Endi kanggo ndeleng Lampu Lor

Papan kanggo ndeleng Lampu Lor

Biasane kita milih tujuan plancongan kanthi khusus. Umume, kita ngerti dununge lan kapan bisa dolan mrono. Nanging ing kasus iki ora persis kaya ngono. Ing Aurora borealis Iki minangka fenomena alam sing ora ngerti nalika kedadeyan sing tepat.

Nanging, apa sing bisa dakkandhakake kanggo sampeyan papan sing disenengi kanggo dideleng. Sihir lan kaendahan teka ing lampu lor, mula kita kudu milih baris ngarep supaya bisa nikmati. Temokake ing endi sampeyan bisa milih tampilan sing paling apik.

Cape Utara ing Norwegia

Salah sawijining papan sing paling apik kanggo ndeleng acara iki yaiku Cape Utara ing Norwegia. Kanthi tebing luwih saka 300 meter, luwih becik kanggo nyayangke Lampu Lor. Ditulis manawa Cape Utara iki minangka titik paling lor saka Éropah. Kajaba iku, amarga panjaluk pariwisata, sampeyan bisa nemokake pusat wisata ing kana. Ing kana sampeyan bakal nemokake macem-macem pameran sing nerangake sejarah papan iki. Tanpa mangu-mangu, luwih gampang diakses tinimbang panggonan liya sing cedhak. Kanggo tekan kana, sampeyan bakal nindakake ing pesawat menyang Oslo. Sawise tekan kana, sampeyan bakal menyang Tromso lan pungkasane menyang Honningsvag. Mesthi wae, tinimbang numpak pesawat akeh banget, sampeyan bisa kanthi bis saka Honningsvag menyang tujuan pungkasan.

Aurora borealis

Lapland Swedia

Ing sisih lor Swedia ana propinsi sing diarani Lapland. Ing kana sampeyan bakal ketemu stasiun sing diarani 'Stasiun Langit Aurora'. Iki minangka papan sing istimewa amarga dununge udakara 900 meter saka lumahing segara. Biasane ora ana asor utawa mendhung, mula penting kanggo ndeleng acara sing digoleki. Kanggo nggayuh stasiun sampeyan dhewe bisa nindakake kanthi chairlift, yen sampeyan ora duwe vertigo akeh banget. Nanging luwih dhisik, sampeyan bakal lelungan kanthi pesawat menyang Stockholm. Sawise tekan kana, sampeyan bakal numpak pesawat maneh menyang Kiruna lan pungkasane sampeyan duwe kreta sing bakal ninggalake sampeyan sawetara menit saka papan iki.

Lampu lor ing Lapland

Taman Thingvellir ing Islandia

Lembah iki ana ing sisih kidul-kulon Islandia. Iki minangka salah sawijining pojok sing paling penting ing papan iki lan diumumake dadi taman nasional ing taun 1928 lan Warisan Donya ing 2004. Kajaba iku, mung kurang saka udakara 48 mil saka kutha kasebut. Kanggo nikmati acara kasebut, sampeyan kudu lelungan menyang Reykjavik. Sawise ing kana, sampeyan wis duwe akeh fasilitas supaya cedhak karo papan iki lan dadi kunci lan titik wisata.

Kapuloan Lofoten

Titik utama liyane yaiku Kepulauan Lofoten sing dununge ana ing Norwegia. Khusus ing propinsi Nordland, kita bisa nikmati rantai pulau kasebut kanthi pucuk pucuk sing ngidini kita nikmati wilayah sing dhuwur lan sampurna kanggo lampu sisih lor sing katon.

Lampu Lor ing Alaska

Alaska

Kita njupuk kabisat amba kanggo pindhah menyang Alaska. Nanging kita mung bakal tetep ing Fairbanks. Kutha sing paling padhet nomer loro ing wilayah iki lan salah sawijining poin tartamtu sing bisa uga bisa ngrasakake fenomena gedhe iki. Ing kene, meh mesthi, sampeyan ora bakal kejawab kedadeyane. Amarga nganti ing hotel duwe layanan bangun kanggo ngelingake yen kedadeyan nalika turu. Kanthi akeh kemungkinan, kita ora bakal mulih kanthi tangan kosong!

Kanada Lor

Iki minangka salah sawijining papan sing dianggep minangka ibukutha lampu lor. Sanajan bener manawa kabeh sisih lor bisa dideleng, luwih becik nemtokake lan tetep langsung karo Yellowknife. Papan sing biasane duwe kajelasan langit lan awan mung sethithik. Soko sing sampurna bisa nikmati acara kaya sing dikarepake. Uga dikandhani manawa ana poin liyane sing bisa dikunjungi. Antarane, kita nyoroti Nunavut utawa Yukon.

Lampu Lor ing Greenland

Pesisir Kulon Greenland

Papan iki minangka papan kultus kanggo sing golek Lampu Lor. Luwih saka apa-apa amarga awan luwih padhang tinimbang dina liyane. Sing wis dadi perkara utama, mesthine uga kaendahan nggabungake fjords uga gletser uga nuduhake perjalanan sing istimewa banget.

Fakta sing kudu dielingi babagan Lampu Lor

Saiki yen wis ngerti poin utamane supaya bisa dinikmati, mula kita kudu ngerti sawetara detail liyane. Pancen manawa ing papan sing wis kasebut, bisa uga bisa dideleng. Nanging ora mesthi kedadeyan kaya ngono. Sawetara wilayah bisa uga duwe 150 dina setaun kanthi Lampu Lor nanging ing wong liya, mung bakal katon udakara rong wengi sewulan.

Lampu Lor Kepulauan Lofoten

Ora ana gunane ngulandara. Luwih becik dipikirake yen kita golek poin sing kasebut ing antarane Oktober lan Maret, kita bakal nambah kesempatan kanggo nikmati. Sanajan ana wilayah kaya Greenland sing wiwit katon ing pungkasan musim panas. Ing wektu pinten sampeyan paling apik?

Wiwit jaman kuna, kedadean iki ana gandhengane karo superstitions tartamtu. Dheweke dianggep bisa dadi pratandha Dewa utawa wong sing wis mati. Mesthine ana legenda, sing luwih romantis, sing ditemokake ing fenomena iki kabeh pralambang katresnan. Sepasang angsa sing lunga lan ora bisa bali maneh. Nanging kanthi nutup swiwine, nyebabake lampu-lampu sing katon ing ndhuwur langit. Ora diraguhi, ana prekara sing duwe tradhisi lan ing ngarep, kaendahan gedhe lan ora bisa diterangake kanggo wong sing bisa nikmati.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*