Menara Petronas Kuala Lumpur: Saka Dhuwur Malaysia

Menara Petronas ing Kuala Lumpur

cunt Dhuwur 452 meter, sinten bangunan paling dhuwur ing saindenging jagad antara taun 1998 nganti 2003 terus dadi salah sawijining ikon gedhe saka Kuala Lumpur, kutha paling gedhe ing Malaysia. Daya tarik sing negesake penyebaran raksasa Malaysia ing endi inovasi luwih penting tinimbang kabeh perkara liyane. Apa sampeyan pengin ndeleng salah sawijining kutha sing paling padhang ing Asia saka ketinggian Menara Petronas ing Kuala Lumpur?

Riwayat ringkes Menara Petronas

Menara Petronas nalika maghrib

Ing wiwitan taun 90an, lan nalika tekane milenium anyar, kutha sing paling mewah ing Malaysia mbutuhake ikon sing makili kemenangan ing bawana Asia. Mangkene tugas nggawe bangunan paling dhuwur ing jagad iki ditrapake dening arsitek Argentina Cesar PellAku, sing dadi panguwasa ngedegake loro menara gaya Potsmodern sing konstruksi diwiwiti tanggal 1 Maret 1993 sawise tes tanpa kendhat adhedhasar ide loro menara gedhe sing kudu dirampungake sajrone nem taun.

Membangun utamane nganggo bahan kayata baja, beton lan aluminium, menara digawe kanggo ngurmati budaya Islam sing didhukung dening tanduran sing mbentuk Star Solomon, utawa Wolung Bintang Pancing, motif geometris sing digunakake utamane sajrone dominasi Al-Andalus ing konstruksi Mediterania. Kanthi cara iki, bangunan kasebut didegake saka wolung poin sing netepake tampilan arsitektur iki kanggo formasi sing digunakake nganti saiki 2000 wong kerja 24 jam saben dina kanthi beda. Tujuane?: Mbangun tanduran anyar saben patang dina.

Mangkene nalika tanggal 1 Maret 1998, Menara Petronas diresmekake ing Kuala Lumpur kanthi lantai 88 lan dhuwure 452 meter, ukuran sing ngluwihi Menara Willis ing Chicago minangka bangunan paling dhuwur ing donya, nanging, ing tangan liyane, Menara kasebut diungkuli Menara Taipei, ing ibukutha Taiwan, ing taun 2003.

Serikat karo jembatan kaca, sing misuwur Jembatan langit, sing nyambungake lantai 41 lan 42, Menara Petronas minangka salah sawijining prestasi arsitektur sing paling penting ing donya amarga karakteristik ing ngisor iki:

  • 32 ewu jendhela sing nutupi facade bangunan.
  • 76 elevator total dipérang dadi 38 saben menara.
  • Jembar area 395 ewu meter persegi.
  • 88 jubin nyebrang Skybridge ing lantai 41 lan 42.
  • 258 kolom total disebarake ing saindenging bangunan.
  • Nganti 32 kiosk.
  • 183 jedhing total nyebar ing loro bangunan kasebut.

Ikon kanggo nindakake kegiyatan sing beda-beda sing tujuane utamane yaiku ngapresiasi sensasi dhuwure lan keagungan bangunan sing diabadikan ing film kayata Trap, karo Sean Connery lan Catherine Zeta Jones.

Apa sing kudu ditindakake ing Menara Petronas

Air mancur warna ing Pusat Perbelanjaan Suria

Menehi, Menara Petronas minangka bangunan sing ngematake kabeh pengunjung, sanajan lawang kompleks kasebut bisa uga bingung, amarga ing lereng kasebut Pusat Perbelanjaan Suria KLCC. Sawise mlebu ing lobi ruang paling ngisor ing endi karcis didol, kabeh barang kudu dijaluk sadurunge ngakses sudut pandang.

