Tujuan kanggo lelungan dhewe

Nggoleki tujuan plancongan dhewe ora angel. Nanging sampeyan kudu ngetrapake sawetara variabel kayata lelungan sabisa-bisane, bilih kita sampun cekap informasi gegayutan karo papan sing arep dituju lan, ing sawetara kasus, kita bakal nemtokake vaksinasi prelu ngunjungi papan sing arep dituju.

Iki ora ateges lelungan jinis iki kudu ana sawetara ngulandara. Kasunyatane, wong-wong sing nindakake asring nyoba kanggo nyoba dhewe kanggo ndeleng apa reaksi reaksi sing kudu ditindakake. Wong liya, ing sisih liyane, njupuk lelungan kasebut minangka meditasi pribadi. Nanging, ing kabeh kasus, yaiku a pengalaman apik. Kanggo kabeh iki, kita bakal ngusulake sawetara tujuan sing paling apik kanggo lelungan dhewe.

Tujuan kanggo lelungan dhewe ing Amerika

Benua Amerika nawakake ruang alam sing hebat lan apik banget. Rentang gunung gedhe nyebrang, kali gedhe menehi banyu sing dibutuhake kanggo njaga vegetasi sing subur lan kutha-kutha kuno menehi latar sejarah. Kaya ora cukup, sampeyan uga bisa ngerti budaya lan tradhisi liyane. Kita bakal ndeleng sawetara tujuan.

Peru, lelungan menyang jagad Incas

Negara Andes duwe jaringan transportasi lan akomodasi sing bisa ditampa sing ngidini sampeyan njelajah wilayah kasebut miturut kacepetan sampeyan dhewe. Sampeyan bisa ngunjungi kutha kaya Kampung Pangkalan, tilas ibukota Kekaisaran Inca. Dikenal minangka "Roma Amerika", pusat sajarahé yaiku Warisan Donya.

Mung atus kilometer saka sampeyan, sampeyan bakal duwe reruntuhan Machu Picchu, kutha kuna Incas wiwit abad kaping XNUMX lan bentuk-bentuk kasebut, bebarengan karo Lembah Suci ing sikile lan gunung-gunung sekitare, sing diarani Papan perlindungan sejarah Machu Picchu, milih salah siji saka pitung keajaiban donya modern.

Tepat tur ing Pegunungan Andes, seneng larang regane Pantai Máncora utawa mirsani angker lan biasa Garis Nazca, kanthi geoglif kolosal sing bisa ngukur telung atus meter, minangka prekara liya sing bisa ditindakake ing Peru sing apik banget.

Garis Nazca

Garis Nazca

Belize, cara liya kanggo ngunjungi Karibia

Ing Amerika Tengah, sampeyan bisa ngunjungi lokasi sing hebat México, kanthi sisa-sisa Aztec sing apik utawa paling larang regane Cuba, ing endi urip kayane mandheg. Nanging, sampeyan menehi saran supaya sampeyan tujuan plancongan dhewe ing Belize amarga negara cilik sing ayu kaya sadurunge, nanging kurang dikenal.

Ing kana sampeyan bisa ngrasakake pantai sing apik kayata The Split, coba panganan jalanan gaya Kreol lan rungokake reggae ing klub wengi. Saliyane, yen sampeyan seneng nyilem lan ngulandara, sampeyan bisa nindakake kanthi spektakuler Caye Caulker Marine Reserve ing jejere penyu lan hiu.

Nanging sampeyan ora bisa ninggalake Belize tanpa ngerteni nyengsemake Lubang Biru Gedhe, sing ana ing ngarepe pesisir. Ukurane diameter telungatus meter lan ambane satus rong puluh, guwa vertikal kaya iki minangka jinis paling gedhe ing saindenging jagad. Lan minangka bagean saka Sistem Cadangan Karang Belize, sing dadi Situs Warisan Dunia.

Kanada, lanskap salju sing gedhe

Yen sampeyan lelungan menyang Kanada, sampeyan bakal nemokake Alam ing kabeh kamulyan. Kanggo pamula, sampeyan bisa ndeleng sing apik banget Niagara Falls, ing tapel wates karo Amerika Serikat. Nanging uga sing kurang dikenal Montmorency, kanthi dhuwur telung puluh meter luwih dhuwur tinimbang sing sadurunge lan beku nalika musim salju.

Sampeyan uga bisa ngunjungi tlaga gedhe kayata Peyto, kanthi perairan pirus, utawa Louise, Cocog kanggo kayak. Loro-lorone ana ing Taman Nasional Banff, sing kalebu Pegunungan Rocky Kanada.

Ing sisih lor iki ana taman nasional liyane, yaiku Jasper, uga tlaga gedhe, air terjun, gunung sing nyengsemake lan utamane glasier kayata Athabasca. Nanging ati-ati amarga dadi habitat bear Grizzly.

