Candi Ayutthaya

Candi Ayutthaya

Kutha Ayutthaya dibangun ing taun 1350 lan kanthi cepet, Raja U-Thong nganggep kutha kasebut minangka ibukutha kerajaane. Sanajan mengko dirusak dening tentara Burma, reruntuhan kutha lawas isih dijaga. Iki nyebabake taman sejarah sing kondhang, yaiku candhi Ayutthaya.

Bagéan anyar kutha iki diadegaké cedhak karo sing lawas lan mung 80 kilometer saka Bangkok. Sanajan sejatine bagean sing lawas isih dadi turis sing paling akeh nampa. Wis diumumake minangka Situs Warisan Dunia lan dina iki, sampeyan bakal ngerti kabeh informasi sing dibutuhake kanggo lelungan sing istimewa.

Carane njaluk menyang Ayutthaya

Tanpa mangu-mangu, nalika ana sing lelungan menyang Thailand, salah sawijining titik wiwitan utama yaiku Bangkok. Kutha iki mung adoh saka 80 kilometer. Dadi jarake relatif cekak. Mula, lan amarga wis misuwur, sarana transportasi beda-beda banget.

  • Kanthi sepur: Iki minangka salah sawijining cara paling apik kanggo mbukak candhi Ayutthaya lan kutha umume. Sepur mlaku saben jam saka stasiun, Hua Lamphong. Udakara udakara jam setengah nganti tekan papan sing dituju.

Dolan maring Ayutthaya

  • Lelungan karo Minivan: Ing kasus iki, kita ndeleng van khas. Iki minangka salah sawijining cara lelungan sing dipilih turis. Dheweke duwe kauntungan yen bisa mangkat saka macem-macem wilayah Bangkok. Sanajan pancen bener, dheweke luwih sering lunga saka stasiun Mochit. Kudu ana udakara wolung wong lan sampeyan regane udakara THB 90 (mata uang Thai Baht).
  • Bis iku: Nuju bis minangka pilihan liyane sing regane udakara 60 THB. Dheweke njupuk kurang luwih kaya sepur sing bakal teka, yaiku sakjam setengah. Sanajan ing kasus iki, bis bakal mangkat saben setengah jam saka Mochit utawa Stasiun Lor.

Candi Ayutthaya

Yen wis nempuh kutha, mula kita bakal nikmati candhi-candhi kasebut. Sampeyan kudu ujar manawa bakal nyebar ing macem-macem wilayah. Kuil, istana, kenangan lan reruntuhan bakal dadi salah sawijining pengalaman paling apik ing perjalanan sampeyan. Dadi, ing Taman sejarah Ayutthaya dheweke ngenteni awake dhewe !.

Wat chaiwatthanaram

Wat Chai-Watthanaram

Tanpa mangu salah siji sing paling ayu. Iki kira-kira bèntèng sing dibangun ing taun 1673. Duwe diubengi karo akeh alam, iku minangka salah sawijining alam paling apik. Nduwe pemandangan sing apik banget, Central Prang duwuré udakara 30 meter, lan lingkungan sing luwih apik tinimbang foto sadurunge. Kuil iki dibukak jam 08:00 nganti 18:00. Kanggo mlebu, sampeyan kudu mbayar udakara 50 THB.

 

Kuil Wat Mahathat

Wat matematika

Ana candhake manawa candhi Ayutthaya liyane sing paling akeh dibukak yaiku candhi iki. Sanajan ora dijaga kanthi luwih dhisik. Tanpa mangu-mangu, dheweke diukum banget sawise invasi Burma, sing wis kasebut sadurunge. Nanging kaendahane yaiku ndeleng kepiye Endhas Buddha katon ing antarane oyot wit sing wis pirang-pirang taun. Mbok menawa salah sawijining gambar sing paling nyengsemake kanggo nggawa kita dadi souvenir. Rega lan jadwal kasebut padha karo candhi sadurunge.

Candi Ayutthaya

Wat Yai Chai Mongkhon

Yen candhi sadurunge paling asring dibukak, ing kasus iki kita bakal ngadhepi salah siji sing paling penting. Mungkin amarga dheweke minangka salah siji sing pertama tangi. Ing wayahe kaping pisanan, dheweke nyambut para biksu Sri Lanka. Tanpa mangu-mangu, iku tetep kanggo a tokoh Buddha sing ukurane luwih saka pitung meter lan ing ngendi kita bisa ndeleng kepiye dheweke setengah ngaso. Ing kasus iki, rega tiket dadi 20 THB.

Kuil Phra Si

Wat phra sri sanphet

Mesthi ukurane, candhi iki dadi sing nomer siji. Sampeyan kudu ujar manawa minangka tambahan, dheweke biyen ngubur awu para raja jaman biyen. Amarga dudu kanggo biarawan, nanging kanggo kulawarga kerajaan. Nanging tanpa mangu-mangu, sing paling apik yaiku Buddha duwe dhuwure 16 meter lan ditutupi emas. Nanging dheweke ora ana sing tinggal maneh, amarga wong Burma sing tanggung jawab mbagi jarahan kasebut. Pintu masuk sampeyan regane udakara 50 THB.

Wat Phra Ram

Yen kita ngadeg ing tengah taman, kita bakal nemokake candhi iki. Liyane penting kanggo patung sing ngrampungake lan duwe sisa-sisa raja pertama saka kutha iki. Yen sampeyan pengin seneng ing papan iki, sampeyan kudu mbayar 50 THB.

Kuil Phra Ram

Wat Kudi Dao

Iki dibangun nalika jamane Prabu Narai, sanajan mengko dibalekake karo Raja Thai Sa. Kacarita ing papan iki manggon sawijining pandhita sing dadi penasehat para raja. Tanpa mangu-mangu, dadi titik rapat sing sampurna kanggo nyritakake critane.

Wat Lokaya Sutha

Iku bener candhi iki wis entek. Suwene wektu bisa dingerteni, nanging sanajan mangkono, kita ora bisa ninggalake papan iki tanpa liwat. Sampeyan bakal kaget karo Buddha sing ngapusi sing dawane udakara 42 meter.

Candhi Buddha

Wat Phanan Choeng

Kita sadurunge candhi sing dibangun sadurunge kutha kasebut dhewe. Amarga ana bukti yen didegake ing taun 1324. Loro-lorone wis mapan ing papane dhewe, papan dununge lan patung-patung kasebut, jelasake manawa iki minangka titik liyane sing bakal kita lakoni. Mesthine, kanggo ngetik sampeyan kudu mbayar 20 THB.

Tips kanggo nimbang

Sanajan kita wis ngobrol babagan transportasi kanggo njaluk menyang kutha, saiki kita bali menyang topik sing padha. Yaiku, kaya sing wis diandharake, candhi kasebut ora kabeh mapan ing wilayah sing padha. Dadi yen pengin pindhah kanthi luwih bebas, sampeyan bisa nyewa sepeda. Iki cara sing nyenengake kanggo ngubengi. Sanajan stasiun wis cedhak, mesthi luwih kepenak tinimbang mlaku-mlaku saka area liyane. Sampeyan uga bakal weruh akeh kendaraan cilik, sing dudu taksi nanging mesthi ngenteni turis.

Opsi iki luwih larang, sanajan kadang-kadang uga bisa mlaku-mlaku. Kaya sing wis mesthi diajak mata uang khas papan kasebut, kita kudu jelas luwih cetha. Siji euro yaiku 38 THB. Supaya sampeyan bisa nggawe petungan kira-kira.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*