Helsinki

Ndeleng Helsinki

Foto saka Helsinki

Dumunung ing sisih kidul negara kasebut, Helsinki minangka ibukutha lan kutha sing paling penting Finlandia. Sampeyan uga kutha pesisir sing menehi jeneng a Nusantara meh telung atus pulau lan sing pamer keslametan, umume amarga wilayah ijo sing amba. Wilayah iki duwe wilayah metropolitan udakara sak yuta patang atus ewu jiwa, sanajan polahe tenang.

Diadegake ing 1550 dening Raja Gustav I saka Swedia kanggo saingan Reval, Estonia Tallinn saiki, ngalami pangembangan gedhe ing wiwitan abad kaping 1918 nalika Rusia ngrebut Finlandia lan nggawe ibukutha ing Helsinki. Kanggo entuk prestise, para pendhudhuk nggawe kabeh pusat kutha kanthi ngetutake kanon-kanon neoklasik lan njupuk model Saint Petersburg. Wis ing taun XNUMX, kanthi kamardikan negara kasebut, kutha kasebut terus dadi ibukutha lan inti inti pembangunan Finlandia. Yen sampeyan pengin ngerti Helsinki, sampeyan ngajak sampeyan gabung.

Apa sing kudu dideleng ing Helsinki

Kutha Finlandia nawakake sampeyan akeh monumen sing ditemokake ing kutha kasebut lan ing pulau-pulau sing cedhak. Antarane, sampeyan bisa ngunjungi sawetara sifat religius, sing asipat sipil uga pihak katelu sing tujuane dadi militer. Ayo dideleng.

Alun-alun Senat: Katedral Helsinki

Senado Square minangka salah sawijining pusat kutha sing monumental. Bangunan sing paling penting yaiku Katedral Helsinki. Penasaran, iku ora mung siji ing kutha kasebut lan uga dikenal minangka greja san nikola kanggo ngurmati Tsar Nicholas I saka Rusia, sing mrentah Finlandia nalika candhi kasebut dibangun. Pembangunane rampung ing taun 1852 lan, kayadene alun-alun Senat, amarga arsitek Jerman Carl Engel.

Ndeleng Katedral Saint Nicholas

Katedral St. Nicholas

Nanggepi canon saka neoklasik Wangun salib Yunani, yaiku ruang tengah kanthi papat tangan simetris. Ing saben wong kasebut, sampeyan bisa ndeleng njaba kanthi colonnade lan warisan budaya Yunani. Kajaba iku, duwe kubah tengah gedhe lan papat menara sisih uga rampung ing kubah.

Sampeyan uga bakal nemokake bangunan tengah ing Universitas Helsinki, konstruksi sing ngetrapake uga gaya neoklasik, lan Istana Dewan Negara, dibangun ing taun 1822 lan papan dununge Senat negara kasebut nganti dibangun Eduskunta, markas saiki.

Katedral Orpodok Uspenski

Iki minangka kuil gedhe liyane ing Helsinki lan mengko luwih cilik tinimbang Luteran Saint Nicholas. Sing dadi pejabat yaiku arsitek Rusia Alexey gornostaev, sing ngrancang adhedhasar seni Moskow abad kaping XNUMX. Sampeyan bakal narik kawigaten kanggo fasad bata abang lan liyane telulas kubah, sing makili Yesus Kristus lan rasul rolas.
Dununge ana ing sawijining bukit ing semenanjung Kratajanokka lan dianggep minangka greja Orthodoksi paling gedhe ing Eropa. Iki uga minangka salah sawijining monumen utama Helsinki. Kanggo menehi ide, sampeyan dikunjungi luwih saka setengah yuta turis saben taun.

Suomenlinna

Iki minangka salah sawijining simbol kutha Finlandia. Yaiku benteng pulau Iki dibangun ing abad kaping XNUMX minangka pertahanan kutha lan wis dinyatakake Warisan Donya dening UNESCO. Yen sampeyan pengin kenal luwih becik karo Helsinki, sampeyan kudu ngunjungi. Ing njero, sampeyan ora mung bakal nemokake trowongan, tembok lan dalan, nanging uga bar, restoran lan musium.
Wong-wong sing nyedhaki, bebas ngliwati kaya sing dikarepake. Nanging disaranake sampeyan tindakake rute biru, sing dadi pejabat resmi lan ditandhani karo sing tanggung jawab kanggo benteng kasebut. Iki luwih aman lan, uga duwe indikator poin sing paling menarik.

Foto Suomenlinna

Suomenlinna

Taman Sibelius

Dumunung ing wilayah Töölö lan ing pinggir segara, iku wilayah ijo paling populer ing Helsinki. Ing kono, sampeyan bakal kaget karo monumen kolosal sing didedikake kanggo pemain biola Finlandia Jean sibelius. Iki digawe saka 580 tabung baja sing, nalika angin nyemburake musik khusus.

