Kunjungan candhi Angkor ing Kamboja

Kuil Angkor ing Kamboja

Nalika kita mikir babagan asia kidul wetanSalah sawijining papan utama sing dipikirake yaiku, tanpa mangu-mangu, kompleks sing digawe candhi-candhi Angkor ing Kamboja. Komplek agama paling gedhe ing donya Iki minangka papan budaya lan mistik sing wis ngrayu kabeh pengunjung pirang-pirang taun suwene sing diturunake dening raksasa Kamboja utawa negara cedhak Vietnam sing cocog kanggo perpanjangan. Apa sampeyan melu ngerti babagan Kuil Angkor ing Kamboja?

Ringkesan candhi Angkor

Biksu Buddha mlebu salah sawijining candhi Angkor

Ing Kamboja saiki ana wilayah sing wis 2 taun kepungkur dipanggoni dening macem-macem klompok etnis. Nanging, ora bakal nganti abad kaping XNUMX Masehi nalika taun raja Jayavarman II, pimpinan paling dhuwur kekaisaran Khmer, tanggung jawab ngluwari kabeh wong ing wilayah kasebut sing nggawe kerajaan mutlak sing diarani Devaraja (utawa dewa. conto), upaya kanggo nyembah raja dhewe.

Jayavarman II diwiwiti kanthi mbangun Candhi Preah Ko, didegake kanggo ngurmati raja. Pirang-pirang taun mengko, Javayarman I bakal dadi pejabat nggawe candhi kasebut Bakong, sing bakal dadi sketsa arsitektur sing sampurna sing digunakake kuil-kuil Angkor saiki, sing permata gedhe, yaiku Angkor Wat, bakal diprentah dibangun dening Raja Yasovarman ing abad kaping-XNUMX. Wektu sing pas karo pengaruhe agama Buddha lan HinduAgama sing ditambahi, kanthi akeh, dening para pedagang India sing nggunakake Angkor minangka papan transit lan istirahat nganti pungkasan musim udan.

Sanajan periode candhi-candhi Angkor apik banget antara abad kaping XNUMX lan XNUMX, serangan Mongol terus-terusan saka sisih lor lan Siam saka sisih kidul nyebabake nilar candhi ing taun 1594, Siem Riep dadi ibukutha Kamboja mengko. Kepastian sing ora bisa dikonfirmasi, amarga kuil-kuil kasebut ditinggalake ing alas tanpa dijajah karo wong Siam nganti pirang-pirang abad mengko, sawijining naturalis Prancis nemokake "jagad sing ilang" iki nalika mlaku-mlaku golek kupu-kupu.

Kanthi luwih saka 900 monumen dietunging candhi angkor Dheweke tetep ditinggal nganti pirang-pirang atus taun, dadi Angkor Wat siji-sijine sing terus dilestarikan lan didunungi dening para biksu Buddha ing wilayah kasebut nganti saiki.

Dianggep kompleks Hindhu paling gedhe ing saindenging jagad iki lan kalebu hebat Ikon negara Kamboja, kompleks Angkor ditunjuk Situs Warisan Dunia UNESCO ing taun 1992. Permata arsitektur sing wis dadi salah sawijining daya tarik petualangan ing Asia Tenggara lan utamane ing negara Kamboja sing ana ing sekitar candhi iki sing dikuasai ficus, dewi sing mesem lan sawetara srengenge paling ayu ing jagad iki.

Apa sampeyan kepengin nggoleki kaendahan candhi Angkor?

Ngunjungi candhi Angkor

Komplek Angkor minangka salah sawijining sing paling gedhe ing saindenging jagad, mula kunjungan bakal mesthi gumantung karo wektu sampeyan kudu ngunjungi wilayah kasebut. Yen sampeyan pengin cepet-cepet esuk utawa dina kanggo ngunjungi wilayah sing paling akeh diwakili, yaiku papan sing paling penting ing Angkor sing sampeyan ora kejawab:

Angkor Wat

Angkor Wat panorama

Candi paling penting lan paling difoto ing Angkor Dumunung ing wilayah tengah, dununge mung 5.5 kilometer sisih lor Siemp Reip, kutha sing becik kanggo digunakake minangka pangkalan kanggo ngerteni wilayah kasebut. Diilhami dening mitologi Gunung Meru saka Tibet lan madeg kanggo ngurmati dewa Hindhu Wisnu, Angkor (ibukutha ing basa Sanskerta) Wat (kuil nganggo basa sing padha) diabadikan dening Barat ing pungkasan abad kaping XNUMX, dadi bagian tengah studi kanggo Sekolah Prancis Timur Jauh, sing tanggung jawab nganalisis lan rekonstruksi monumen Asia ing Indochina diserang Prancis. Papan sing apik digawe saka telung menara terkenal sing ngajak sampeyan kesasar ing antarane dalan sing dilindhungi para biksu Buddha, galeri ruangan sing diserang alas utawa srengenge surup sing nemokake salah sawijining papan paling apik ing saindenging jagad.

Bayon

Pasuryan sing mesem ing kuil Bayón

Dianggep minangka kutha krajan sing tuwa santosa, Angkor Thom minangka salah sawijining komplek gedhe ing Angkor dhewe kanthi tambahan nganti 9 meter persegi. Papan sing paling apik kanggo ngrasakake singa sing nyebrang lawang Phimeanakas, Teras Gajah sing eksotis, utamane, Bayón, wilayah kuil sing misuwur 54 menara, ing antarane ana sing katon siji ing endi Buddha katon ing kabeh papat sisi, utawa utamane munggah 200 reca mesem sing digambar dening sudhut.

Ta Prohm

Wit Ara Ta Promh

Dikenal minangka Kuil saka ROOT, Ta Prohm ngrampungake trinitas Angkor, dadi salah sawijining papan sing paling foto ing wilayah kasebut. Alesané ora liya yaiku kondhisi candhi sing ditinggal ing tengah alas, sing ndadekake teknisi Sekolah Prancis njaga ing negara sing padha ditemokake. Iki nyebabake anane wit anjir ageng sing mbukak sawetara candhi mbentuk tur sing apik banget.

Yen sampeyan duwe luwih akeh wektu kanggo ngunjungi candhi, sampeyan bisa milih kanggo rute kalebu Preah Khan, Neal Pean, misuwur amarga ula-ula ular, utawa Kuil Wanita, uga dikenal kanthi jeneng Banteasy Srei, sing adoh saka Angkor Tengah.

Informasi ngunjungi candhi Angkor

Banteasy Srei ing Angkor

Jadwal Angkor Cithakan diatur dening srengenge, mula candhi mbukak jam 5 esuk lan ditutup jam 17:00 sore. Jadwal sing ngidini pengunjung teka ing wayah esuk saka kutha Siem Riep sing cedhak lan nikmati kesepian saka kompleks kasebut kanggo nyambung karo sunar srengenge. Yen ora, surup srengenge mesthi dadi wektu sing paling dikepengini kanggo njupuk gambar.

Busana nalika mlebu ing Angkor kudu ngilangi pundhak lan dhengkul kosong, mula disaranake supaya bisa nutupi sabisa.

Babagan rega tiket, tiket kasebut bisa dituku gumantung karo wektu sing sampeyan pengin nikmati Angkor kanthi rega sing beda. Tiket 1 dina regane 37 dolar, 2 lan 3 dina 62 dolar nalika sing paling larang, seminggu, tekan 72 dolar.

Cara paling apik kanggo nyenengi candhi Angkor gumantung cuaca.

Apa sampeyan kepengin ngerti keajaiban Kamboja iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*