Nepal

Nepal minangka negara cilik sing ana ing wates antarane rong raksasa: China Lan India. Kanthi wilayah pegunungan sing kalebu sawetara pucuk ing Himalaya, Iki minangka tujuan sing cocog yen sampeyan seneng hiking utawa menek kanggo ngurmati lanskap sing nyengsemake sing bisa dideleng saka Annapurna utawa duweke Everest.

Nanging, yen sampeyan ora duwe semangat petualangan, Nepal uga duwe akeh prekara liyane sing ditawakake. Sampeyan bisa ngunjungi kutha kaya Patan, Kathmandu o Bhaktapur, kanthi wilayah abad pertengahan, istana mewah lan candhi sing didhelikake. Sampeyan uga bisa ngerti taman alam. Lan, ing kasus apa wae, Nepal minangka tujuan sing cocog kanggo sampeyan tekan nirwana. Yen sampeyan pengin ngerti, kita ngajak sampeyan turutake.

Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing Nepal

Kita bisa miwiti lelungan menyang Nepal kanthi olahraga sethithik banjur ngerteni kutha-kutha utamane lan papan-papane sing suci, tanpa lali karo wilayah alam liyane sing kaendahane ora nyuda gunung-gunung kasebut.

Everest lan Annapurna

Sampeyan ora kudu dadi pendaki sing wis tuntas kanggo cedhak karo rong obyek wisata utama Nepal: ing Everest lan Annapurna. Sampeyan bisa pindhah menyang base camp sing pertama, sing ing dhuwur luwih saka limang ewu meter. Minangka sampeyan bisa nyimpulake, dudu wisata sing gampang amarga suwene udakara patbelas dina lan penyakit inggil nggawe saya angel. Nanging paling larang kanggo tamu. Sampeyan kudu ijin khusus, nanging pengalamane pancen pantes.

Sampeyan uga bisa mlaku-mlaku ing Annapurna. Bareng, kasebut nggawe rute rong atus seket kilometer sing bisa sampeyan lakoni kanthi tataran lan kanthi kapisah. Nanging, ing kasus apa wae, sampeyan bakal seneng mujur nengen gunung unik ing donya.

Saliyane, elinga ing klimatologi. Wulan paling apik kanggo ngakses gunung kasebut yaiku Oktober, November lan Desember ing tangan siji lan Maret, April lan Mei ing sisih liyane. Januari lan Februari ora disaranake amarga suhu lan salju kurang. Minangka kanggo wulan Juni, Juli, Agustus lan September, yaiku musim udan sing nggawe rute dadi angel. Nanging, uga bener, yen ing wulan sing paling cocog kanggo ngunjungi gunung, ana akeh turis sing pengin nindakake rute.

Taman Nasional Chitwan

Taman Nasional Royal Chitwan

Taman alami Nepal

Negara Asia duwe sawetara taman alam. Sampeyan bisa bukak sing saka Bardia, dununge ing sisih kidul kidul lan misuwur amarga macan Bengal lan baya raksasa. UTAWA sing ana ing Langtang, ing endi ana macan tutul salju lan bruwang. Nanging, sing penting, sampeyan kudu ngerti rong taman sing katalog minangka Warisan Donya.

Sing pertama yaiku sing saka Sagarmatha, sing ana ing wilayah kumbu nutupi bagean apik saka massa Everest. Sampeyan bisa miwiti tur ing pusat pengunjung, sing ana ing kutha Namche Bazaar. Minangka spesies autochthonous, wilayah kasebut minangka antelop Tibet.

Sing nomer loro, yaiku Taman Nasional Royal Chitwan, dununge ing sisih kidul negara kasebut lan dadi cadangan kerajaan. Jeneng sampeyan tegese "Jantung alas", sing bakal menehi ide babagan vegetasi sing bakal ditemokake. Minangka kanggo fauna, duwe sawetara spesies sing meh mbebayani kayata badhak India utawa gharial Ganges, sauropsid gedhe lan moncong cilik mung ngidini mangan iwak.

Kathmandu, ibukutha negara kasebut

Kunjungan ing Kathmandu mlebu kutha kanthi sayuta pedunung kanthi dalan sing ora aspalan, polusi gedhe banget lan swara rame. Nanging iki uga ngakses monumen sing apik banget, sawetara uga rusak akibat gempa bumi 2015.

Sing pertama sing kudu sampeyan kunjungi ing Kathmandu yaiku Alun-alun Durbar, inti sing dadi papan dununge kanggo kulawarga kerajaan. Nyatane, durbar tegese "istana." Dumadi saka alun-alun lan dalan-dalan sing jejer, kanthi bangunan lan candhi sing asale. Nanging sing paling penasaran yaiku omahé Kumari. Iki minangka jeneng kanggo bocah wadon sing dipilih kanggo makili dewa kanthi jeneng sing padha. Dheweke minangka tokoh budaya Newar lan dadi Kumari, bocah wadon kasebut kudu lulus akeh tes. Kajaba iku, nalika perane tetep, dheweke ora bisa nilar omah-candhie babar pisan.

