Madagaskar

Madagascar minangka sawijining pulau sing amba sing ana ing Samodra India lan pasisir kidul wetan Afrika. Kanthi jaman kolonial Portugis pisanan lan mengko Prancis, dheweke entuk kamardikan ing taun 1960. Nalika dipikirake, kita bisa mbayangake sawijining pulau sing kebak alas baobab lan dipanggoni dening grapyak lemur.

Lan akeh prekara iki, nanging Madagaskar ngalami deforestasi parah ing pirang-pirang dekade kepungkur. Nanging, salah sawijining obyek wisata sing apik terus taman alam sing nyakup meh kabeh negara lan duwe wilayah sing prawan sing mung bisa diakses kanthi pandhuan resmi. Larang regane pantai lan rame kutha lengkapake tawaran Madagascar kanggo sampeyan. Yen sampeyan pengin ngerti, kita ngajak sampeyan terus maca.

Apa sing kudu dideleng ing Madagaskar

Rada luwih gedhe tinimbang Spanyol, bedane sifat interior sing apik banget lan pantai sing apik yaiku salah sawijining ciri khas Madagaskar. Kita bakal miwiti ngomong karo sampeyan babagan taman nasional banjur kutha-kuthane.

Cadangan Anja

Kira-kira patang hektar, cadangan iki minangka asil saka inisiatif wong Malagasi lokal, sing tanggung jawab ngatur ing lestari. Dheweke nindakake umume kanggo ngirit populasi lemur. Nyatane, yen sampeyan pengin ndeleng kewan iki, salah sijine simbol negaraCadangan Anja minangka papan sing paling apik, amarga udakara udakara patang atus.

Taman Nasional Tsingy de Bemaraha

Dumunung ing Wilayah Melaki saka Madagascar, yaiku Warisan Donya. Ing wong cilik Iki minangka permukaan karst dataran tinggi sing akeh gua lan celah sing disebabake banyu soko njero lemah.

Mula, kunjungan sampeyan ing taman iki bakal ngidini sampeyan ndeleng formasi parang, jurang lan jurang sing unik ing jagad iki. Sampeyan bisa ngatasi siji liwat ferrata Nanging, sawetara kesulitan amarga duwe bagean horisontal lan vertikal, uga platform sing digantung.

Tsingy de Bemahara Park

Taman Alam Tsingy de Bemahara

Sampeyan uga bisa tur ing Kali Tsiribihina ing prau tradisional sing unik. Sampeyan bisa nyewa ing ibukutha negara, Antananarivo, nanging uga ing kutha myandrivazo, ing endi perjalanan diwiwiti.

Taman Nasional Isalo, kepengin weruh liyane ing Madagaskar

Yen sampeyan wis ngunjungi Grand Canyon ing Colorado, sampeyan bisa nemokake apa sing bakal ditemokake ing taman iki. Nanging, aja ngarepake warna abang utawa kurang ijo. Saliyane, sampeyan bakal nemokake canyon gedhe kanthi spesies tanduran endemik lan, mesthi uga lemur.

Sampeyan ora bakal bisa (utawa uga menehi saran) kanggo ngunjungi dhewe. Sampeyan kudu nyewa Pandhuan lokal ing kutha cedhak saka Ranohira. Lan tur taman kasebut bisa bertahan sawetara jam nganti pirang-pirang dina.

Taman Nasional Andasibé-Mantadia

Wis cedhak banget karo Antananarivo lan mulane asring dikunjungi wong Malagasi. Wis meh limalas ewu hektar alas lembab lan kanthi kekayaan kembang sing gedhe tenan. Nanging daya tarik utamane yaiku ing kana sampeyan bisa ndeleng spesies lemur paling gedhe: sing diarani indri-indri, sing dawane tekan nganti pitung puluh sentimeter lan bobote sepuluh kilogram.

Taman nasional liyane sing bisa dideleng ing Madagaskar

Supaya ora fokus ing taman lan bisa menehi informasi luwih lengkap babagan riko menyang Madagaskar, kita bakal ngringkes ruang alam liyane sing bisa dideleng ing pulau kasebut. Contone, dheweke Taman Nasional Andringitra, kanthi pegunungan sing watu sing sampurna kanggo nanjak, lan siji karo Ranomafana, mung siji ing Pring emas, spesies lemur liyane.

Taman Andrigitra

Taman Nasional Andrigitra

Pulo Madagaskar

Kaya sing sampeyan ngerteni, negara Afrika minangka pulau gedhe, nanging uga duwe sawetara pulau cilik sing kudu dikunjungi. Iki kedadeyane sakatia, Mandani o Tanikely, nanging loro sing paling penting lan wisata yaiku Nosy Be lan Sainte Marie.

