Apa sing kudu dideleng ing Bratislava

Apa sing kudu dideleng ing Bratislava

Dumunung ing pinggir Danube lan mung udakara 60 km saka Wina, kita temokake Bratislava. Kutha iki minangka ibukutha Slowakia, sing kurang saka 500.000 jiwa. Mula, yen kita takon apa sing bakal bisa ditemokake ing Bratislava, sampeyan bakal duwe akeh situs utama minangka wangsulan, nanging sampeyan bisa ngunjungi mung sedina.

Perjalanan sing cekak nanging nyoba banget lan penting. Kutha lawas, benteng lan kraton barok ora bisa dilalekake. Cara kanggo nyinaoni wektu sing kepungkur lan supaya sampeyan bisa diangkut karo legenda wektu sing ora kaetung. Kita mriksa papan utama apa sing bakal katon ing Bratislava!.

Cara menyang Bratislava saka Wina

Yen Wina dadi poin penting liyane ing perjalanan sampeyan, luwih becik tekan Bratislava. Luwih saka apa-apa amarga akeh wong sing ora nganggep penting lan ing kene kita bakal nuduhake sampeyan. Sampeyan duwe telung cara kanggo tekan kutha. Ing tangan siji sampeyan bisa numpak sepur lan sajrone luwih saka sakjam sampeyan bakal tekan papan sing dituju. Rega perjalanan kasebut udakara 12 euro. Mesthi yen sampeyan seneng mlaku-mlaku ing sadawane Danube, sampeyan bakal milih prahu kasebut. Ing kasus iki, uga bakal sajam, udakara nanging tiket kasebut udakara udakara 30 euro.

Bèntèng Bratislava

Sing bakal dideleng ing Bratislava, kastil kasebut

El kraton bratislava Iki minangka salah sawijining simbol kutha kasebut. Benteng kasebut bentuke bentuke persegi, sing ana ing sisih ndhuwur bukit. Mesthi wae, ing jejere Danube sing dadi wali paling apik. Dikandhani, iki minangka akropolis masarakat Celtic. Banjur, dadi benteng Gothic, sanajan ing abad kaping XNUMX direnovasi kanthi gaya Baroque. Ing njero sampeyan bakal duwe akses menyang macem-macem pameran. Kanggo tekan kana, sampeyan bisa mlaku kanthi mlaku saka pusat kutha. Mesthine, elinga yen duwe wilayah kanthi lereng.

Kutha lawas

Bagean liyane sing paling apik ing Bratislava yaiku kutha sing lawas. Tanpa mangu-mangu, pancen kudu ditliti nganggo mlaku, kanggo nikmati dalan-dalan sing bunder sing nggawa sampeyan menyang jaman liyane. Ing kono, sampeyan uga bakal nemokake sudhut sing pantes dieling-eling. Ing kana, sampeyan bisa seneng dalan pejalan kaki sing diarani Michalská sing nduwe menara pertahanan wiwit jaman pertengahan. Uga, sampeyan bakal ketemu alun-alun utama, dijenengi Hlavné Námestie.

Kutha lawas Bratislava

Sajrone dalan, sampeyan bakal ketemu macem-macem patung tembaga sing didedikake kanggo karakter sing wis dadi bagean saka kutha. Yen sampeyan ora pengin ketinggalan sudhut iki, luwih becik tuku kertu sing bisa nggawa tur kanthi udakara sakjam. Sanajan sampeyan uga wis kasedhiya ing Tur Gratis, ing endi bakal gratis, sanajan sampeyan kudu menehi tip kanggo pandhuan.

Gerbang San Miguel

Gerbang San Miguel

Isih tanpa ninggalake kutha lawas, bisa ditemokake Gerbang San Miguel. Sampeyan kudu ujar manawa ana entri sing ana, mung siji sing isih ana. Mula wiwit abad pertengahan. Ditulis manawa dibangun ing taun 1300, sanajan wis direnovasi lan dadi tampilan sing paling anyar saiki.

Aula Kutha Bratislava

Sampeyan kudu ujar manawa Balai Kota Tua entuk wujud saiki ing abad kaping XNUMX. Bangunan kasebut yaiku dikancani menara jam, paling nyengsemake. Sampeyan bisa ngakses lan entuk luwih saka ora bisa dilalekake ing papan kasebut. Kajaba iku, diubengi karo teras sing bisa ndeleng perlindungan ing saben lawang. Kewan kayata naga duwe tugas ngusir roh jahat lan paraga kasebut isih bisa dideleng ing kene. Ing njero, iki nduwe salah sawijining museum paling tuwa ing kutha kasebut.

Pusat sejarah Bratislava

Istana Primata

Justo ing bale balai kutha, kita nemokake Istana Primata. Cukup kanthi ndeleng dekorasi eksterior, sampeyan bakal narik kawigaten sajrone sawetara detik. Iki minangka istana wiwit abad kaping 150 lan dihias nganggo serangkaian patung, sing makili kautaman. Sampeyan uga bisa ndeleng apa topi sing bobote luwih saka XNUMX kilo, sing menehi mahkota ing papan iki.

Katedral Saint Martin Bratislava

Katedral St. Martin

Mungkin iku salah siji saka papan sing paling utama, paling tuwa lan ing ngendi penobatan raja Hongaria dirayakake. Sanajan fasad kasebut ora apik, tanpa mangu-mangu, iki minangka poin utama ing kutha kasebut. Iki uga dibangun ing abad kaping XNUMX lan pancen mandheg. Sanajan kita ora bakal cukup begja yen bisa ngakses.

Greja Santo Elisabet

Sanajan wiwit abad kaping XNUMX lan kita wis rada lali babagan jaman legenda liyane, gereja ing Santa Elisabeth uga minangka titik liyane sing bakal dikunjungi. Babagan a bangunan nouveau seni sing dirampungake nganggo warna biru, dihiasi nganggo sikat putih. Sanajan ana akeh sing nyepelekake papan iki, amarga ora ana ing pusat sejarah, nanging sejatine pancen pantes dituju.

Greja Greja Santo Elisabet

Biara lan gereja Franciscan

Bali menyang gedhong pangibadah kasebut, amarga jaman kuna, saiki kita ditinggal karo biara lan greja Fransiskan. Greja nduwe gaya Gothic lan dibangun ing abad kaping XNUMX. Sawetara wektu mengko ngalami reformasi, sing nyebabake gaya baroque nganti tekan klasik ing abad kaping-XNUMX. Minangka data, Raja Ferdinand I dinobat ing papan iki. Ing njaba wis alun-alun sing kandhang kayu, nanging nganggo wesi. Wong-wong sing mabuk lan nyebabake perselisihan ganjil dikunci ing kana.

Novy Paling jembatan

Nový Paling

Kanggo ngrampungake perjalanan, ayo goleki Nový Most utawa uga dikenal Jembatan anyar. Papan iki nduweni menara sing tekan 95 meter lan sisih paling dhuwur yaiku restoran kanthi bentuk sing bisa uga UFO. Yen sampeyan pengin ngrampungake dina gedhe kanthi menu sing apik, sampeyan bisa ngakses. Yen sampeyan mikir manawa papan sing kaya ngene kudu larang banget, kita bakal ngandhani manawa sajian utamane udakara 20 euro. Apa sampeyan wis ngunjungi papan iki? Apa sudut favorit sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*