Sampeyan uga kudu ndeleng ing Kathmandu ing Stupa Boudhanath, salah sawijining sing paling gedhe ing jagad iki lan dilantik karo mata Buddha. Saben awan, para biksu saka saindenging negara padha nglumpukake ndedonga. Kajaba iku, ing sekitar sampeyan duwe akeh kafe lan toko kerajinan Tibet.

Stupa Boudhanath

Stupa Boudhanath

Sampeyan uga kudu nyedhaki Kuil Buddha Swayambhunath, kebak kethèk karakteristik, sing dadi Situs Warisan Dunia lan dununge ana ing bukit sing bakal ndeleng kabeh kutha. Pungkasan, bukak ing Candi Kopan lan Phullari lan santai ing Taman Impen, taman desain neoklasik sing apik ing tengah Kathmandu.

Lembah Kathmandu, rute penting liyane ing Nepal

Sampeyan ora bisa ninggalake ibu kutha tanpa ngerti apa sing diarani Lembah Kathmandu, sing kalebu uga rong kutha liyane: Patan lan Bhaktapur, uga satus telung puluh tugu wigati banget manawa wilayah kasebut wis diklasifikasikake dadi Situs Warisan Dunia ing Bahaya.

Patan Uga duwe dhewe Alun-alun Durbar, sing uga dadi plataran istana para raja kuno. Uga duwe sawetara candhi kayata Krishna iku, digawe saka watu segi wolu; ing Degutale o ing Wisnuath, karo gajah watu kasebut. Kabeh mau dibangun ing abad kaping pitulas lan dipisahake karo patio sing dijenengi chowks.

Regarding Bhaktapur, dianggep fokus budaya utama ing negara kasebut, uga nduweni pusat saraf ing alun-alun durbar. Ing lingkungane, sampeyan duwe konstruksi kaya Istana Jendela Lima Puluh Lima, ing Pintu Emas lan candhi kaya si Batsala, kanthi lonceng ageng, utawa ing Pashupatinath, kanthi ukiran erotis sing khas.

Dheweke ora mung siji ing kutha. Candi Changu narayan, limang kilometer saka iku, paling tuwa ing kabeh negara, dene Nyatapola, ing alun-alun Taumadhi lan kanthi limang dhuwure makili elemen, iku paling dhuwur ing Nepal.

Pokhara, kutha wisata liyane ing Nepal

Kutha iki duweni karakter sing beda banget karo sing sadurunge, sing paling turis nomer loro ing negara iki. Amarga ngunjungi ing sakiwa tengene, ora ateges ndeleng monumen gedhe (sanajan ana uga), nanging Pemandangan sing apik banget.

Mung telung puluh kilometer, gunung munggah meh pitung ewu meter mbentuk jurang sing spektakuler. Menenga misuwur ing antarane sing ana ing kali Gandaki, sing paling jero ing Bumi. Sampeyan uga duwe wilayah Poghaka ing tlaga pewha, kanthi rong air terjun sing nyengsemake, banyune, sawise tiba, ilang.

Jurang Kali Gandaki

Jurang Kali Gandaki

Cukup ing pulau cilik ing tlaga sing ana Candhi Barahi, nalika ing sisih lawas kutha sampeyan duwe Bindhyabasini y Bhimsen. Kajaba iku, Pokhara minangka salah sawijining titik wiwitan utama kanggo plancongan menyang Himalaya.

Biratnagar

Kutha iki minangka kutha nomer loro ing Nepal kanthi jumlah pedunung lan salah sawijining pusat produksi utama industri. Pramila kita nyritakake kanggo sampeyan. Nanging, iku minangka salah sawijining kunjungan sing dienggo ing perjalanan sampeyan menyang Nepal amarga ora duwe monumen sing luar biasa.

Apa sing bakal dipangan ing Nepal

Gastronomi ing negara Asia minangka asil saka akeh pengaruh. Sing paling penting yaiku tangga teparo India, Tionghoa lan Tibet. Nanging uga duwe unsur masakan Thailand. Ing kasus apa wae, sampeyan ora bakal bisa nemokake sajian karo daging sapi, amarga iku kewan suci kanggo bagean sing apik saka pedunung.

Nanging, sampeyan duwe kebo lan wedhus. Nanging resep nasional negara kasebut yaiku dal bhat tarkari, sajian kombo sing ngemot sup lentil, nasi, lan sayuran kari. Dadi ing baki kanthi komponen dhewe lan diiringi pickles, jeruk nipis, lemon utawa cabai ijo.

