Kastil Bran

Kunjungan menyang Kastil Bran

El kraton bran Bèntèng iki dununge ing Romania. Sejatine akeh wong sing ngarani 'Kastil Dracula'. Amarga alasan kasebut, iki minangka salah sawijining turis sing paling akeh dibukak, turis teka saka kabeh penjuru dunya kanggo ngujo kaendahan abad pertengahan lan sapuan sing surem.

Tanpa mangu-mangu, iki wis dadi monumen nasional, mula dina iki kita bakal nemokake kabeh legenda lan data sing disenengi sing migunani, sadurunge miwiti lelungan. Apa sampeyan pengin mlebu lingkungan crita lawas lan medeni?

Carane njaluk menyang Kastil Bran

Sampeyan kudu ujar manawa Kastil Bran dununge cedhak banget karo Brasov, ing Tranvania. Cara paling gampang yaiku mangkat saka Bukares menyang Brasov. Sampeyan bisa mbukak dalan gedhe banjur liwat dalan regional kurang saka 3 jam. Sampeyan uga duwe sepur lan bis, sanajan perjalanan sampeyan bakal luwih suwe.

  • Jalur bis: Bukares-Sinaia-Predeal lan Brasov. Sanajan sampeyan uga duwe kamungkinan kanggo milih Bukares-Brasov-Sighisoara lan Targu Mures.

Sawise tekan Brasov, sampeyan kudu numpak bis anyar sing arep menyang Bran. Sampeyan ora kudu ngenteni suwe amarga saben setengah jam bakal kliwat siji yen dina kerja. Ing akhir minggu, dheweke bakal saben jam.

Bèntèng Bran

Sejarah kastil Bran

Udakara taun 1212 benteng dibangun dening para ksatria 'Ordo Teutonik'. Bèntèng iki diangkat ing tapel wates antara Transylvania lan Wallachia. Ora patiya wiyar, nanging duwe gaya arsitektur sing khas. Amarga lumaku wektu, kemunduran cukup akeh, mula struktur sing saiki dingerteni ditindakake kanthi prentah saka Luis I saka Hongaria.

Aku pengin papan kasebut kanggo ngrampungake fungsi pertahanan, sanajan kudu dielingi manawa kastil iki ora ngalami rampasan. Mungkin iki minangka sebab utama konservasi sing apik. Nalika kutha Brasov dadi bagean saka Romania, mula diputusake bakal dadi Ratu Marie. Bakal dadi omah musim panas lan amarga dheweke seneng banget dekorasi, dheweke menehi tampilan anyar. Ing taun 1920, dheweke ngalami reformasi maneh, nanging sejatine dheweke ora ngowahi estetika awal. Tangga mung ditambahake kanggo akses, listrik lan banyu mili sing luwih apik.

Jam Kastil Bran

Inspirasi lan legenda Count Dracula

Ana akeh sing teka ing papan iki, kanthi ujar manawa minangka papan dununge Count Dracula sing misuwur. Kabeh mau amarga Bram Stoker diilhami dening Vlad Dracula kanggo karakter Dracula sampeyan. Vlad minangka pangeran Wallachia, sing dununge ana ing sisih kidul Rumania. Ditulis babagan dheweke manawa dheweke sadis uga kepengin getih. Dheweke dijuluki "impantor", amarga cara mateni. Dheweke pancen angel lan sengit marang wong sing ngapusi kaya culika utawa nyolong.

Vlad seneng ndeleng para korbane alon-alon mati amarga lara. Saka ing kana teka ing inspirasi kanggo Stocker, kanggo wong sing kepengin getih lan kanggo wilayah sing dipindhah. Nanging ora ana cathetan yen dheweke urip ing Kastil Bran. Bener, sawetara kesaksian njamin manawa dheweke mung sawetara dina, ing pakunjaran sing padha. Dadi kabeh liyane sing kita ngerti babagan film utawa buku Dracula iku legenda.

Bèntèng Dracula

Interioré kastil

Tanpa mangu-mangu, kaendahan ana, ora preduli ing endi wae sampeyan ndeleng papan kaya iki. Nanging saliyane ing wilayah sing dhuwur, diubengi vegetasi, interiore uga akeh misteri sing bakal dikandhani. Cacah nganggo siji plataran tengah saka ngendi sampeyan bisa ngakses ruangan liyane.

Ing tangan siji, ana Kamar Chancery ing prabotan Renaissance dheweke bakal nampani sampeyan. Ora diraguhi, furnitur kasebut lan karya seni uga bakal ana sajrone tur. Malah barang-barang pribadi kaya makutha kulawarga kerajaan. Iki uga dipérang dadi pirang-pirang kamar turu, ruang musik lan mesthine siji kanggo Bram Stocker.

Entrance to Bran Castle

Shcedule lan rega

  • Jadwal: Saka tanggal 1 April nganti 30 September, sampeyan bisa ngunjungi Kastil Bran ing dina Senin wiwit jam 12:00 nganti 18:00. Nalika minggu liyane sampeyan bisa nindakake wiwit 9:00 esuk nganti 18:00.
  • Prices: Kanggo babagan 9 euro sampeyan bakal duwe lawang kastil. Sing luwih saka 65 bakal mlebu ing tengah. Uga ana diskon kanggo siswa. Sampeyan uga bakal nemokake tur kanthi pandhuan ing pirang-pirang basa, sing bakal sampurna kanggo nemokake kabeh rahasia ing papan kaya iki.

Data kapentingan

Yen sampeyan pengin turu ing sekitar kastil, luwih becik milih Brasov, amarga luwih akeh pilihan sing bisa ditemokake. Mung 10 menit saka kutha, sampeyan bakal nemokake papan sing murah kanggo nginep ing wayah wengi. Saliyane, yen sampeyan arep tampil foto kanggo keperluan pribadi, mula ora ana masalah. Nanging yen gambar kasebut duwe tujuan profesional liyane, sampeyan kudu mlebu kontrak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Andrey Golubhog ngandika

    ___123___Kastil Biru - Kunjungan legendaris menyang Kastil Dracula___123___