Stasiun Rautatientori

Iki minangka akses utama menyang kutha liwat kereta api. Nanging ing ndhuwur kabeh, iku larang regane bangunan seni nouveau Iki diresmekake ing taun 1919. Dihias karo nada ijo, menara jam gedhe lan papat patung gedhe ing lawange utama katon apik.

Greja liyane

Ing Helsinki ana rong greja sing kepengin banget. Salah sijine yaiku Kampi Chapel of Silence, dununge ing Alun-Alun Narinkka. Dibangun saka kayu lan bentuke lonjong, nanging sing paling penting yaiku, ora ana swara sing ngajak sampeyan mundur.

Lan liyane yaiku greja temppeliaukio, interiore digali ing watu lan madhangi windows. Akustik sing luar biasa ndadekake cocog kanggo konser.

Museum

Ibukutha Finlandia uga nawakake akeh museum, sing luwih apik. Antarane yaiku Atheneum utawa museum seni klasik. Nduwe koleksi lukisan sing megah. Lan, minangka penasaran, kita bakal ngandhani manawa iki minangka galeri seni pertama sing duwe karya dening Van Gogh. Sing paling luar biasa yaiku dheweke tuku saka kolektor udakara udakara patang atus euro.

Bangunan Ateneum

Atheneum

Sampeyan uga kudu ngunjungi Museum Seni Kontemporer. Nanging, luwih asli yaiku dening Seurasaari, papan etnografi sing nuduhake kepiye kahanan urip wong Finlandia ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX; ing Nasional Finlandia, babagan sejarah negara; Desain y sing duwe kapal selam.

Kita kudu nyebutake kanthi kapisah kanggo Amos Rex, ing ngendi seni kontemporer uga dipamerake. Nanging sampeyan bakal nemokake orisinalitas liyane ing tampilan njaba. Kamar kasebut ing ngisor lemah lan siji-sijine sing katon yaiku cerobong asep gedhe sing bisa digunakake kanggo nyunarake lampu lan, sepisanan, sampeyan ora ngerti banget saka asale.

Blanja ing Helsinki

Ibukutha Finlandia ora murah. Nanging ing saben perjalanan, kita pengin nggawa memori. Ing wilayah taman Diana lan sekitar pusat blanja Forum sampeyan duwe akeh toko sing adol meh kabeh, wiwit saka mode nganti musik nganti produk artisan.

Wilayah sing komersial banget yaiku Avenue Esplendi, salah sawijining sing paling apik ing kutha iki amarga bangunan monumental lan mlaku-mlaku dawa. Uga duwe akeh toko lan kafe kanthi teras.

Nanging papan sing bakal nemokake souvenir paling akeh yaiku Pusat blanja Stockmann, ing kana ana kertu pos lan pisau sing digawe nganggo tanduk reindeer. Minangka penasaran, kita bakal ngandhani manawa sawetara department store disambungake karo terowongan supaya pelanggan ora metu ing njaba. Iki minangka prekara sing dihargai nalika musim adhem, yen adhem paling kepepet. Nanging, nyebutake kapisah kudu digawe ing pasar dalan.

Katedral Uspenski

Katedral Uspenski

Pasar

Yen sampeyan tekan Helsinki, sampeyan uga kudu ngerti babagan pasar sing populer lan nambah urip saben dinane kutha kasebut. Sing paling penting ing njobo ruangan yaiku para Kauppatori, sing dununge ana ing Plaza del Ayuntamiento, bangunan neoklasik sing apik.

Kajaba, sampeyan kudu ndeleng Pasar lawas, ing alun-alun sing padha nanging ditutupi. Dumunung ing bangunan abad kaping-XNUMX lan umume adol produk panganan. Soko sing luwih modern nanging asli banget yaiku dening Hakaniemi.

Saunas

Kita bisa ngandhani yen kegiatan favorit Finlandia yaiku sauna, sing diwenehake karo warga negara Nordik liyane kayata Suecia. Ditulis manawa ana siji kanggo saben telung pedunung ing negara kasebut. Ing Helsinki sampeyan duwe akeh banget lan uga kabeh jinis, wiwit saka asap tradisional nganti es. Lan, ing kutha, malah ana dina sauna, kanthi akses gratis kanggo kabeh wong. Dadi, yen sampeyan tekan Helsinki lan ora lunga menyang kana, perjalanan sampeyan bakal ora lengkap.

Sekitare Helsinki

Sampeyan uga bakal nemokake papan sing apik ing ibukutha Finlandia. Yaiku kedadeyane Taman alam Nuuksio lan Sipoonkorpi. Uga cukup cedhak Turku, ibukutha lawas negara, ing ngendi sampeyan kudu ndeleng kastil abad kaping XNUMX sing luar biasa.