Montmorency Falls

Montmorency Falls

Kabeh iki tanpa lali karo kutha kaya Quebec, kanthi kastil Frontenac sing nyengsemake; Ottawa, kanthi kanal Rideau, ing ngendi sampeyan bisa main ski ing musim salju, utawa Toronto, kanthi Menara CN sing langsing, dhuwure luwih saka limang atus meter, sing paling dhuwur ing Amerika.

Tujuan kanggo lelungan mung ing Asia

Benua Asia uga menehi pengalaman tanpa wates, sing luwih istimewa. Iki kalebu saka apik banget Pantai Maladewa nganti budaya millenary saka India o China, ngliwati taman alam sing hebat Sri Lanka. Nanging kita wis milih nawakake alternatif liyane.

Thailand, klasik ing antarane tujuan plancongan solo

Dikenal minangka "Tanah candhi", Thailand kalebu klasik ing antarane para pelancong solo. Nanging sampeyan ora mung bakal nemokake spiritualitas ing negara Asia. Wis siyap kanggo pariwisata lan tegese komunikasi lan infrastruktur hotel sing apik.

Sampeyan bisa miwiti ngerti itinerary Bangkok, karo kang Kraton Agung, su Kuil Buddha Jamrud lan Candi Subuh, lan lelungan liwat akeh saluran. Nanging sampeyan bisa lelungan menyang kutha Chang mai, ing endi mesthine ora kekurangan konstruksi agama kayata Wat phrathat doi suthep. Nanging gunakake nginep ing kutha kasebut kanggo numpak gajah liwat gunung sing nemoni suku-suku pribumi kayata karen gelombang saka lisu. Tepate ing wilayah kasebut yaiku Doi inthanon, gunung paling dhuwur ing negara kasebut.

Nanging, yen sampeyan seneng kutha sing luwih bohemia, bukak Pai. Nanging ing ndhuwur kabeh, ngerti pulau-pulau thailand, kanthi pesisir sing apik kanthi banyu bening kaya kristal. Yaiku wilayah wisata lan mulane siyap kanggo kegiyatan kayata scuba diving nanging uga kakehan. Yen luwih seneng katenangan, bukak sing liyane sing ora misuwur kayata Koh Phayam o koh kod.

Kraton Grand Royal ing Bangkok

Kraton Bangkok

Vietnam, esensi murni Asia

Sepira gedhene sing dingerteni, Vietnam minangka tujuan lelungan solo sing bakal nggawa sampeyan menyang inti saka Asia. Yen sampeyan pengin ngrasakake urip ing kelas populer ing bawana, iku minangka papan sing paling apik kanggo nyasar.

Diwiwiti karo ibukutha, Hanoi, ngunjungi pasar lan mlaku liwat sing terkenal Lé Duan dalan. Nanging tindakake kanthi tliti amarga, sanajan sempit, iki uga arteri sepur utama kutha kasebut. Sampeyan uga bisa njupuk kesempatan kanggo ndeleng pertunjukan wayang banyu, tradhisi umur sewu taun ing Vietnam.

Sampeyan uga bisa ngunjungi kutha Sapa, saka jalur hiking diwiwiti liwat gunung sing mlaku ing saubengé. Lan, sawise ndeleng pucuk, lelungan menyang teluk halong, kanthi mogote calcareous gedhe lan vegetasi sing subur, lan lelungan ing prau layar sing khas. Yen sampeyan luwih seneng pantai, bukak Nha Trang, ing papan sing apik banget, kabeh duwe pasir sing alus lan perairan pirus. Saka kana, sampeyan bisa lelungan nganggo kabel mobil sing udakara telung ewu meter sadhuwure segara menyang Pulo Hon Tre.

Nanging, Vietnam, utamane, "Negara sewu rasa", tujuan kanggo penyayang masak. Yen sampeyan wani, sampeyan bisa ilang ing pirang-pirang pasar ing endi panganan sing paling endah bakal disiapake kanggo sampeyan.

Tujuan kanggo lelungan mung ing Oseania

Sanajan ana negara cilik ing Oseania kaya Kepulauan Marshall, Papua Nugini o Samoa, bawana samodra iku umume kalebu Australia lan Selandia Baru lan kalorone kalebu tujuan sing paling apik kanggo lelungan solo.

Australia, sawijining bawana dhewe

Sampeyan angel menehi saran apa sing kudu ditindakake ing Australia, amarga meh kabeh bawana. Nanging sampeyan kudu nyedhaki wilayah kasebut Queensland lan ngunjungi Karang Utas, area meh rong ewu kilometer sing dadi Situs Warisan Dunia.

Penghalang karang gedhe

Karang Utas

Yen luwih seneng area sing garing, ing Taman Nasional Uluru-Kata Tjuta, regane spiritual banget kanggo wong asli amarga ing njero nyengsemake gunung uluru kanthi warna abang, monolit suci kanggo dheweke. Saliyane, yen sampeyan seneng surfing, aja mandheg lelungan menyang pantai bondi, mitos kanggo para penggemar olahraga iki. Nanging aja lali dolan menyang alas udan daintree, sing uga dadi Situs Warisan Dunia.

