Nyambut gawe ing luar negeri: negara endi sing duwe kecepatan serat paling dhuwur?

telecommuting

Kita ora mikir maneh kita urip tanpa internet, ora ing omah utawa ing seluler kita. Blanja ing e-dagang, teleworking, browsing jaringan sosial, nonton game langsung utawa seri streaming minangka sawetara kegiatan saben dina sing ditindakake saiki lan nganti saiki katon adoh. Nanging supaya bisa nindakake kabeh iki, sampeyan kudu duwe kacepetan internet sing apik, Apa negara kanthi kacepetan serat paling dhuwur ing donya?

Miturut panliten sing ditindakake dening American Ookla sing ngukur kecepatan koneksi internet liwat tes SpeedTest, ing taun 2021 negara sing duwe internet paling cepet yaiku Monaco, kanthi kacepetan rata-rata 260 Mbps, diikuti karo Asia Singapura lan Hong Kong kanthi masing-masing 252 lan 248 megabyte.

Kacepetan sambungan lan internet (broadband tetep)

Sumber: Ookla.

Ing bagean Internet seluler, yaiku Uni Emirat Arab sing paling dhuwur ing daftar iki kanthi kacepetan 193 megabyte. Ing bawana Eropa, Norwegia (ing posisi nomer papat) minangka negara pertama ing wates kasebut kanthi kecepatan rata-rata meh 167 Mbps.

Kacepetan sambungan (Internet seluler)

Sumber: Ookla.

Spanyol ana ing posisi sing luwih murah ing loro kasus kasebut. Ing babagan kacepetan internet sambungan tetep, negara kita ana ing posisi kaping telulas kanthi rata-rata kecepatan download 194 Mbps. Ing kasus internet seluler, Spanyol ana ing peringkat 37 kanthi mung 59 megabyte. Yen sampeyan pengin ngerti apa kacepetan internet sing ana ing omah sampeyan, kita ninggalake sawetara tes kacepetan.

Liyane lan liyane pangguna Internet ana ing donya. Jumlah iki tambah udakara 4.665 yuta ing 2020, miturut International Telecommunications Union. Dianggep populasi donya ana 7.841 yuta, luwih saka separo pedunung ing donya (59,4%) nggunakake internet ing saben dinane.

Cetha yen internet yaiku ... a kudu ing urip wong. Lan yen dheweke ora ngandhani saben wong, mula dadi penting ing kurungan. Apa iku kanggo nggawe video call karo kanca-kanca utawa mung kanggo seneng film karo kulawarga.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*