Yen sampeyan mlaku ing lift, sampeyan ora mung bakal bisa nemu sensasi nyebrang saka siji menara liyane menyang dalan kasebut Skybridge dununge 170 meter dhuwur, nanging uga katon metu Observatorium lantai 84 ngidini sampeyan entuk sawetara sing paling apik ing Kuala Lumpur.

Rega tiket menyang Menara Petronas kanggo wong diwasa yaiku 25.50 euro, nalika bocah umur 3 nganti 12 taun mbayar 13 euro lan bocah ing sangisore 3 akses gratis.

ing jadwal kanggo ngunjungi Menara Petronas Wiwit dina Selasa nganti Minggu, amarga dina Senen dheweke ditutup kanggo umum. Akses bisa diwiwiti jam 9 esuk nganti 9 wengi, sanajan dina Jumuah ditutup jam 13:00 sore lan 14:30 sore. Akses terakhir menyang menara diijini jam 20:30 wengi.

Yen sampeyan luwih seneng ora ngakses Menara Petronas, ing sakiwa tengene macem-macem acara dianakake sing bisa sampeyan nikmati nalika ngujo bangunan sing apik banget. Contone, saben wengi jam 20:00, 21:00 lan 22:00. pertunjukan ringan ing sekitar telaga Suria Shopping Center, acara sing ngidini sampeyan nikmati swasana santai nalika tampilan ilang ing Menara Petronas sing padhang. Yen ora, sampeyan bisa terus menyang Skybar of the Traders Hotel kanggo nedha bengi utawa ngombe nalika ndeleng bangunan sing apik.

Beyond Kuala Lumpur: apa sing bakal katon ing Kuala Lumpur

India Sithik ing Kuala Lumpur

Sanajan Menara Petronas minangka salah sawijining Objek wisata sing apik ing Kuala LumpurIng ibukutha Malaysia, ana macem-macem kegiyatan sing bisa sampeyan lakoni, salah sawijine nalika mampir (kutha kasebut minangka salah sawijining bintang penerbangan sing mandheg) utawa nginep suwene 3-4 dina sadurunge terus nemokake negara liyane.

Salah sawijining obyek wisata sing apik ing Kuala Lumpur mesthi wae Chinatown, salah sawijining Chinatowns paling gedhe ing Asia, ing ngendi kios-kios dalan, kuil warna utawa toko-toko ing Jalan Petaling nyelehake kita ing mikrokosmos Asia sing unik.

Lingkungan tematik liyane sing bisa sampeyan lakoni yaiku Little India, lingkungan sing ana ing wilayah Brickfields. Papan kanthi aroma kari lan cendana ing endi sampeyan bisa seneng karo toko utawa kuil sing warna-warni diapit karo patung-patung khas sing asale ana ing ngarsane akeh wong India sing digawa Kekaisaran Inggris saka koloni kanggo mbantu pambangunan kutha. Gema sejarah sing penting banget ing bidang kayata Alun-alun Merdeka, utawa Alun-Alun Kemerdekaan, papan ing panji-panji Malaysia ngganti Inggris Raya sawise ngumumake kamardikan tanggal 31 Agustus 1957.

Episentrum budaya sing wis ana ing kutha kasebut pirang-pirang taun, Kuala Lumpur nambahake filter India lan Cina kanggo gaya Muslim sing muncul ing Masjid Negara, utawa Masjid Nasional. Papan sing cocog kanggo Sewu Siji Wengi mbukak kanggo umum lan adhedhasar prinsip arsitektur sing padha karo Menara Petronas, uga didhukung kanthi wujud geometris Bintang Wolung Pancing.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Kuala Lumpur minangka kutha sing cocog kanggo ngerteni jagad lan ngerteni sejarah bawana Asia ing endi pengaruh barat utawa konsolidasi inovasi menehi Petronas Towers pengunjung sing wis dadi ora mung ikon Malaysia, uga saka saindenging Asia.

Punapa panjenengan kersa riko ing Menara Petronas ing Kuala Lumpur?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*