мелница за шеќер Колумбија

Мелничари за шеќер во Колумбија

Мелничарите за шеќер се име во кое се познати старите колонијални хациенди кои имале капацитети за преработка на шеќерна трска во Колумбија.

ништожност

Надаисмо е Колумбијка

Надаисмо е роден во Меделин во 60-тите години на минатиот век како книжевно и филозофско спротивставување на културното опкружување основано од академијата, црквата и традицијата.

Фустан од колумбиска кумбија

Кумбија, репрезентативен ритам на Колумбија

Колумбиската комбија е еден од симболите на националниот идентитет на Колумбија. Овој музички жанр и народно оро потекнува од карипскиот брег, иако е добро познат и уживан низ целата земја.

Култури од прехиспанија

Ако сакате да дознаете повеќе за културите предхиспанското, ние ќе ви кажеме малку за историјата на оние во Колумбија, Мексико, Перу и Америка. Не го пропуштај.

острови Колумбија Сан Андрес

Острови Колумбија

Ние ги објаснуваме привлечностите на главните острови на Колумбија: Сан Андрес, островите Росарио, Сан Андрес и Провиденција и други колумбиски острови.

Типична колумбиска носија

Откријте ги сите тајни на типичната колумбиска носија на Санџуанеро Хуиленсе, многу типична колумбиска традиција што ќе ве изненади со везовите

Андска гастрономија

Типични јадења од регионот на Андите

Откријте ги тајните на типичните јадења во регионот на Андите и нејзината гастрономија. Која е типичната храна за регионот на Андите и оваа област на Колумбија?

планински вериги Колумбија

Кордилерите од Колумбија

Што е планински венец? Ние ги разгледуваме главните планински масиви на Колумбија и нејзините најважни аспекти. Дали ги познавате сите нив?

Wayuu во Колумбија

Колумбиска култура

Колумбија има единствена културна разновидност, ако сакате длабоко да ја запознаете колумбиската култура, не пропуштајте ја нашата анализа за овој интересен регион

Кано де Кристалес во Оринокија

Региони на Колумбија

Откријте кои се 5-те региони на Колумбија и како територијата е организирана во различни оддели. Дали ги знаете нивните престолнини? Откријте го тука!

Колумбиски обичаи

Колумбиски обичаи

Ако патувате за Колумбија, подобро ги знаете сите колумбиски обичаи и curубопитства. Не пропуштајте ги сите обичаи на Колумбија!

Главни цркви во Манизалес

Разглед на најубавите цркви во градот Манизалес, примерок од богатата архитектура на престолнината Калдензе

Главни вулкани на Колумбија

Бидејќи е територија каде преовладуваат големите планински масиви, Колумбија има неколку од најважните вулкани во Јужна Америка, ...

Васе куќа на lоренте

200 години од независноста на нашата земја е прилично настан, и што подобро од тоа да се доживее на тоа место ...

Колумбиска керамика

Колумбиските занаетчии се доста вешти во работењето глина, што е суровина за керамика, и тие мувла ...

Планините Кундибојајанце

Еден од најпознатите региони на национално ниво е таканаречената висорамнина Кундибојасенс, како што вели и неговото име, ...

Употреба на брани во Колумбија

Како што е познато, резервоарите изградени со помош на брани се градат со различни намени, меѓу нив: Регулирајте го протокот на ...

Нафтениот град Колумбија

Нафтениот град Колумбија, така се нарекува важниот град Баранкабермеја, втора по важност општина во одделот ...

Рути и тури во Паипа

Како што веќе зборувавме во други прилики, Паипа е град кој го обединува туризмот во текот на целата година поради ...

Каука и Магдалена

Две од главните реки во Колумбија се Каука и Магдалена, а нивната важност се должи на голем дел ...

Tintal Plaza во Богота

Богота е еден од најголемите градови во Латинска Америка, а нејзината мрежа на трговски центри е од голема привлечност ...

Водното богатство на Колумбија

Колумбија има многу добри водни ресурси, има неколку води кои ја освежуваат оваа прекрасна територија: океански води, застојани води ...

Долна Каука во Антиокија

Одделот за Антиокија има неколку подрегиони, меѓу кои е и „Бајо Каука“. На овој подрегион припаѓаат ...

Огнениот карневал-Тумако

Во втората најважна општина на одделот Наришо, и едно од главните пристаништа во Латинска Америка, Тумако, ...

Наследството на чибаците

Семејството обично наречено Чибча или Муиша главно ги населувало териториите кои денес ги сочинуваат одделенијата Бојака и Кундинамарка.

Афро-колумбиска музика

Во трговијата со робови во времето на освојувањето, големо население од африканско потекло слета во она што ...

Познатиот Куј Нариќенсе

Сите региони на Колумбија се идентификуваат со нивно типично јадење, послужавник за паиза, томали од Толима, ајајако од Богота, итн.

Региони на Колумбија (II)

Продолжувајќи со обиколката низ регионите на Колумбија, треба да откриеме уште две: регионот на Андите и ...

Големата река Каука

Една од најважните флувијални артерии во Колумбија е реката Каука, заедно со реката Магдалена се двете ...

Буга и езерото Калима

На еден час оддалеченост од Кали, покрај кој било од двата патишта што се во одлична состојба, ...

Островот Горгона

Островот Горгона е остров со вулканско потекло лоциран на 30 км западно од колумбискиот брег на Пацификот ...

Колумбискиот масив

Колумбискиот масив, наречен и Нудо де Алмагер, е планински сет на колумбиските Анди што ги опфаќа ...