Wadi rum

Plancongan ngubengi Wadi Rum

Ing sisih kidul Yordania, kita nemoni apa sing diarani Wadi rum. Sanajan akeh wong liya sing ngerti kasebut minangka Lembah Wulan. Rong cara kanggo nemokake lembah ara-ara samun ing wilayah pegunungan. Ing njero, bakal dadi granit lan watu wedhi sing mbentuk. Yen kita pengin menehi terjemahan menyang jeneng sampeyan, iku uga gampang.

Wadi Rum dadi saluran sing munggah pangkat. Wiwit Wadi nuduhake ing kasur stream garing uga kali, dene Rum tegese dhuwur utawa dhuwur. Ngerteni luwih akeh babagan apa sing bakal ditemokake, kita bakal nemokake kabeh sing ditawakake. Papan sing unik kanthi warisan sing apik.

Cara menuju Wadi Rum

Gurun iki kira-kira 60 kilometer saka Aqaba. Sing jarake dadi jam nganggo mobil. Mungkin, dadi wilayah ara-ara samun, luwih becik milih taksi sing bakal nggawa sampeyan menyang awal petualangan. Secara logis, sawise mbayar udakara 30 euro. Taksi bakal nggawa sampeyan menyang Pusat Pengunjung, sing luwih kepenak ing perjalanan dhewe lan uga jadwal. Ing kana sampeyan bakal nemokake informasi lan layanan sing bakal ditawakake kanggo plancongan sing aman liwat wilayah kasebut.

Wadi Rum ara-ara samun

Sejarah Wadi Rum

Ditulis manawa wilayah iki dipanggoni macem-macem budaya lan wiwit jaman prasejarah. Kabeh data kasebut yaiku diukir ing watu kaya petroglyphs. Nanging wiwit taun 2000, suku Badwi ngrebut papan iki. Dheweke minangka sing tanggung jawab nindakake petualangan eko-wisata kanggo kabeh pengunjung sing pengin mlebu ing ara-ara samun kanthi spektakuler.

Yen lelungan sampeyan saka Amman lan sampeyan uga pengin ndeleng Yordania, mula luwih becik nyewa mobil. Bakal mesthi gumantung karo titik wiwitan lan dina utawa papan sing sampeyan pengin seneng. Contone, saka Petra ana bis sing budhal esuk.

Pusat Pengunjung Rum Wadi

Apa sing bakal ditemokake ing Wadi Rum?

ing formasi rock dheweke bakal katon ora ana gandhengane. Dheweke bakal dadi tampilan sing paling apik, ing pasamunan. Kajaba iku, duwe warna abang sing mesthi luwih nyengsemake. Sampeyan bisa munggah sawetara watu, nanging mesthine bakal dadi sing paling wani, beboyo lan tanpa vertigo. Yen sampeyan bisa, tampilan cukup spektakuler. Yen sampeyan ndeleng kanthi cedhak, sampeyan bisa lunga nemokake petroglyphs sing wis kasebut ing ndhuwur. Prasasti lan sisa-sisa peradaban kuna saiki ana ing papan iki. Yen sampeyan nggawe indikasi pandhuan, sampeyan bisa nikmati wektu olahraga sing nyenengake. Ya, amarga ora ana salju, nanging akeh pasir, ora ana gunane sing bisa ditindakake sandboarding. Cara asli nggeser wedhi.

Minangka puncak kanggo sedina ing Wadi Rum, ora kaya ngenteni surupmu. Pandhuan sampeyan pancen bakal menehi saran lan ora ana apike. Rasane beda, bisa nikmati wayahe kaya ngono, ing papan sing gaib. Wis kabeh bahan kanggo kaget lan akeh. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa ngakses bukit lan ngenteni wayahe. Ing wayah mangan, sampeyan bisa ngrasakake enak, uga disiapake dening Badui. Mesthi, daging lan pitik ora bakal kurang, lan sore biasane diuripake karo lagu-lagu populer. Mesthine, yen wis tekan kana, sampeyan mesthi bisa nindakake bagean rute ing unta.

Cara menuju Wadi Rum

Lawrence saka Arab lan film liyane ing Wadi Rum

Ya, ing film «Lawrence of Arabia» dijupuk ing wilayah iki. Film iki dadi taun 1962 sing adhedhasar urip TE Lawrence lan diarani dadi salah sawijining film paling apik ing kabeh jaman. Ing dalan liwat panggonan iki, dheweke bakal nggawa sampeyan poin utama syuting kasebut. Utamane musim semi sing katon minangka sumber urip ing film kasebut. Nanging dheweke ora mung njupuk foto paling apik ing ara-ara samun. Uga "Misi menyang Mars" wiwit taun 2000 utawa, "Planet abang" lan "The Martian" wis direkam ing papan gaib iki. Latar sing dikepengini banget karo jagad bioskop nanging uga turis.

Tips kanggo nimbang

  • Tur kasebut: Kaya sing wis dituduhake, sanajan katon minangka papan sing monoton, ora ana kasunyatan sing nyata. Tur bisa ditindakake nganggo jeep utawa unta, yen sampeyan seneng. Sampeyan uga bisa seneng olahraga utawa balon beda-beda utawa ultralight. Climbing uga pilihan liyane sing sampeyan duwe. Mesthi wae, temokake sadurunge lan lebokake kabeh sing ana gandhengane.
  • Prices: Sakjam jam numpak taksi mung udakara 30 euro. Yen sampeyan nyewa paket lengkap, sampeyan bakal duwe sawetara kegiatan lan akomodasi ing tendha. Regane bisa beda-beda nanging bakal diwiwiti udakara 35 euro.

Camp Wadi Rum

  • Banyu: Kita ngomong babagan ara-ara samun, dadi kurang banyu iku kabeh sing ngerti. Luwih becik disedhiyakake, sanajan sejatine sampeyan bakal nemoni Badui sing bakal menehi teh utawa banyu. Tulung nganggo klambi sing nyaman lan entheng. Biasane umume panas, mula perlindungan srengenge uga luwih disaranake.
  • Kamping: Sanajan wis kasebut manawa sampeyan bisa bermalam ing mode kemah, elinga ati-ati karo kalajengking. Sanajan awan ora katon, dheweke katon. Ing wilayah kemah sing ditindakake yaiku nyelehake belerang ing sekitar toko, supaya ora katon.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*