Yen sampeyan lelungan ing luar negeri: Roaming utawa SIM prabayar saka negara sing sampeyan kunjungi?

Jelajah gratis ing negara-negara Uni Eropa

Dina iki meh ora bisa urip tanpa ponsel. Nalika plancongan, kita isih nggunakake luwih akeh amarga dheweke ngidini bisa nyambung saben wektu, golek informasi sing dibutuhake. Nanging kepiye yen sampeyan lelungan ing luar negeri? Mbok yen wis nyambung, kuwatir maneh babagan tagihan sing bakal teka. Dina iki kita ngomong babagan rong pilihan sing kudu kita kejutkan: roaming utawa SIM prabayar.

Rong pilihan kanthi kaluwihan nanging uga kekurangan. Nanging kalorone ngidini kita ngakses panggunaan piranti seluler sing pas. Apa arep nelpon utawa menyang mesthi sambung karo internet. Temokake kabeh rincian saben opsi, supaya ora kaget lan bisa seneng lelungan sampeyan!

Apa sing diarani roaming lan apa kaluwihane?

Saka pilihan pertama iki, mesthine sampeyan wis akeh ngrungokake babagan iki. Mbok manawa sing paling kepenak lan sing duwe kaluwihan implisit. Nanging luwih dhisik, kudu dikandhani roaming utawa uga diarani roaming, ana nalika nyambung menyang jaringan sing beda karo sing ana ing kontrak. Yaiku, nalika ana ing njaba jangkoan nasional perusahaan kita. Perusahaan telpon duwe perjanjian sing ngidini kita nyambung menyang jaringan manca.

Sambungan internet tanpa roaming

Dadi, sambungane dijamin, nanging ati-ati, tarif sing ditrapake sampeyan wis gumantung ing negara sampeyan. Ing kasus iki, dheweke ora bakal ana hubungane karo operator. Akeh wong sing seneng lelungan, nalika musim panas 2017, kesepakatan kanggo ngilangi roaming ing Negara-negara Uni Eropa. Iki bakal diterjemahake amarga ora bakal dikenani biaya maneh, bisa nyambung menyang internet utawa nelpon. Mesthi wae, angger perusahaan kita uga beroperasi ing negara kasebut.

Sanajan bener manawa sampeyan kudu maca cetakan sing apik. Amarga kita ora bakal bisa ngluwihi patang wulan ing luar negeri lan kanthi nggunakake data seluler akeh, watesan bisa ditemtokake. Saka kana, ya bisa ngisi tambahan. Nanging kanthi logis, ora bakal dhuwur banget. Paling apik sampeyan kudu mriksa sadurunge budhal ing plancongan. Mula, kita bisa ujar manawa ngadhepi pilihan sing gampang, yaiku nduwe fasilitas sing luwih akeh lan saliyane iku, wis ana akeh perusahaan sing nawakake bonus utawa uga kalebu negara-negara bebas tartamtu sing bisa ditelpon tanpa kuwatir. nalika teka faktur.

Roaming vs SIM Prabayar

SIM prabayar negara sing dikunjungi

Akeh wong, kanggo nylametake awake dhewe supaya ora nesu, coba golek a SIM prabayar. Yaiku kertu lokal saka negara kasebut sing bakal dikunjungi. Nanging sejatine sampeyan butuh ponsel gratis supaya bisa nyelehake kertu iki. ¿Kepiye ngerti manawa iPhone gratis? Kanthi ngetutake pandhuan ing tautan sing wis ditinggalake, sampeyan bisa kanthi gampang ngerteni. Yen sampeyan duwe ponsel saka merek liyane, gampang dingerteni liwat invoice utawa nyoba nyisipake SIM saka operator liyane kanggo ngerti apa dheweke nampa.

Kita uga bisa duwe seluler SIM dobel, sing umum banget. Yen ora, sampeyan ora bakal nampa telpon ing nomer sing biasa. Nanging aja kuwatir amarga WhatsApp bakal terus mlaku kaya dina pisanan.

SIM prabayar negara sing dikunjungi

Dadi, jinis kertu kasebut wis menehi imbangan, nanging kapan sampeyan pengin, sampeyan bisa mbayar ulang. Tanpa mangu-mangu, iki minangka pilihan sing paling irit. Ing wektu sing padha, kita ngerti manawa bisa gunakake internet kapan wae sing dikarepake. Gumantung ing dina nalika lelungan, kita uga bisa tuku SIM sing cocog karo perjalanan kasebut. Bener yen pirang-pirang dina sampeyan tetep bisa nemokake tawaran sing luwih apik. Umume, gampang banget digunakake amarga sampeyan mung kudu ngetutake pandhuan lan nambah kode sing ana gandhengane karo kertu, nalika pengin ditelpon.

Roaming utawa SIM prabayar

Saiki kita ngerti rong pilihan sing ana nalika ninggalake wates: SIM roaming utawa prabayar. Kita bakal nggunakake ponsel kanthi akeh. Ora mung kanggo nelpon utawa nelpon, nanging uga nggunakake macem-macem aplikasi. Dadi pikirake manawa umume sampeyan bakal nyambung. Kaya sing wis diandharake sadurunge, ing ngubengi negara-negara Uni Eropa Iku ide sing apik. Nanging luwih dhisik, goleki manawa perusahaan sampeyan duwe layanan iki.

SIM prabayar internasional

Nanging yen tujuan sampeyan isih adoh, pilih kertu SIM prabayar. Sampeyan bisa tuku kanthi online utawa ing toko khusus. Malah bisa uga dituku ing sawetara maskapai: Sampeyan bisa tuku langsung ing pesawat. Iki minangka SIM internasional sing diarani, sanajan sampeyan uga duwe ing negara tartamtu, yen tujuan sampeyan wis tetep lan sampeyan ora prelu lelungan saka papan liya.

Yen mbandhingake, ide paling apik kanggo pangguna isih tuku kertu SIM ing tujuan, kenapa? Ya, amarga kita bakal duwe sambungan internet tanpa wates, kanthi jumlah megabyte unduh lan uga menit sing luwih murah nalika nelpon. Akeh pilihan kanggo ngirit sawetara euro, sing ora nate lara!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*