Pulau Be Iki minangka pulau sing duwe kawah vulkanik ing endi tlaga sing apik. Akeh sing dikuwasani Cagar Alam Lokobe ing endi spesies bunglon lan salah sawijining kodhok sing paling cilik ing donya: Stumpffia Pigmaea. Nanging ing ndhuwur kabeh, pulau iki minangka salah sawijining tujuan wisata paling penting ing Madagaskar pesisir apik banget.

Ing sisih liyane, Sainte marie uga nduwe wilayah berpasir lan jalur hiking sing apik. Nanging salah sawijining obyek wisata yaiku ing kutha sing paling penting, Ambodifotatra: yaiku greja Santa Maria, sing pertama dibangun ing Madagaskar wiwit tanggal 1857.

Antananarivo, ibukutha Madagaskar

Sawise lelungan liwat keajaiban alam ing Madagaskar, saiki kita bakal ngerti kutha-kutha utamane. Antananarivo minangka ibukutha lan dununge ana ing tengah-tengah negara. Kanggo ngunjungi, disaranake sampeyan golek pandhuan amarga wilayah kasebut mbebayani.

Ing, sampeyan bisa ndeleng ing kraton ratu rova, yaiku rekonstruksi. Sing lawas minangka bagean saka set sing dibakar ing taun 1995. Nanging luwih becik sampeyan nganggo manawa ngerti sejarahe Kerajaan Imerina Utawa, kanthi tembung liya, saka Madagaskar pra-kolonial.

Sampeyan uga bisa ndeleng ing Kraton Andafiavaratra, konstruksi barok saiki diowahi dadi Museum bersejarah. Kaloro bangunan kasebut ana ing bagean lawas ing Antananarivo, ing endi omah-omah aneh liyane akeh.

Antananarivo, ibukutha

Antananarivo

Kanggo bagean, sing Kemerdekaan Avenue Minangka dalan utama kutha lan ing kana sampeyan bakal bisa ndeleng akeh omah gaya kolonial. Diwiwiti ing cantik Stasiun sepur Soroano lan sampeyan uga bisa ndeleng ing Istana Presiden.

Sing luwih khas yaiku Pasar Anakely, ing ngendi sampeyan bisa nyedhot urip saben dinane lan nemokake kabeh jinis produk, wiwit panganan nganti kerajinan. Pungkasan, sampeyan bisa bukak ing Antananarivo ing Katedral, dibangun ing taun 1873 lan uga Sendhang Anasoy, Ponggawa lan ing pulau tengah sing sampeyan bakal weruh monumen kanggo wong-wong sing tilar donya ing perang. Danau iki ana ing wilayah sing aman, mula kudu ana care.

Antsiranana

Telpon Diego Suarez Nganti saiki, kutha iki ing sisih lor negara kasebut minangka salah sawijining plabuhan utama. Sing ana ing kutha iki dununge ana ing teluk sing luar biasa Roti saka gula, pulau cilik sing dijenengi mirip karo gunung Rio de Janeiro. Nanging, ing ndhuwur kabeh, Antsiranana misuwur amarga kosmopolitanisme lan warisan budaya sing luar biasa bangunan kolonial Prancis.

Toamasina

Kira-kira rong atus ewu jiwa penduduk, dadi plabuhan utama negara kasebut. Dheweke tansaya gedhe nalika jaman kerajaan Radama IIng pertengahan abad kesembilan belas, karakter nistha sing nggunakake kutha kasebut minangka titik budhal kanggo para abdi sing dheweke dagang. Kejaba pasar jalanan sing padhet, kayata ing Bazary Be, ora akeh sing bisa ditawakake. Amarga pesisirane apik banget nanging umume akeh sing nglarang nglarang amarga polusi lan hiu.

Morondava

Nanging, sampeyan luwih becik menehi saran supaya sampeyan teka ing kutha cilik iki. Ana yen sampeyan bakal nemokake Pantai apik banget ing endi adus lan olahraga olahraga kayata kayak. Nanging, sing paling penting, amarga iku papan sing bisa ditonton kanthi spektakuler Avenue Baobabs. Minangka jalur dawa sing disalurake karo pirang-pirang wit jinis iki, kepengin banget ngerti bentuk lan dhuwure.

