Kit slamet ing perjalanan sampeyan: Apa sing ora bisa sampeyan kejawab

Bocah wadon nganggo koper

Nalika siyap lelungan, duwe kabeh sekutu sing dibutuhake wiwit kaping pisanan supaya petualangan sing sukses perlu banget. Nanging, luwih saka sepisan kita kangen "barang" sing wis kasep banget. Untunge kita kit kaslametané ing perjalanan sampeyan dheweke bakal dadi kanca sekutu sing paling apik. Apa sampeyan duwe pena lan kertas sing gampang digunakake? Evernote? Kita miwiti!

Dokumentasi kanthi urutan

Paspor

Saben lelungan diwiwiti karo dokumentasi, sanajan sadurunge tuku tiket. Amarga yen sampeyan paspor Wis kadaluwarsa lan sampeyan ora ngerti, apa sampeyan bisa mabur? Kita ora wedi. Apa sampeyan wis mriksa rega kasebut visa? Yen sampeyan bisa tuku kanthi online utawa nalika teka ing bandara? Yen sampeyan butuh a ijin transit umpamane, lelungan saka Madrid menyang Medellín liwat Miami? Duwe paspor lan visa sadurunge nindakake apa-apa penting nalika miwiti petualangan.

Vaksinasi

Jarum suntik lan vaksin

Sanajan ora luwih penting kanggo vaksinasi nalika lelungan menyang negara tartamtu, mriksa endi sing wajib miturut tujuan sing penting. Priksa vaksin negara sing cocog, bukak pusat vaksinasi sanalika bisa (ora ngenteni ing menit pungkasan) lan lelungan tanpa kudu kuwatir nemoni nyamuk ing Afrika ing wektu sing paling ora dikarepake.

Data seluler nalika teka ing bandara tujuan

Kertu data seluler

"Nerd. Aku mung nggunakake Internet nalika nyambung menyang Wi-Fi hotel ». Ya, ya ... Ing jagad sing ideal, tanpa teknologi anyar sabisa-bisa nalika lelungan bakal dadi perkara sing paling becik, nanging kaya ora utawa ora, kita bakal saya kaiket karo awan. Darurat kulawarga liwat WhatsApp, peta online, tips lelunganlsp. . . Kita pengin ngerti kabeh ing wektu sing tepat lan, mula akeh wong sing entuk Kertu SIM karo data (ora luwih saka 15 euro kanggo negara-negara kaya Kolombia utawa Sri Lanka), sing bakal ngidini sampeyan browsing Internet sawayah-wayah.

Pangisi daya seluler portabel

kertu ponsel

Nalika lelungan, sampeyan bakal rumangsa yen batere seluler wis mudhun luwih cepet tinimbang biasane. Lan ora nggumunake: Sampeyan wis ngunggah 20 foto menyang Instagram, sampeyan ora mandheg nggunakake WhatsApp, takon tips lan ndownload aplikasi lelungan anyar. Saran kita? Goleki unit pangisi daya portebel lan sampeyan bisa ngisi ponsel saka bis sing ilang ing pegunungan Bolivia utawa ing kuil paling dhuwur ing Nepal tanpa kudu takon ing kabeh bar yen sampeyan bisa nyambung. Saka rincian cilik sing bisa dietung.

Banyu botol lan kacang-kacangan

banyu botol

Yen sampeyan lelungan menyang negara sing beda banget karo sampeyan, delengen India, Kuba utawa Afrika Selatan, mung kanggo sawetara conto, yen duwe banyu botol iku penting ora mung yen kita kepengin ngalami gangguan pencernaan saka banyu lokal, nanging uga hidrat sawayah-wayah nalika lelungan. Ing wektu sing padha, coba nggawa kanthong woh-wohan sing garing, apa sing kenari utawa kacang, amarga meh ora entuk papan lan menehi energi saben wayah, luwih-luwih sawise lelungan dawa liwat Atlas Maroko.

Serum

serum

Mbok, ing papan sing paling ora dikarepake, nasi karo pitik bakal nggawa sampeyan menyang kamar mandi sing sampeyan budhal nem jam mengko. Ngatur kontrol ing panganan ing negara manca lan efek ora mesthi dadi tugas sing gampang, mula beda-beda Serum sachet kanggo dicampur karo banyu botol Iki bakal dadi sing paling apik nalika hidrat lan ngisi daya maneh tanpa kudu terus tuku Aquarius.

Kabinet obat cilik

kabinet obat

Saliyane amplop serum sing kasebut ing ndhuwur, duwe kit sepindah cilik ing koper sampeyan bakal penting nalika ngadhepi macem-macem alangan sing bakal ana. Sengat, episode diare ... apa wae bisa kedadeyan. Kanggo nindakake iki, entuk Ibuprofen, kasa, betadine, panahan rasa sakit, Fortasec kanggo diare, obat serangga, lan antihistamin supaya tetep tenang amarga kit slamet paling apik ing perjalanan sampeyan. Sampeyan ora bakal ngerti kapan sampeyan butuh.

Kertu tanpa komisi

Ing taun-taun pungkasan, wis ana akeh perusahaan sing ngluncurake kertu sing dirancang khusus kanggo para plancong sing pengin ngindhari komisi ing tujuan sing anyar. Contone kayata Bnext, ngidini sampeyan nggandhengake akun bank menyang akun Bnext, mindhah kabeh dhuwit sing dibutuhake lan mbatalake saka ATM ing jagad iki, lan priksa manawa komisi bali menyang sampeyan sajrone sawetara menit. Jenius sing ngidini kita ngindhari biaya tambahan sing bisa sampeyan ajrih nalika bali saka plancongan.

Sepatu sing nyenengake

Sepatu gunung

Sajrone plancongan, sampeyan mesthi bakal mlaku-mlaku sajrone mlaku-mlaku. Apa nganti katedral kasebut, liwat pusat bersejarah Paris, pegunungan China utawa pantai Filipina. Kahanan beda karo urip saben dinane sing mbutuhake sekutu minangka prelu kaya sepatu sing apik nalika totoan kanthi nyenengake. Band-Aids uga ora bakal ilang.

Pandhuan lelungan

pandhuan lelungan

Saliyane artikel iki sing kudu menehi bookmark, ana macem-macem situs web sing bisa entuk informasi babagan tujuan. Nanging, kita terus menehi taruhan babagan pedoman seumur hidup minangka cara supaya tetep anyar, duwe papan lan papan utama sing utama utawa tilak, malah luwih apik, rute sing ora mesthi ditetepake kanthi lengkap nganti tekan tujuan sing dituju. Sekutu sing bisa diremehake saka kit slamet ing perjalanan sampeyan.

Buku tulis

notebook travel

Nalika lelungan, donya anyar bakal mbukak sadurunge, lan emosi anyar sing bisa nggawe refleksi awake dhewe luwih gedhe. Buku tulis sing apik dadi kanvas sing paling apik kanggo njupuk kabeh perasaan kasebut, kanthi kekuwatan nulis pembebasan sing bakal bisa dialami maneh nalika pirang-pirang taun, kita nemokake maneh apa sing kita tulis Yen sampeyan luwih milih gambar, notebook ilustrasi dadi gaya paling anyar sing wis nyapu jaringan sosial lan ngidini sampeyan nggawa seniman ing skenario paling apik.

Apa sampeyan wis siyap kit slamet ing plancongan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*