Sajian tradisional liyane yaiku momo, kalebu jinis bakso kanthi cara Tibet lan nganggo rempah-rempah. Dheweke wis siyap, kanthi tepat, nganggo daging kebo, wedhus utawa daging pitik, nanging uga mung nganggo sayuran. Kanggo bagean, chow mein utawa mi tumis asale saka masakan Tionghoa.

Panganan khas liyane yaiku kachila utawa daging cincang nganggo rempah-rempah, ing syen utawa ati sing digoreng, ing pukala utawa daging goreng, ing kwati utawa sup kacang lan wo utawa jajan lentil. Minangka kanggo panganan cuci mulut, umume kanggo dhau utawa yoghurt lan abate, sejenis senggol asem.

Sepiring momos

Sepiring momos karo saos

Pungkasan, babagan minuman, teh minangka nasional. Ing wilayah pegunungan, kanggo dadi panas, dheweke njupuk banget lan butter. Nanging sampeyan uga bisa nyoba gedang utawa bir; dheweke jus tebu saka gula; ing mahi, yaiku buttermilk utawa rakshi, millet distillate.

Cara menyang negara Asia

Negara Asia duwe bandara internasional, Tribhuvan ing Kathmandu, penerbangan sing teka saka saindenging jagad. Sawise tekan kana, sampeyan kudu lelungan menyang kutha liyane. Nanging, ora disaranake amarga bandara liyane ing Nepal mung sithik lan sawetara uga mbebayani amarga sifat pegunungan. Kajaba iku, pesawat sing nggawe rute uga ora duwe kualitas sing apik.

Akeh wong sing seneng seneng lelungan menyang Nepal saka New Delhi. Dheweke nindakake ing Tren menyang kutha wates saka Raxaul, sing isih duweke India, banjur numpak bis menyang Kathmandu.

Ing kasus, komunikasi ora cocog banget karo Nepal. Dalane kondhang banget lan bis sing ngubungake kutha beda-beda ora kepenak amarga murah. Ana kendaraan liyane saka perusahaan swasta sing regane luwih larang, nanging uga luwih kepenak.

Yen ngono, ora disaranake sampeyan lelungan ing wayah wengi. Driver asring njupuk kauntungan saka dalan kosong kanggo mbukak lan kacilakan umume. Kajaba iku, nyolong barang asring ditindakake, mula luwih becik sampeyan menehi kunci nganggo gembok kunci.

Ing sisih liyane, Ukum Nepal nyegah sampeyan nyetir mobil sewaan. Nanging, sampeyan bakal gampang nyewa siji karo sopir lan iku ora larang banget. Pungkasane, kanggo ngubengi kutha-kutha utama, sampeyan duwe kutha sing populer becak kalor pedal lan listrik (sing diarani tempo, sing luwih gedhe), uga minibus. Minangka penasaran, kita bakal menehi pitutur marang kowe, yen mudhun, sampeyan kudu nyepetake plafon kanthi koin.

Alun-alun Durbar Patan

Alun-alun Durbar Patan

Tips kanggo lelungan menyang Nepal

Kanggo mlebu negara Asia, sampeyan kudu duwe paspor sah paling ora nem wulan. Sampeyan uga kudu visa khusus apa sing bisa diproses online ing web saka Departemen Imigrasi utawa ing Konsulat Barcelona. Yen sampeyan arep ngunjungi Himalaya utawa gunung liyane, sampeyan uga kudu TIMS, ijin khusus sing bisa sampeyan proses nalika rawuh.

Kosok baline, sampeyan kudu nganggo macem-macem vaksin. Sing paling umum yaiku typhus, demam kuning, kolera, MMR, hepatitis, lan tetanus. Malaria uga asring. Nanging, GP sampeyan bakal menehi informasi babagan iki. Ing kasus apa wae, rekomendasi supaya sampeyan nyewa asuransi lelungan sing apik supaya sampeyan bisa dirawat kanthi becik yen ana kacilakan utawa penyakit.

Minangka kanggo mata uang negara kasebut, yaiku rupee Nepal. Sampeyan menehi saran, sadurunge lelungan, ngganti euro dadi dolar lan, sawise ing bandara Kathmandu, aja padha karo mata uang lokal. Uga ana omah ijol-ijolan ing kutha-kutha kasebut, nanging uga dikenani komisi tambahan.

Pungkasan, disaranake sampeyan ndhaptar Registrasi Wisatawan saka Menteri Luar Negeri Spanyol dadi luwih gampang nemoni yen ana masalah. Lan, yen ing Nepal, sampeyan mung ngombe banyu botol lan sing aja ngrasakake woh utawa salad sing ora dicuci kanggo ngindhari telpon "Diare wong lelungan".

Kesimpulane, Nepal minangka negara sing apik sing nawakake sampeyan gunung paling dhuwur ing planet iki. Lan uga akeh monumen lan gastronomi sing beda banget karo sing kulon. Yen sampeyan pengin urip pengalaman sing beda, sampeyan ngajak sampeyan lelungan menyang negara Asia.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*