Lake Bled: Kunjungan menyang Slovenia dongeng

Tlaga getihe

Ing papan ing Slovenia kepepet Julian Alps salah siji saka tlaga sing paling apik ing jagad iki. Salah sawijining papan sing nuwuhake keajaiban dongeng lan film Disney amarga biru perairane, lingkungan pegunungan lan pesona sawijining pulau cilik tartamtu. Sugeng rawuh ing tlaga getihe.

Pambuka Lake Bled

Bletna boat ing Danau Bled

Legenda ujar manawa ing papan saiki Lake Bled ana kapel Madonna sing diabaikan dening warga. Sanalika papan kasebut diresiki, strukture wiwit retak lan wedhus teka banjur lunga kaya sing dikarepake. Mangkene para dewa ngukum warga lokal sing sregep kanthi mbungkus banyu ing kapel iki sing bakal dingerteni nalika lumaku wektu Greja Asumsi Maria.

Monumen ikon sing lonceng ageng uga nggawa legenda matine sing duwe kastil cedhak pulau kasebut. Supaya rumangsa luwih diiringi karo Virgin Mary ing wayah peteng iku, randha kasebut menehi lonceng kanggo greja ing Pulo Bled, kanthi nasib ora becik mula mudhun uga prau sing ngeterake nalika badai. Sanajan dheweke banjur milih lonceng anyar saka Paus dhewe ing Roma, warga lokal yakin bel cekung isih muni saka telenging tlaga.

Didhukung dening folklore unik, Lake Bled minangka papan sing enigmatis kaya biyen. Siji-sijine tlaga alam ing Slovenia bisik-bisik ing antarane pucuk Pegunungan Alpen Julian menyang 475 meter saka ndhuwur segara ing kontur sisih lor-kulon Slovenia, ora adoh saka tapel wates Austria.

Kanthi a ambane nganti 1380 meter lan jerone 30,6 meter, Lake Bled bisa uga papan sing paling apik ing Slovenia lan salah sawijining setelan sing biasane ing Eropa sing ngemot sihir dongeng klasik Brothers Grimm. Saka fantasi kasebut, feed sing cocog kanggo istirahat lan deleng legenda lokal.

Sudut sing regane dibuwang luwih saka sedina nggunakake desa getihe, nyawang tlaga, minangka basis sing sampurna kanggo ngunjungi lingkungan, olahraga olahraga banyu utawa santai ing salah sawijining akomodasi sing apik banget ing wilayah iki.

Kunjungi Lake Bled

Greja Asumsi Suci ing Danau Bled

Yen sampeyan nyedhak Lake Bled, sampeyan bisa uga ketemu prau kayu khas sing diarani bletna. Dhukungan sing sampurna kanggo ninggalake pesisir lan pindhah menyang pulau sing apik banget mula ana greja sing misuwur ing alas gaib.

Nalika tekan pulau, sampeyan bakal bisa mriksa ngarsane 99 langkah tumuju greja. Mlaku mitos sing ngundang sampeyan ngunjungi monumen iki sing ditenun kanthi gaya pra-Romanesque, Gothic lan Baroque, sing misuwur ing antarane pirang-pirang perkawinan warga lokal amarga kabegjan. Sebabe ora liya yaiku anane sing dikenal minangka "Bell Wishes", sing menehi kabegjan yen sampeyan mikir kekarepan sadurunge nggawe cincin.

Sawise mlaku-mlaku kanthi gaib, Pulo Bled kalebu toko souvenir lan kerajinan khas nganti jeti sing beda-beda kegiatane. Salah siji kayak, nyilem, mancing utawa ndayungAntarane macem-macem opsi liyane, Lake Bled minangka papan sing sampurna kanggo nyemprotake awak lan nglengkapi esuk ing gisik sing srengenge.

Nanging tenang, amarga ing Danau Bled ana luwih akeh. Saliyane pulau sing misuwur, sampeyan uga bisa ngunjungi kraton abad pertengahan madhep ing salah siji pantai ing tlaga saka tebing 130 meter ing endi turnamen panahan beda dianakake nalika musim panas. Konstruksi iki digawe kaping pisanan ing abad kaping sewelas, sanajan ekstensi utama ditindakake ing antarane abad kaping nembelas lan pitulas, nggawe serangkaian galeri lan pameran sing cocog kanggo bali menyang Abad Pertengahan.

Lan wilayah Bled nggabungake acara sing ora bisa dilalekake sajrone taun. Ayo ing Natal lan sampeyan bakal weruh para penyelam sing lunga kanthi nyeret lonceng lawas saka randha tlaga. Utawa, mampir ing akhir minggu akhir wulan Juli lan nekani salah sawijining perayaan sing paling apik ora mung ing Slovenia, nanging bisa uga ing kabeh Eropa: festival «Dina Bled lan Wengi Bled». Janjian sing akeh warga mbuwang banyu nalika surup lilin krasan sing beda diselehake ing njero endhog. Gunggunge nganti 15 ewu lilin sing madhangi kabeh tlaga sajrone wengi menehi adegan sing ora iso dilalekake, kanthi cara, ngelingake adegan mitos kasebut saka film Disney Tangled.

Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing Bled

Bèntèng Bled ing pinggir tlaga

Lake Bled minangka pucuk gunung es kaya dhaerah Bled, sing cocog kanggo ngubungake saka ibukota Slovenia, Ljubljana, kanggo ngrasakake anane alas sing gedhe banget, gunung sing katon bisik-bisik lan tentrem sing meh tanpa wates.

Pilih akomodasi ing wilayah kasebut lan nikmati padang rumput lan rahasia Taman Nasional Triglav, cocog kanggo rute hiking sing beda-beda. Utawa kesasar kanggo jurang vintgar, tambahan 1.6 kilometer sing nyebrang bukit Hom lan Borst ing sacedhake kali Radovna, becik kanggo ngetutake dalan nganti tekan jembatan sing jebul ndhuwur Air Terjun Sum, sing dhuwure nganti 13 meter.

Tontonan alami sing disimpulake ing toko ing antarane wit-witan sing dilayani Kremna Rezin, jinis kue khas sing kalebu roti lapis kue krim sing spektakuler.

Camilan manis sing paling apik kanggo mungkasi istirahat sawetara dina ing Wonderland khusus iki ing endi Lake Bled digabungake minangka salah sawijining papan sing paling apik ing Slovenia.

Kaya setelan dongeng sing sampurna kanggo diintip kanggo nggoleki kasepen lan sihir.

Apa sampeyan pengin dolan menyang Lake Bled?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*