Kanggo bagean kasebut, pusat sejarah ing Rauma, digawe saka omah kayu lawas lan omah mewah, yaiku Warisan Donya. Lan, yen sampeyan lelungan menyang Helsinki nalika musim panas, kutha pantai kasebut Pori. Pungkasane, kanggo bocah cilik, sampeyan duwe Jagad Moomin, taman hiburan sing dadi cradle saka mumins, troll Skandinavia sing lucu.

Bèntèng Turku

Bèntèng Turku

Cuaca ing ibukutha Finlandia

Helsinki nampilake a iklim bawana lembab. Winters adhem adhem banget, amarga pengaruh saka Laut Baltik lan Teluk, ora adhem kaya ing kutha-kutha liyane ing garis lintang sing padha. Ing kahanan apa wae, gampang tekan -5 derajat Celcius lan uga nganti pirang-pirang minggu saben taun -20.

Kajaba iku, sampeyan kudu eling yen, sajrone musim salju sing apik, dina kurang saka enem jam. Kosok baline, ing musim panas nganti sangang dina sangang suryo srengenge saben dina. Suhu ing musim pungkasan iki nyenengake, antara 19 lan 21 derajat. Amarga kabeh sebab iki, tanggal paling apik kanggo lelungan menyang Helsinki diwenehake ing wulan Juli, Agustus lan September.

Gastronomi Helsinki

Masakan Finlandia umume lan Helsinki utamane ora beda karo masakan kita kaya sing dipikirake. Ora ana iwak asap utawa rebus utawa daging hiu sing difermentasi. Iku luwih enak tinimbang kabeh.
El Reno nduweni peran penting ing gastronomi Helsinki. Rong masakan khas dheweke yaiku Poronkastys, rebusan daging saka kewan iki diiringi kentang tumbuk lan selai blueberry. Lan Poronkeli, sing disiapake saka basa reindeer.

Ing sisih liyane, smorgasbord Iki bakal padha karo hors horsen. Nanging, saliyane kanggo iwak, charcuterie lan daging, duwe sayuran lan salad. Kajaba iku, padha karo empanadas kita yaiku koyok, roti rai sing diiseni iwak utawa kentang, lan lihapiirakka, sing isine campuran daging cincang, bawang bombay, acar lan mustar.

Dene roti kasebut, rye paling unggul, sing digawe adonan asem. Lan, babagan panganan cuci mulut, kayu manis utawa korvapuusti Lan mustikkapiirakka, yaiku pie blueberry.

Kanggo cemilan, pedunung Helsinki meh kecanduan minuman keras uyah utawa salmiakki wis karjalan, sawetara jajan tepung lan beras utawa kentang. Lan, kanggo ngombe, ing piama, susu fermentasi sing bakal disenengi. Kanggo bagean kasebut, banyune apik banget ing negara kasebut. Nanging, sanajan saka tap, dheweke bakal ngisi daya sampeyan. Mesthi wae, udakara regane udakara seket euro sen. Lan alkohol larang, kajaba jinis bir sing meh ora ngemot.

Trem ing Helsinki

Trem Helsinki

Cara ngubengi ibukutha Finlandia

Kanggo mlebu Helsinki saka bandara, sampeyan duwe garis saka maskapai Finnair sing nggawa sampeyan udakara setengah jam lan tiketane udakara pitung euro. Gulung sampeyan menyang stasiun sepur.

Sawise diinstal, sampeyan pengin ngerti manawa kutha kasebut duwe sistem transportasi umum sing apik banget, mula gampang bisa ngubengi kutha. Ana nomer apik saka jalur bis sing nyambungake kabeh kutha lan beroperasi wiwit esuk nganti jam 12 bengi.

Ana uga sing bis turis sing nggawe tur kutha meh rong jam. Kajaba iku, duwe baris efektif metro sing nyambung sisih wétan kutha karo tengah lan a ferry sing bakal nggawa sampeyan menyang Suomenlinna.

Nanging sarana transportasi sing paling umum ing Helsinki yaiku trem. Kasunyatane, iki minangka cara favorit Helsinguin kanggo ngubengi. Ana telulas garis sing ngubengi jam 5.45 esuk lan 12 wengi ngubungake kabeh lingkungan kutha.

Minangka kesimpulan, Helsinki pancen hebat dingerteni kanggo wong Kulon. Nanging akeh sing bisa ditawakake: akeh tugu lan museum sing luar biasa, gastronomi beda karo kita, nanging uga enak lan adat istiadat sing bakal ngejutake sampeyan. Apa sampeyan wani ngunjungi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*