Avenue Baobab

Avenue Baobabs

Pay manungsa waé khusus kanggo baobab ing katresnan, rong spesimen sing wis tuwuh magepokan. Kepiye uga, dheweke duwe ayu legenda lokal. Iki ujar manawa dheweke nggawe wong enom loro saka macem-macem desa sing padha tresna lan njaluk marang dewa supaya tetep bebarengan.

Apa wektu paling tepat kanggo sampeyan menyang Madagaskar

Sanajan negara Afrika duwe macem-macem iklim amarga ukurane, umume, wulan paling adhem yaiku Juli lan Agustus, dene sing paling panas yaiku Januari, Februari lan Maret. Elinga yen posisi geografis tegese stasiun disebar kanthi cara sing beda tinimbang ing Spanyol.

Nanging, wulan sing luwih anget cocog karo musim udan lan siklon, mula sampeyan ora kasengsem lelungan tanggal kasebut. Saran supaya sampeyan teka ing Madagaskar antarane Mei lan Oktober. Suhu, sanajan wayah musim salju, sithik lan nyenengake sithik sithik udan.

Apa sing bakal dipangan ing Madagaskar

Gastronomi ing pulau Afrika duwe bahan dhasar: sega. Supaya katon ing kabeh panganan ing wayah awan, kalebu sarapan. Kajaba iku, dikombinasikake karo meh kabeh: sayuran, daging, iwak lan uga woh-wohan kayata klapa.

Sing sabenere unggah-ungguh sajian khas kanggo wong Malagasi yaiku sega karo zebu. Bovid iki uga dadi daging utama ing Madagaskar, sanajan uga akeh pitik sing dipangan. Nyatane, yen nawakake sampeyan akoho s lan voanio Yaiku beras karo pitik lan klapa. Iki uga khas ing wilayah pesisir iwak ing saos klapa. Ing tangan liyane ing foza s lan henakisoa Yaiku daging babi goreng karo sega.

Ing sisih liyane, amalone yaiku welut nganggo daging babi; lasopi yaiku duduh kaldu sayuran; ing sesika Iki minangka sosis getih asli sing disajikake, kanthi pari, kacang buncis lan ravitoto digawe karo singkong remuk lan diiringi daging zebu utawa daging babi.

Diego Suarez

Antsiranana

Babagan panganan cuci mulut, mofo gas lan mokari Iki kalebu jinis pancake beras lan koba Yaiku kue sing ana glepung beras, madu, kacang lan pistachios. Pungkasane, sampeyan duwe loro ombenan khas. Ranon'ampago Digawe karo beras sing nemplek ing wajan nalika masak lan atur rhum Iki minangka rum ing pulo kasebut, sing nduweni vanili lan madu.

Cara menyang Madagaskar

Bandara utama ing negara kasebut yaiku Antananarivo nanging uga internasional sing Pulau Be. Banjur ana lapangan udara liyane ing kutha kaya Toamasina, nanging mung duwe penerbangan internal.

Sawise ing Madagaskar, sampeyan kudu eling yen lelungan ora gampang. Dalane sithik lan kondhang kurang. Senadyan mangkono, transportasi unggulan ing pulo kasebut kanggo lelungan adoh diarani taksi-brousse. Yaiku jinis van utawa minibus sing kudu dituduhake karo penumpang liyane. Elinga yen rute kasebut dawa lan abot, mula sampeyan bakal duwe wektu kanggo ketemu karo wong Malagasi sing apik.

Uga ana sepur. Sing paling khas yaiku sing diarani Sepur Alas, sing nggawe perjalanan saka dataran tinggi menyang pesisir. Tur kasebut digawe dening konvoi lawas lan ora nyaman sing butuh luwih saka pitung jam sajrone lelungan kurang saka rong atus kilometer. Nanging, pengalaman kasebut ora bisa dilalekake kanggo kontak karo penduduk asli lan kanggo Pemandangan sing apik banget Apa sing ditawakake.

Pungkasane, kanggo pindhah ing kutha-kutha utama, sampeyan duwe poso poso, sing padha karo sing misuwur becak saka India lan negara-negara Asia liyane.

Ing kesimpulan, lelungan menyang Madagaskar bakal dadi a pengalaman ora iso lali. Sampeyan bakal weruh lanskap sing apik, sawetara sing unik ing jagad iki, sampeyan bakal ngerti kutha sing akeh pedunung, sampeyan bakal seneng gastronomi sing enak, lan sampeyan bakal melu budaya liyane. Sanajan ana kabeh, kita menehi saran supaya sampeyan njupuk pancegahan babagan keamanan sampeyan amarga pulau Afrika ora sepi kaya mestine.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*