Taman Nasional Komodo

Panorama pantai Pulo Komodo

Dumunung ing kepulauan Indonesia, luwih khusus ing Kepulauan Sunda Kecil, ing Taman Nasional Komodo Minangka "donya ilang" sing misuwur amarga anane sing dikenal minangka Naga komodo, kewan sing dawane nganti 3 meter pantes kanggo sekuel Jurassic Park. Apa sampeyan melu karo kita menyang lingkungan sing apik iki sadurunge wis kasep? Mengko sampeyan bakal ngerti sebabe.

Pengantar Taman Nasional Komodo

Taman Nasional Komodo

Ing sacedhake pulau Flores, ing pulo Komodo, Rinca lan Padar, saliyane kanggo akeh pulau liyane, nggawe swarga Kepulauan Komodo, papan sing katon sepi dening wektu lan ruang kanthi angin sepi. Ing kene, karang sing apik lan pesisir sing ngalamun, alas kasebut kontras karo lingkungan sing garing lan spesies kabeh jinis lan ukuran tumungkul sadurunge raja gedhe ing wilayah kasebut: naga Komodo, makhluk sing dawane 3 meter lan bobote 70 kilo.

Dianggep minangka kadal paling gedhe ing saindenging jagad, naga Komodo asale saka genus Varanus, asale ing Asia 40 yuta taun kepungkur lan nyebar menyang Australia, sanajan penduduk asli Indonesia dibedakake saka liyane 4 yuta taun kepungkur amarga ana pasang pasang ombak sing mbantu misahake (lan mbedakake) macem-macem subspesies.

Dadi bintang utama kebun binatang ing saindenging jagad, naga Komodo wiwit ditliti dening para ilmuwan ing wiwitan abad kaping 1980, kanthi kepulauan Indonesia dadi siji-sijine papan sing isih ana. Dibukak ing taun XNUMX, dianggep minangka Warisan Kemanusiaan Alam ing taun 1986 dening Unesco lan salah sawijining 7 Kaajaiban Alam ing Dunia ing taun 2007, Taman Nasional Komodo minangka salah sawijining papan sing penting minangka titik mandheg sajrone kunjungan menyang kepulauan Indonesia, utamane menyang pulau ing Bali sing nyedhiyakake akses beda menyang wilayah kasebut.

Dolan maring Taman Nasional Komodo

Naga Komodo ing Indonesia

Nggunakake klaim kasebut fokus ing komodo, taman nasional uga kalebu akeh spesies liyane kalebet ing ekosistem unik. Kunjungan sing apik kanggo para pecinta alam sing bisa nganti 3 dina kanggo nemokake potensi lengkap saka papan suci unik iki.

Beda karo liyane pulau sing ana ing sakiwa tengene, Taman Nasional Komodo seneng lanskap sing sepi biasane kanggo pengembangan kewan iki. Kaya sing wis dakkandhakake, kunjungan kasebut disebarake ing antarane pulau Komodo, Rinca lan Padar, sing kasusun saka rong bagean banyu, koral lan karang kasebut minangka swasana alam sing hebat.

Nalika ngakses taman, cara mung yaiku kanthi numpak prahuSalah siji saka titik kayata Bali utawa pulau Flores dhewe, khusus Labuan Bajo, papan sing paling cedhak karo taman kasebut.

Yen sampeyan milih ing Pulo RincaIki kalebu naga Komodo minangka daya tarik utama, bisa ditemokake sawise mlaku-mlaku luwih saka sak jam diiringi pandhuan lokal. Rinca uga nawakake kesempatan kanggo nyedhaki pulau kalong, misuwur anane rubah mabur (sejenis kelelawar buah) utawa snorkeling ing perairan Pulo Penggah.

Yen sampeyan milih, sampeyan luwih seneng ngakses Pulo PadarIng kene sampeyan bisa munggah menyang sudut pandang sing ngidini sampeyan ndeleng telung teluk wilayah kasebut.

Pungkasan, pulau komodo, lintang gedhe ing tur apa wae, iku garing lan asri, sanajan kekandelan luwih gedhe. Sawise sakjam setengah mlaku, sampeyan bakal bisa ngakses macem-macem titik ing endi kewan-kewan sing mengesanake iki mesthi manggon, mesthi diiringi pandhuan.

Yen sampeyan pengin nindakake kegiyatan liyane ing Komodo, iki ora mung kalebu pantai jambon sing nyengsemake amarga jinis karang sing ana (Pantai Pink, 20 menit saka pulau kasebut), nanging uga sudhut sing nyilem. Lan ana ing Komodo ana luwih saka 1000 spesies laut sing beda, kalebu saka paus nganti penyu.

Surga ing ngendi sampeyan bisa nemokake macem-macem akomodasi sing cocog karo kabeh anggaran. Kabeh iki, apa maneh layanan sing ditawakake dening macem-macem agensi khusus ing taman kasebut.

Pulo sing sayangé (utawa kabeneran), sampeyan ora bakal bisa ngunjungi ing taun 2020, kudu nundha petualangan sampeyan ing taun ngarep utawa njupuk sawetara wulan sabanjure kanggo nggayuh impen lelungan sampeyan.

Penutupan taman ing taun 2020

Taman Nasional Komodo panorama

Sanajan misuwur lan kaendahane, pulau Komodo, lan khusus kewan-kewan sing megah, bubar mlebu ing wilayah kasebutUnesco spesies Spesies Langka, sing nyebabake pejabat lokal mikir maneh kahanan taman kasebut.

Mula, pamrentah Indonesia bubar mutusake akses cedhak menyang taun 2020 minangka cara kanggo nglindhungi perlindungan lan repopulasi spesies sing saya ngancam, apike liyane, kalebu rusa lan kebo, sing dadi korban utama naga Komodo.

Kanthi cara iki, ing saindhenging taun 2020 (lan bisa uga taun 2021), pulau Komodo bakal nyegah kunjungan turis. Sanalika, pilihan kanggo mindhah pedunung supaya bisa golek rezeki sing anyar uga dipikirake maneh, sing ngasilake macem-macem kontroversi ing wilayah kasebut.

Nanging, ora kabeh bakal dadi warta sing ala kanggo wisatawan sing tekan Indonesia, wiwit iku pamrentah bakal terus nggampangake akses menyang taman nasional liwat pulau Rinca lan Padar. Beda karo Komodo, iki bakal tetep bisa diakses para turis sing arep golek penampakan naga Komodo.

Kaya sing sampeyan ngerteni, pentinge makhluk sing megah iki wis dadi masalah kanggo pamrentah sing tujuane oksigen minangka salah sawijining wilayah alam sing paling penting ing donya.

Siji sing katon saka film Jurassic Park lan sing nggawe petualangan ing kepulauan Indonesia dadi alesan paling apik kanggo nggoleki donya sing ilang kanthi panemuan lan kontras.

Apa sampeyan pengin ngunjungi Taman Nasional Komodo?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*