Dene kutha-kutha, Melbourne yaiku urip ing dalan, nalika Sidney, kanthi gedung Opera sing luar biasa, luwih intelektual. Kanggo bagean kasebut Fremantle y Perth Dheweke luwih bohemian lan nawakake restoran tanpa wates kanggo para ahli lan bar koktail kanggo kabeh wong.

Selandia Baru, alam sing hebat

Yen Australia duwe keajaiban alam, Selandia Anyar, sing luwih cilik, dadi keajaiban sejati. Supaya kita bakal ujar manawa, ing skala cilik kabeh jinis malang ing jagad iki. Minangka conto iki, kita bakal nyebutake Gunung geni Tongarino, las Pesisir Abel Tasman, las pegunungan Alpen kidul, sing tlaga taupo utawa Milford swara fjords.

Nanging, yen sampeyan pengin kesasar ing kutha-kuthane, Wellington, ibukutha, nawakake sampeyan Teh Papa Tongarewa o Museum Selandia Baru, ing endi sampeyan bisa sinau babagan sejarah lan tradhisi ing negara kasebut. Dheweke uga gunung victoria, sing sampeyan lakoni kanthi nyenengake lan menehi panorama sing apik banget, lan pantai teluk oriental.

Kanggo bagean, ing Langkawi, kutha paling gedhe ing negara kasebut, sampeyan duwe monumen kaya Jembatan Harbour, salah sawijining simbol; ing Museum Peringatan Perang Auckland, bangunan neoklasik sing nyengsemake, utawa sing apik stasiun sepur. Nanging ing ndhuwur kabeh, aja lali liwat Jalan Ratu, ngunjungi pasar tukang saka Alun-alun Aotea lan bakal pindhah menyang Menara Langit, sing menara paling dhuwur ing kabeh Hemisphere Kidul lan, kanthi logis, menehi sampeyan pemandangan kutha.

Museum Peringatan Perang Auckland

Museum Peringatan Perang Auckland

Tujuan kanggo lelungan dhewe ing Afrika

Kita ora prelu ngandhani babagan sepira gedhene bawana Afrika. Nanging kita bakal ngelingake sampeyan, amarga iku, sampeyan bisa nemokake kabeh ing kana: ara-ara samun gedhe, area vegetasi sing subur lan pesisir lan tlaga sing nyengsemake. Nanging uga akeh negara sing, sayangé, urip mlarat mutlak karo negara liyane sing luwih modern.

Loro saka negara-negara lor kaya Tunisia o Maroko, sing meh ing Eropa, disaranake sampeyan, yen sampeyan arep lelungan menyang Afrika jero, sampeyan kudu rampung sirkuit sing diatur. Yen ora, kajaba sampeyan petualang sejati, sampeyan bisa uga duwe kemunduran. Ing kasus apa wae, kita bakal menehi sampeyan loro ide.

Kenya, negara taman nasional

Sawise ngunjungi Nairobi, ibukutha, ing Museum Nasional kanthi koleksi seni rock sing luar biasa lan Museum omah Karen Blixen, penulis 'Out of Africa' sing misuwur, disaranake sampeyan ndeleng taman alam saka Kenya.

Ing Maasai Mara Sampeyan ora mung bakal bisa ndeleng vegetasi lan kewan liar sing apik, nanging sampeyan uga bakal bisa ketemu karo suku Maasai lan sinau babagan adat istiadat. Ing Amboseli sampeyan bakal weruh ing kadohan ing Kilimanjaro, gunung paling dhuwur ing Afrika. Ing tlaga nukuru sampeyan bakal seneng salah sawijining wilayah ornithologis sing paling penting ing planet iki. Utawa, pungkasane, ing Cagar Samburu sampeyan bakal weruh jerapah sing diucapake maneh lan zebras ijo lan ing Tsavo Occidental park baya lan kuda nil.

Taman Masai Mara

Taman Alam Masai Mara

Malawi, tlatah tlaga gedhe

Tawaran sing beda banget ditawakake negara Afrika Tenggara iki. Amarga kabeh sing ana gandhengane karo dheweke gedhe Tlaga Malawi utawa Nyasa, dawane meh nem atus kilometer lan jembar pitung puluh. Ing pinggir bank sampeyan bakal nemokake akeh resort siyap kanggo pariwisata lan ing ngendi sampeyan bisa ngaso.

Nanging sampeyan uga bisa melu safari liwat Taman Nasional Liwonde; njelajah desa tradisional ing pulau likoma sing uga menehi kejutan katedral sing megah; dolan menyang Cadangan alam Majete lan Nkhotakota utawa munggah menyang gunung Mulanje, diubengi lembah ijo lan air terjun.

Minangka kesimpulan, kita wis nuduhake sawetara tujuan plancongan solo paling apik ing planet iki. Kita wis ngiwa ing Negara-negara Eropah kanggo acara liyane sing dadi luwih populer. Nanging akeh uga papan sing apik kanggo sampeyan lelungan dhewe-dhewe. Oalah, apa sampeyan ora pengin ngerti sing wis menehi saran?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*