesthi wae, dalan iki katon banget, amarga saliyane kanggo toko tartamtu, kita bakal ngaso ing toko-toko jajanan ing wilayah kasebut. Sapa sing pait babagan manis? Dadi, kita bakal nyenengi awake dhewe. Papan sing paling umum kaya iki yaiku cookie, nanging ukurane XXL. Dheweke diarani 'Couques' dening Dinant. Antarane bahan-bahan, glepung lan madu yaiku bahan baku. Tradhisi kasebut diwiwiti saka Abad Pertengahan, nalika ora ana sawetara sumber daya lan dheweke njupuk kauntungan saka barang-barang sing ana ing tangane kanggo nggawe panganan istimewa kaya iki.

Aula Kutha Dinant

Aula Kutha Dinant

Tanpa mangu-mangu, poin liyane sing bakal gumun sampeyan. Sampeyan bakal nemokake telpon 'Hotel de Ville' lan balai kutha ing papan kasebut. Kolom lan rincian sing ana enteke yaiku prabédan ing fasad. Nanging yen katon rada adoh, kita bakal langsung ing ngarepe sumber mancur nganggo saksofon kaca. Karya seni sing pantes sawetara menit.

Benteng Dinant

Benteng

Ing dhuwur luwih saka 100 meter lan ing pucuking watu, yaiku Benteng sing diarani. Sampeyan bisa ngakses kanthi rong cara. Kanggo kabeh wong sing seneng mlaku-mlaku kanthi dawa, sampeyan kudu luwih saka 400 langkah. Nanging mesthine, yen sampeyan ora bisa utawa ora gelem usaha, aja kuwatir amarga mesthi ana alternatif. Ing kasus iki, sing nomer loro sing sampeyan gunakake yaiku lunga nganggo kabel mobil. Ing sisih mburi papan iki, sampeyan bakal nemokake. Bèntèng iki dudu barang asli, amarga dibangun kaping pirang-pirang, nanging isih ana oyoté wiwit abad kaping XNUMX. Sawise mlebu tembok, sampeyan bakal bisa ndeleng panggonan kayata lemah pawai, ruang bawah tanah utawa jembatan. Ing kana sampeyan uga bakal nemokake museum sejarah.

Biara Leffe

Biara saka Lady of Leffe Kita

Iki diwiwiti saka abad kaping-XNUMX lan cedhak banget karo Dinant. Wilayah tradhisi sing uga ora bisa dilalekake. Dadi Bir Belgia Leffe Iki minangka salah sawijining sing paling misuwur ing papan kasebut lan ing sanjabane. Proses produksi wis pirang-pirang abad kepungkur. Sanajan wis ora ngombe bir maneh, ora rugi yen dikunjungi. Ing kono, kita bakal nemokake oyot, teras gedhe lan uga perpustakaan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*